Som v 31. týždni a hrozí mi predčasný pôrod. Zažili ste to aj vy?

kikusinecka
12. feb 2014

Ja som mmntalne v 31 tt v nemocnici a doktory sa ma snazia nahovorit ze mam predcasny porod skratil sa mi krcok matrrnice a mala som kontrakcie az 60% popritom ziadne bolesti ziadne priznaky prosim o radu som zufala.. :(

evuliceeek
12. feb 2014

skrátený kŕčok som mala aj ja a to od 5-tého mesiaca, riziko, že začne pôrod bolo vysoké, šetrila som sa a dotiahla som to až do 9-tého, neviem či Ti poradím, ale osobne si myslím, že aj lekári by sa mali snažiť o to, aby sa pôrod oddialil, si v nemocnici? je predsa len lepšie ak je malý človiečik v brušku čo najdlhšie

dida38
12. feb 2014

Ahoj. Áno zažila som to pred dvoma rokmi. Ja som začala krvácať tiež v 31 tt. Nechali ma v nemocnici, krcok som takmer stratila. Preto mi rychlo pichali kortikoidy na dozretie plucok. Tri týždne som tam ležala, pokoj na lôžku a pomohlo to. Nakoniec som to dotiahla do ukonceneho 37 tt. To som uz bola doma. Takže neboj, hlavne oddychuj, a všetko bude ok... Držím palce..

lamias
12. feb 2014

Ja som sa prave vratila z nemocnice po 2 tyzdnoch co som tam lezala s rovnakym problemom. Postel som mala nasravenu tak, ze som lezala hore nohami aj s bedrami. Aby maly netlacil na krcok svojou vahou. Ak si v nemocnici, tak mas urcite kludovy rezim-len lezat, max.na wc a do sprchy. Mne davali a este aj stale beriem magnezium a diazepam. Ked to bolo najhorsie, dostavala som injekcie do zadku (plegomazin). Ale iba par dni. Ked budes lezat a nenamahat sa, brat lieky, urcite sa to zlepsi. A treba mysliet pozitivne a nestresovat sa ani nedepkarit, to ma tiez vplyv aj na fyzicno. Taaakze nohy hore a drzim prsty. ;)

zuzka1008
12. feb 2014

Ja som mala skrateny krcok od 25tt a dotiahla som to uspesne az na 39tyzden , kludovy rezim a drz sa 😉

csenibaba
12. feb 2014

Ahoj,aj ja som sa zacala otvàratat v ,30 tt ale mna lekár neposlal do nemocnice len my nasadil lieky a musela som doma lezat:nakoniec maly narodil na 41 tt .a cely pôrod trval cc 45 minút!

mambba
13. mar 2014

ja som mala od 29+6 krcok dlzky 0,9cm a riadne otvoreny zvnutra a babo natlacene v porodnych cestach, hned ma vtedy hospitalizovali, injekcie na plucka, podlozena postel a pod. po par dnoch som im zdrhla na reverz, lebo to tam na mna neposobilo psychicky dobre. doma som s vylozenymi nohami a panvou poctivo lezala do konca 36 tyzdna, potom som uz fungovala viac menej normalne, ale stale trochu opatrne a rodila som v 40tom tyzdni nakoniec.. takze ja hovorim, ze psychika je zaklad.

mahulenka87
13. mar 2014

ako pozerám, ešte stále 2v1 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre