Mate skúsenosť s otváraním sa takto skoro?Křčok mám 2-2,5cm,vonkajšia bránka otvorená na 1 prst a vnútorna na špic prsta,bojím sa ☹
Ako moze a nemusi to nieco znamenat....ja som bola na 2-2,5 cm otvorena od 7mes. a myslela som, ze predcasne porodim....a nakoniec som prenasala 5 dni....takze moze to byt normalne, ako to bolo u mna - 2,5 cm este aj na poslednej kontrole a otvarala som sa az v den porodu...ale odporucam kontrolu aby si si bola ista, ze je to ok....u mna bolo vsetko ok....ono hlienoova zatka tam je, ono len dietatko viac tlaci dolu, taze urcite viac sa setrit, nedvihat tazke veci, oddychovat a taak...babo je uz velke a prirodzene tlaci dolu...
Ja som bola v 31 tt. otvorená na 2 cm a hneď ma hospitalizovali, musela som ležať + lieky a magn.Vydržala som do ukončeného 37 tt. Ale ja som bola prvorodička. Myslím, že ak čakáš druhé dieťa, tam to je iné. Takže hlavne buď kľudná a šetri sa.
Ja som bola otvorená tiez od 29tt. Donosila som zdravú dcérku , porod bol v 38tt .treba oddychovať a magnezium ti možno lekár nasadí .
ja prave lezim na rizikovom treti den. som zaciatok 33tt otvorena na 1cm.diagnoza predcasny porod. nemam ziadne kontrakcie ale nechali si ma tu na pozorovanie dali mi magnezium ako infuzku a do zadku inekcie na rychlejsi vyvoj plucok. zatial ine neviem nic ale citim sa fajn nic ma neboli uvidime ako to budu vidiet doktorkovia. som druhorodicka a tym ze mam brusko nizko polozene ma vsetko tlaci na spodok ale to je asi tak vsetko. tak netreba nic zanedbat bola by to velka skoda pred branami porodu nieco znicit.
ahoj ja som pri prvých 2 tehotenstvách bola otvorená na 3prsty od cca 20 tt a chalani sa narodili až po termine. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anabela2111 to je normalne, neplas sa. Stahovanie nabytku pri zachvatoch hniezdenia prenechaj niekomu inemu 🙂