Som v 30. týždni a pribrala som už 14 kg. Nie je to veľa?

mata188
26. dec 2015

Pred otehotnenim som vážila 50 kg ,pride mi to dosť tych 14 kg

macik166
26. dec 2015

ja som pribrala 16 kg a už nám depku 🙂...neboj, potom budeme chudnúť vo veľkom.... len dobojujme tehotenstvo do úspešného konca...

laura0107
26. dec 2015

Ja som mala v 30 tt + 20 kg... Do porodu som pribrala 30kg..za 4 meisace som schudla 25 kg 🙂 , neni to vela,neboj,isteze to zalezi aj od toho co ti povie dr.

pribinak
26. dec 2015

Neboj, pri dojčení a skákaní okolo bábätka to pôjde rychlo dolu, hlavne sa neporovnávajte, každá sme ina, mame inu genetickú výbavu, ja som pribrala malo, ale bola som Jak veľryba, kazdy sa pýtal ci čakám dvojčatá ;))))

le4
26. dec 2015

v pohode, ziaden stres. ak priberies dalsie 4 kg, co je odporucany vahovy prirastok pre treti trimester (0,4kg / tyzden), ktory podla mna priberies, ak sa budes riadit svojim hladom (ja som takto priberala tabulkovo, telo si pyta presne tolko, kolko potrebuje...), tak ti zostane iba par kg na schudnutie, aj to vela mamiciek schudne iba kojenim bez akychkolvek diet, dokonca aj pri vyssom energetickom prijme (za predpokladu, ze sa extra neprejedaju). ja som dokopy pribrala 12-13 kg a az na 1kg som po sestonedeli na mojej povodnej vahe. +/- 10 kg nabratych v tehu su len tkaniva a voda, tieto kg pojdu dole automaticky. na zaciatku sa tiez kojenim brutalne chudne, v tom sestonedeli asi najviac z mojej skusenosti... takze podla mna si na tom uplne v pohode a pri nizkej pociatocnej vahe sa odporuca aj viac pribrat...

margarita
26. dec 2015

ja pred otehotnenim vazim 53.
pri prvej som pocas celeho tehu pribrala spolu asi 12kg.
pri druhom 20kg
pri tretom 22kg
a teraz pri stvrtom som v 27tt a uz mam plus 14kg.

dobra sprava je, ze vdaka dojceniu a behaniu okolo deti po porode mam vzdy do polroka od porodu svoju povodnu vahu a nosim tie iste rifle ako pred tehu.

kazda je ina, niekto mozno priberie len 10kg, ale z toho po porode ostanu 4kg navyse nafurt, ina priberie aj 30, ale schudne naspat.

kym to nerobi zdravotne problemy a komplikacie, netreba sa zbytocne stresovat....
drzim palce.

maminka1986
26. dec 2015

Že Vás trapi kolko ste prirbali ach chytam sa za hlavu...čoby iné dali zato aby boli tehotné a mali zdravé dieťa a neriešili taketo somariny ako je 14 kil- z toho je voda,plodova voda,dieťa,krv,placenta....
no ked ste štihle či chudé ako vidim sa ťažko s tým zmierujete ..ja som štihla nebola nikdy zatial mam plus 7 kíl a som v 26tt a čo???? o dieťa som dlho bojovala niekolko rokov! a nie aby som riešila kolko važim a bola z toho nešťastná...súine priority pre mna doležité nie taketo povrchnosti!
moja kamoška pribrala 30 kil! a schudla ich po porode dost rýchlo...
takže treba sa zamerať ne iné či dieťa a pôrod bude v poriadku ..kilá sa daju schudnut!

