Ahojte zienky, minulý týždeň som bola na poradni a lekár mi povedal, že sa začínam otvarat, na 1,5 prsta, je to zlé? Máte niektora skúsenost? Je možné, že porodím skôr, alebo to aspoň pôjde ľahšie, myslím tým, že nebude treba vyvolavacku? Ďakujem za každý príspevok 🙂 želám krásny deň
Tak to museli byť poriadne stresy, ale hlavné je to, že malý je v poriadku, lekár s toho otvárania nerobil žiadnu tragédiu, dal mi magnezium a mám dodržiavať kludovy režim doma s vylozenimy nohami, tak snáď ešte aspoň 4 týždne vydržíme a budeme za vodou
ja som v 32 tt rodila......otvaralasom sa v 25tt ................ale to chce iba fakt kludovy rezim 😉
Snažím sa o to, aj keď som bola do teraz zvyknutá behať hore-dole, pre drobca všetko 🙂
@20petka2707 Nerátaj dni a sústreďuj sa len na to aby si oddychovala, nič ťažké nedvíhaj nerob veci do ktorých zapájaš brucho a pekne ber magnézium
Ďakujem za rady!
@20petka2707 nie, ja som nestresovala, stres by vsetko zhorsil, citila som, ze porod v 31tt este nehrozi a verila som, ze syn vydrzi co najdlhsie a tak sa aj stalo. ako pisala @xxx007, chce to klud a vsetko bude ok.
Pre zmenu má už začal aj chrbát bolieť, takže kludovy režim aj dobre padne
ahoj mne sa stalo to isté v 32t otvorená na 2prsty bola som v nemocnici a mala som kludový režim 2x denne som dostávala infúziou magnézium, ae nedalo sa ležať musela som chodiť na wc do sprchy na obedy za dva týždne som sa otvorila na 3/4 v 36t prišli kontrakcie, v 36t4d som porodila, maličká bola našťastie v poriadku len nemala dobre vyvinutú pečeň tak ma ešte žltačku a nevedela sa ani prisať ani mne nešlo mlieko, ak sa dá ak sa má kto o teba starať ja byť tebou ani sa nepohnem z postele
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
od 31tt som bola otvorena na 4-5 prstov. POrodila som v 35tt po mesiaci v nemocnici. Porod bol super lahky, kedze som sa v priebehu toho mesiaca otvorila na 8 prstov bez toho aby som o tom vedela, cize prvu fazu som mala za sebou.V podstate som ani nevedela , e rodim, az kedmi odisla plodova voda, zacal som citit silne kontrakcie. Maly bol za 20min vonku. Uprimne by som si radsej vytrpela prvu domu porodnu a mala donosene dieta. Maly je OK.