Ahojte tehuľky .... bola som na začiatku 8. mesiaca v poradni a lekárka mi povedala, že bábo sa mi otočilo z polohy hlavičkou na KP-čko .... poradila mi aby som spala na pravej strane, že bábo sa vytočí .... teraz som začala čítať článok, že ak je bábo KP-čko tak kope najmä v podbrušku a v spodnej časti bruška ..... a práve tam ma kope drobec ... znamená to, že ešte sa nevytočil? .... myslíte, že sa ešte vytočí? pri prvom som mala KP-čko od začiatku a nevytočil sa ... dakujem za všetky odpovede
@sedem @katren tak ja dúfam, že sa nejako umúdri ..... ale keď mu je takto lepšie pochybujem, že sa ešte vytočí ... no čo nie je môže byť ... mňa kope tak ako som písala v spodnej časti ... no keď začne kopať tak ako písala @sedem trasie sa mi celé brucho ... keď mi na neho vtedy manžel pozerá tak je až zaskočený či ma to nebolí a čo všetko bábo ešte len v brušku dokáže :D a pritom je to už naše druhé tehu :D ..... tak dúfam, že to prežijeme dokonca 🙂
Ahoj, aj nas maly je KP, uz od 20tt je takto otoceny, vsetci mudrovali ako ma este cas sa otocit, a uz koncim 38tt a maly ma skoro 4kg, takze sanca ze sa otoci je rovna 0 a pojdem teda podla lekarov urcite na cisarsky.
Ja som toho nazoru ze babo vie preco sa otocilo, a netreba ho na silu otacat a skusat kadejake cviky, lebo mu este mozes ublizit.
inak tu sme sa o tom akurat bavili tieto dni: https://www.modrykonik.sk/forum/3-trimester/poloha-babatka-koncom-panvovym-2/
@milka1978
@katren jaaj, nemam rada, ked mi neprida odpoved, tak znovu...
ten hamiltonov hmat sa nepouziva na otocenie babatka, ale ak sa nemylim, tak na rozbehnutie porodnej cinnosti, ale najdu sa lekari, ktori vykonavaju akesi otocenie babatka,, nie je to vsak velmi uznavana praktika a neviem, ci v SR niekto taketo veci robi vobec, babo totiz moze mat napr. kratku pupocnu snuru a moze to sposobit jeho udusenie, takze toto by som vobec neriesila...ak sa bude chciet otocit, otoci sa.... 😉
@milka1978 aaaa, to palenie zahy si veeeelmi dobre pamatam 😝 som po nociach sedela, lebo lezat sa mi nedalo a myslela som, ze zhorim zaziva..tak to ti nezavidim , skusala si si davat Gastrotuss? To bolo u mna jedine, co zaberalo...akurat ku koncu tehotenstva uz som bola alergicka na tu chut a striasalo ma pri myslienke, ze si to mam dat, pritom to neni take hrozne 😀
Moj syn bol KP. V 37 ho otacali, jeden lekar chytil hlavu, druhy zadok a nohy, ale maly iba kopal nohami a vzdy sa vratil do povodnej pozicie, jednoducho tvrdohlavost mu zostala 🙂 . Inak neziaduci ucinok tohto otacania je aj privolanie porodu. Ja som ten problem nemala. A tak ma potom iba objednali na planovany cisarsky na 39+6tt, pohoda.
Inak 31tt nie je take zle, to sa este moze otocit.
@milka1978
@milka1978 palenie zahy aj mna riadne potrapilo, uz to troska preslo, ako mi zacalo klesat brucho. ja si davam tums. nic ine nepomaha.
@milka1978 no mne este zaberalo pitie Fatry, ale na to pozor, kedze je dost slana a pri pravidelnom piti sposobuje zadrziavanie vody v tele - opuchy...ja som ju pila kazdy den miesto vody, kedze mi fakt pomahala a potom som sa nejako s Dr rozpravala a doslo na to, co pijem, tak sa za hlavu chytila 😅 ako pohar-dva denne je ok, len nie tak ako ja som pila 😀
Fatra neublíži, pokial sa pije tak 2 dcl denne (Nie na flaše). Aj ja som ju pila. Odporučil mi ju dr. z interneho a naozaj mi ako jediná pomohla k záhe 🙂
@milka1978 ahoj, moj zabec sa otocil v 34tt. Takze este mas cas. Dievcata tu spominali otacanie baba. Svagrinnej to robili 2x! A povedala,ze keby vedela, co jej budu robit, nikdy si to neda spravit. Navyse hrozi, ze sa babo zamota do pupocnej snurky, a vobec, je to dost stresujuce pre ditko. Jej to robili v 36tt, musela zostat pol dna na pozorovanie, ci sa jej naaaahodou nespusti predcasny porod. Velmi bolestive a ditko sa nakoniec aj tak za kazdym otocilo naspat. KEdze mala aj ine komplikacie mala cisarsky. Byt tebou- ak by ti nejaky lekar navrhol otacanie baba, odmietla by som to.
31 tt ešte znamené, že je šanca, aby sa bábätko otočilo... mala som rovnaký problém, moja malá bola od 26 tt otočená KP a všetci mi hovorili, že je to OK, že sa má čas otočiť - a v pondelok ideme na príjem 🙂 v utorok by mala byť sekcia. Ale treba dúfať, no určite by som nskúšala žiadne babské recepty a podobne - nechaj to na bábätko... ak sa nepretočí, môže to mať svoj dôvod, napr. krátka pupočná šnúra.
mojej švagrinej radil gynekolog aby si svietila nejakým svetielkom zo spodu dovnútra, že sa bábo otočí hlavou dolu... 🙂 znie to praštene, ale dá sa to vyskúšať. Jej sa bábo otočilo, ale vraj to neskúšala robiť, tak neviem, či to funguje. Minule som ale čítala, že deti v brušku reagujú na svetlo, lebo že im presvitá tak možno na tom niečo bude, neviem 😀
ja som mala tento isty problem. Mne ale lekar poradil, kazdy vecer aspon na 30 min. samozrejme pod dohladom manzela alebo niekoho, dat si pod krize zrolovanu osusku a lezat na nej. Ten tlak prinuti babätko otocit sa 🙂 a mne to naozaj pomohlo, ale to bolo v 25 tyzdni a malá sa otocila o 2 dni 🙂
Ďakujem baby za rady .... ak by mi mali bábo otáčať určite by som mala strach a pochybujem, že by to aj manžel dovolil, keby k niečomu došlo ..... ja som v podstate aj pripravená na sekciu ..... o 10 dní idem do poradne tak som zvedavá, či sa bábo za ten mesiac otočilo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@milka1978 ahoj, ja som mala prvu dcerku KP, a neviem, ci sa da spolahlivo podla pohybov povedat, ako je otocene babo - moja mala zadocek prave v podbrusku a rucicky a nozicky niekde v strede mojho bruska, takze ked sa zacala mrvit, lietalo mi cele brusko...ci sa este otoci ti tiez nikto nepovie, moze a nemusi, cim vyssi tyzden, tym vacsie babo, menej plodovej vody a tym menej aj miesta a mensia sanca na otocenie, ale niektorym zenam sa aj na porodnej sale otocili, takze sanca je vzdy 😉 Drzim palce, nech vam to vsetko dobre dopadne a nestresuj sa tym zbytocne, drobcek vie, ako mu je najlepsie 😉