romina1912
26. dec 2015

Ja som 32tt a + 18 kg a je mi to jedno 🙂 ved tehotenstvo je aj o pribrati, nemozme byt tehotne a nepriberat 😀 ako hovoria kocky, po porode vacsina vahy odide rychlo a potom zalezi aj ako sa k tomu samotna zena postavi 😉

kalutka
26. dec 2015

Ja som pribrala 22 kg. Isla som rodit ako obrovsky hroch. V porodnici ostalo 10 kg, dalsich 7 islo dole v priebehu dvoch tyzdnov a ostatne uz casom zisli, teraz mam 8 kg menej ako pred otehotnenim. Netrap sa tym. Nech je babo zdrave, nech vsetko prebehne v poriadku a toto budes riesit neskor.

minibabygirls
26. dec 2015

ja ked som isla rodit som mala 100kg a neriesila som pripocitajte k tym kila, aj dieta aj placentu kolko vazia teraz mam 84 kg a neriesim dieta mam zdrave 🙂 🙂 🙂 zivote som neplakala ye vyzeram jak slon ked som chcela drobca musim nieco vydrzak keby zas ste nepriberali zas tot by vas trapilo 🙂 🙂

vydrnik
26. dec 2015

U dcery som mala na zaciatku tehu 61kg,pribrala som 13kg,u syna som mala na zaciatku 65kg pribrala som tiez 13kg.teraz sa moja vaha pohybuje kolem ,65kg

stella33
26. dec 2015

Nesuhlasim s niektorymi mamickami tu. Priberanie pocas tehu treba trochu sledovat. To povie kazdy gynekolog, internista... Nejde vobec o postavu, ci konfekciu. Extremna priberanie, alebo naopak nepriberanie treba odsledovat a zistit pricinu. V pripade, ze sa zena "nepreziera", moze ist o rozne metabolicke poruchy, ktore sa mozu odzrkadlit na zdravi zeny aj babatka, pripadne na jeho predispozicii k roznym ochoreniam. Existuju rozne sposoby hodnotenia, tabulky, na posudenie hmotnosti pocas tehu a najlepsie by ti mal poradit gynekolog, ktory ta vidi od zaciatku. Hmotnost nie je vsetko, tazko takto povedat, ake su tvoje predispozicie priberat, ake mas kosti, ci si pred tehu nemala podvahu, aka si vysoka... Neda sa to urcit len tabulkovo. Urcite teraz nezacni hladovat 😉 Snaz sa jest primerane, mensie porcie, castejsie. (Aspon 5x denne) Obmedzuj sladkosti, slane maskrty, tucne bravcove maso. Prijimaj hlavne bielkoviny (tvaroh, jogurt, vajcia...), zeleninu (cerstvu aj tepelne upravenu), v rozumnej miere ovocie, polysacharidy (vlocky, cestoviny, zemiaky)... Pi dostatok vody a hyb sa kym sa da. Ja som pri druhom tiez pribrala 14 kil, ale vychadzala som zo 64 kil. Poviem ti ale, ze som to ku koncu citila a bala som sa aby som vladala rodit a neskor behat okolo babatka. Kazdy kazducky vecer som (okrem cvicenia s mamickami 1tyzdenne, zopar krat doma, okrem ineho pohybu...) chodila kazdy vecer na rovnaku prechadzku, ktora koncila stupanim do kopca. Na nom som videla, aka som tarbavejsia a povedala som si, ze rovnakym tempom sa ho budem snazit vysliapat az do porodu 🙂 Uplne sa mi to nepodarilo, ale slapala som statocne. Chcem tym povedat, ze dolezite je, aby si sa hybala a tvoje telo (hlavne srdce, krvny obeh) spolupracovalo a zvykalo si na zataz. Neskor pri dietati, detoch, naslednom zhadzovani a udrziavani hmotnosti to ocenis. Nejde totiz o to, aby tvoje deti mali peknu maminku. Ide o to, aby bola maminka zdrava, aby mala energiu a dozila sa vysokeho veku, aby tu pre svoje deti mohla byt este veeelmi dlho 😉 Tak to vidim ja 🙂

evka_evka
26. dec 2015

Ja som pribrala za cele tehotenstvo 25kg a po porode som do dvoch mesiacov schudla 30kg takze tak. Hlavne nech je babo zdrave

stepanka274
26. dec 2015

Myslim ze vratenie sa na povodnu vahu ako pred tehu suvisi aj s vekom. Ja som po troch porodoch okolo tridsiatky velmi rychlo schudla. Ale po stvrtom pirode ked som mala uz takmer 40 r uz chudnutie trvalo dlhsie, ale inak suhlasim s tym ze nase deti potrebuju zdrave maminky 🙂

uhnakova
26. dec 2015

Pri oboch detoch som pribrala vyse 20 kg, zakazdym som bola po 14 mesiacoch na predporodnej vahe. Lahko sa tu hovori niektorym zenam, ze nepriberaj, ale ja som naozaj priberala aj z pohara cistej vody 🙂. Moja mamka na tom bola kedysi rovnako a jej mama detto. Niekto ma skratka telo, ktore v tehotenstve velmi pribera. Skus sa spytat svojej mamy, ako na tom bola ona. Neboj, ak sa budes snazit, urcite po porode postupne schudnes. U mna vzdy zhruba 10 kg odislo samych pocas porodu a sestonedelia.

gabusa1975
26. dec 2015

No ja som otehotnela ako 36 ročná 64kg do pôrodnice som išla ako 37 ročná 87kg.Cele tehotenstvo som sa citila výborne a kila som neriesila.Keď mal syn asi rok a pol taj som bola opäť na pôvodnej váhe.Naozaj riešiť kilá v tehotenstve je blbost.Vsetkym zekam zdrave bábätká🌞

bonaqa2013
26. dec 2015

podľa mňa veľa.... Ja mám tiež 52 kg a po 4 tehu mi ostalo 1 kg. Predtým 51 kg. Ešte len teraz budeš priberať

luciferkax
26. dec 2015

Nerieš, to nie je tak veľa.. veľa by bolo 30 kg naviac :D ja som síce pribrala "iba" 15 za celé tehotenstvo, ale priberať som začala až na konci piateho mesiaca, kedťže dovtedy som zvracala a naberala pôvodnú váhu.. a za tri mesiace 15 kg, tiež mi to prišlo vela :D ale nie je to, domov z pôrodnice som prišla a mala som dva kilá viac ako pred tehotenstvom

maminkynafazulka
26. dec 2015

Mala som rovnaku vahu a som len v 22tt a 12-13kg a vonec to so m ou netrha xD do 20kg to predycham...

zuz02
26. dec 2015

Absolutny suhlas so stella33. Vahu doktor sleduje. Poznam jedneho lekara, ktory je dost tvrdy k mamickam, ktore sa pocas tehotenstva vypapkaju do chorobnej vahy. Netvrdim, ze stresovat buduce mamicky je takto spravne, ale zase nieco na tom bude. Ono vsetko s mierou. Zavisi aj od toho, aka je vychodzia vaha. Ak je zena stihla, nevadi, ak viac priberie. Telo sa zrejme potrebuje zaobalit do tuku, aby malo potom z coho cerpat.

kimmm1
26. dec 2015

Ja som 30tt a mam +7kg, tiez som sa na dieta nacakala, som po ket, ale spustnut a prestať sa o seba starať a pribrať 30kg je podľa mna pokrytecké od žien, ktore maju tehotenstvo ako vyhovorku na priberanie a nočné napchavanie sa. Môjho syna a ani seba v ničom neobmedzujem a obaja sme zdravý.

timikaj1
26. dec 2015

Ja si tiež myslím, že nie je zdravé pribrať viac ako 15 kg, aj keď chápem, že ľudia sme rôzni...Ja som pri prvom tehotenstve pribrala 13kg a pri druhom14kg, ale ku koncu tehotenstva ma sestrička zakaždým "džubala",že som veľa pribrala, aj keď lekár to nejako neriešil, ale je to asi nebezpečné aj kvoli tehot. cukrovke, aj keď pri dojčení tie kilá rýchlo odídu, našťastie 🙂

8291
26. dec 2015

No tak ja som do 34 tt pribrala 10 kg rodila som v 38 a mala som o 8,5 kg viac.cize sa 4 týždne sa namna navalilo 8,5 kg.suma sumarum v tehot.som pribrala 18,5kg

majdalenka23
26. dec 2015

Ahojte, v tehotenstve som pribrala 30 kg a pred tehu som mala 58kg. Po 17 mesiacoch mám 64kg, ale išli dolu cm a hlavne sa zmestím do nohavíc pred tehu a. Len sa hýb a obmedz sladkosti, hlavne výrobky s palmovým olejom..no hlavne na to nemysli jedz na čo máš chuť, ale všetko s mierou 🙂

barusska7
26. dec 2015

Ja som priberala do 16 tt cca 1 kg a potom do cca 32 tt som priberala bulkovo, každý týždeň pol kila...potom to išlo hore, takmer 1 kg/týždeň. Ale cítim, že väčšina z toho je voda, začali mi opuchat nohy aj prsty na rukách. Baby hlavu hore, treba sa síce trochu strážiť a váhu sledovať no netreba ti preháňať. Zdravá strava a pohyb počas celého tehotenstva je dôležitejší aj to kolko kg sa priberie. Držím palce, aby sa naši drobcekovia narodili zdravucki a potom pôjdu kilá dole jedna radosť 🙂

mima273
27. dec 2015

Ja som tiez v 30tt mala som pred porodom 49 kg , uz som pribrala 13,5kg , neprezieram sa vobec vecer ani nejedavam po tej 6 a mam pocit ze sa na mna nalepi aj pohar vody :D bohuzial to asi neovplyvnime , kazda sme ina , hlavne nech su babatka zdrave

tomasko27
27. dec 2015

Ja som 25tt a som pribrala som do 20tt 3 kila potom som ich stratila lebo som mala hnacku a pred 3 tyzdnami som mala 2 kila naspat a tak pocitam ze teraz to bude dokopy 5 kil dufam.Dr to zatial neriesila a babatko je podla posledneho sona primerane k svojmu veku.Proste nepriberala som doteraz ale uz citim ze to ide.

tracka
28. dec 2015

No ja som pribrala 25 kíl, pôvodná váha bola 58 kg a od toho 27 tt to išlo čo týžden to kilo aj glukózovy test som sa bála ako vyjde,lebo Dr.strasila že je to veľa a že asi veľa jem a nakoniec aj cukor ešte nižší vyšiel 😀 myslím ,že niekedy sa to na človeka nalepí aj keby jedol malo ..U nás všetky ženy V rodine takto pribrali a už mám #po9mes .Svoju váhu takmer

1234lubka
28. dec 2015

ja som pri prvom pribrala 22 kil 😉 20zislo dole 🙂 doki ani sestricky nemali nikdy blbe pripomienky ze vela..teraz 30tt a +12...myslim ze za tych 8 tyzdnov uz 10nenaberiem 🙂 nedavam pozor navahu..jem ked mam chut 🙂

mima86
28. dec 2015

Ja ked si vsimam baby tehotne, tak mam pocit, ze tie co mali menej kil pred tehu priberu viac ako tie, co boli silnejsie. V tehotenstve si telo uklada viac tuky, aby dokazalo dieta vynosit, aby malo vyzivu a ochranu a tiez je to priprava na obdobie po porode, ked bude energeticka spotreba vyssia (dojcenie napr.). Takze je logicke, ak niekto pred tehu nema tuk, tak ho musi nazbierat viac, ako ten, co uz nejaky ma 🙂

anega79
28. dec 2015

14 kg nie je tak vela, ja som v nemocnici nechala len 4 kg, a po porode mi stale zostalo 5 kg, ktore som uz nikdy neschudla

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre