Prosím Vás chcem sa spýtať,mamičky čo ste boli tehotné mali ste pretocene dieta v brušku dolu nohami sa Vám otočili kedy ?Ja som v 31tyzdni stále ma tlačievalo dolu niečo na mechúr ako keby tie nožičky a dnes už necítim že by ma tlačilo na mechúr ale zase ma tlačí pri chodeni do boku bruška ako keby čakám druhé bábätko predtým som taký problém nemala.Dakujem za názory
@lesnajahodka na pol ceste ,myslíte že sa už otaca tak ako má byť ? Ďakujem
No myslím, že by kľudne mohlo 🙂 kedy najbližšia kontrola?
@kapilanka ahoj, bud uplne v pokoji, kazde bejby inak 😊. Ja mam otocene dole hlavickou co viem od v 29tt. Kamoska mala do poslednej chvilky naopak, uz sa planoval cisarsky a na poslednu chvilu (cca 2 tt pred porodom) sa otocilo naopak bez pomoci 🥳.
Takze casu este dost.
Na poradni sa urcite opytaj, cez uzv budu vidiet.
Ja mam kopance a pohyby vlavo dole (rucicky) a vpravo na boku a uz teraz v 36tt do rebier - nie je to bolestive. Bolestiva byva bolest podbruska (ako pri ms od 34tt-falosne kontrakcie asi 2x za den) a pichanie akoby ma od spodu ziletkou rezali - bejby tlaci na porodne cesty - cca od 30tt (staci si posediet, lahnut, dat kratku vlaznu sprchu).
Cca v 32tt na 2 tyzdne som mala obrovske bolesti-pichanie takmer nonstop v pravej strane bruska a sla som troska skor na poradnu - spravili mi krv a vysetrenie aby sa vylucilo, ci mam preeklampsiu alebo odtrhnutu placentu a na stastie to boli len nohy, ktore stale tlacili na brusnu stenu. Nevedela som sa skoro ani pohnut, kychnut, zakaslat...slzy v ociach. Po uzv sa babo rozdrazdilo, posunulo nozky a zrazu super.
Ak mozem poradit, ked budes na poradni skus ich poprosit potom neskor o temesvaryho roztok - testuje sa tak ci odteka plodova voda, tak aby si si vedela spravit test doma a nemusela pripadne utekat do nemocky zbytocne.
Drz sa 🤗🥰
@kapilanka 6-7tt pred pôrodom.
@lesnajahodka v utorok mám kontrolu tak uvidím
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kapilanka moja bola dole hlavou od 7.mes ale tiež som potom cítila viac kopov do boku, do žalúdka.. možno už je na polceste 🙂🤞