Som v 33. týždni + 1 deň a synček má 40 cm

16. nov 2023

Ahojte žienky idem si po radu, som v 33+1tt a malý meria 40cm a 2250g cca podľa utz, lekár stále hovorí ze je,, pupkate" až ma s tým vyplasil, je to podľa vás v poriadku?ze ma väčší obvod bruška (ze cca 36tt)? Aké ste mali prosím miery? A ešte jedna otázka, síce lekár o tom nič nehovoril len mam v papieroch napísané že zrelost placenty 0 a tu som si našla ze niektoré žienky mali už zrelost 2-3,je toto v poriadku? Zavolať lekárovi sa chystám až v pondelok keďže kým som si doma papiere pozrela už neordinoval

danyelia
16. nov 2023

Ahoj, no úprimne, pri 4 tehotenstvách som nejako nikdy neriešila miery na ultrazvuku a ani si ich teda nepamätám, zrelosť placenty už vôbec nie...Ale určite je to v poriadku, ak by niečo ok nebolo, určite by Ti to lekár normálne povedal...

autor
17. nov 2023

@danyelia prosím ťa na poradňu si chodila k svojmu lekárovi do kedy? Lebo teda od 36 týždňa sa mám hlásiť v nemocnici a medzitým ma on objednal na poradňu a ešte nezávislý lekár ku ktorému má posielal na morfo v 23tt a dnes sono, ma opäť objednal na 39tt...tak normálne nechápem

marianarem
17. nov 2023

Ked lekar povie, ze je "pupkaty", tak sa nic nedeje, je to v podstate taky zartovny popis stavu. Keby to bol problem, povedal by ti (ak je to normalny bezny lekar), ze ma vyssi obvod brucha, co to pripadne moze znamenat a ze sa to bude sledovat, pripadne ze mas ist na dalsie vysetrenie.

cookie29
17. nov 2023

Boze mozno sa viac napil plodovky 🙂 Vies ten ultrazvuk je na jednej strane totalne super, pretoze umoznuje odhalit veci, ktore by sme inak nevedeli a na druhej strane zdrojom stresu +++. Mne osobne slubovali male babatko, dost pod mieru, dokonca som jeden cas bola sledovana... kazdy z nas sa vyvija inak. Vysledok 4.5kg a to este tyzden pred porodom ho odhadovali na max 3kg. Asi tak. Takze pokial nie su miery uplne mimo, nevzrusovala by som sa. A 39tt no to uz mozno budes rodit 🙂

danyelia
17. nov 2023

Ja som bola na poslednom vyšetrení u môjho lekára v 35. týždni, potom už len poradňa v nemocnici v 36 tt., poradňa v 37. tt. a v 38 tt som už rodila...skúsila by som zavolať tomu lekárovi, čo Ťa objednal mimo nemocnice a dohodnúť sa s ním...

autor
17. nov 2023

@danyelia ďakujem krásne za radu❣️

martaatram
17. nov 2023

Ja zakazdym ked som sa pytala kolko mna cm tak nikde mi nepovedali lebo ze to sa neda odmerať kedze je skrceny 🤷‍♀️🤷‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre