Som v 30. týždni a nič nevládzem

28. aug 2024

Prosím poraďte mi čo mám robiť alebo či to je podľa vás normálne lebo už sa začínam báť či sa niečo zlé nedeje… som v 30tt čiže ešte viac ako 2 mesiace predomnou , posledné asi 2 týždne mi začína byt veľmi ťažko , mám hrozne veľké brucho , boli ma celé telo, v noci neviem spat , malý ma strašne kope stále, a čo je najhoršie nevladzem stáť dlhšie ako 5 minút hneď ma boli telo ani neviem vysvetlit ako proste brucho aj všetko všade 🥵 aj v aute sa mi zle sedí boli ma z toho brucho aj pri rebrách , je to normálne ? Do toho všetkého aj nevoľnosti , hlava sa mi točí mám aj nízky tlak hoci kedy mi je na odpadnutie. Neviem si nájsť svoje miesto , nevladzem stáť, zle sa mi sedí a zle sa mi aj leží , ako zvládnem ešte 2 mesiace ?😁 nejaký rady a tipy ?😁 mali ste to tak tiež? Nemusím sa báť že to znamená niečo zle? Ďakujem vam

autor
28. aug 2024

Chcela by som mat viac pohybu chodiť na prechádzky alebo niečo robiť ale nevladzem 😔 minule sme boli s mužom sa flakat po obchodoch a potom som plakala od bolesti všetkého keď sme prišli domov okamžite som si lahla a spala az do rana. Bez pohybu budem mat plus 50kg 🙈🥵 ale nevladzem

slavka1988
28. aug 2024

Nevadí oddychuj ak je to možné a čo najskôr si priprav veci do pôrodnice pre seba a bábätko 🙂 ja som v 24 tt. a som na tom rovnako a veru tie tepla mi dávajú riadne zabrat a žiaľ aj žalúdok čo zjem do akoby sa vracalo do hrdla-no nepríjemne .Ale stále si hovorím treba len vydržať a buďme radi že sme doma a nie kdesi v práci alebo ležiace v nemocnici 🙂

fairyy
28. aug 2024

mna tiez cele tehotenstvo vsetko boli a nic nevydrzim a fucim jak lokomotiva aj ked prejdem par metrov.... a pribrala som len 7 kg ... cize to ze som prvazne prelezala cele tehotenstvo tak nespravilo s vahou absolutne nic

pribinak
28. aug 2024

Železo máš ok?

zuzikak
28. aug 2024

oh ano, zial poznam. Spytaj sa lekara, ci ti vie vziat krv aby pre istotu skontroloval ci je vsetko ok a ci ti nieco nechyba. Inak co sa tyka pohybu a vladaniu tak je pravda, ze posledny mesiac som uz len posedavala a polihovala a posledne 2 tyzdne som priam plakala lebo som nevedela ani spat. Pri otacani som si otocila brucho, potom zvysok tela a vsetko ma brutalne pichalo, priam bodalo. A ked som si nasla konecne fajnu polohu tak dieta zacalo tak kopat, ze som sa musela pretocit na riadne otlaceny bok. Aj tym, ze je pocasie ake je (velmi zatazove teploty) zdravy clovek o normalnej vahe sa neciti dobre. Nieto este ty, co mas kila naviac a hybe sa v tebe dieta. Pre mnohe zeny su posledne mesiace tehotenstva brutal narocne ale zial nic nespravis. Je to tym, ze dieta zabera strasne vela miesta a stlaca ti vsetky organy - zaludok, pluca, mocovy mechur plus srdce musi pumpovat takmer raz tolko krvi....Len to vydrzat tym, ze sa snazis najst polohu, kde ti je to najprijemnejsie, osviezovat sa, jest lahke jedla aby ti nebolo na zvracanie atd. Netrap sa tym, ze nemozes chodit na prechadzky. Ked nevladzes, tak nevladzes. Nenut sa k nicomu a vzdy si sprav co najviac pohodlia ako sa len da. Ono by sa ti teoreticky troska pred porodom malo ulavit, ze ti babo nebude tolko tlacit na zaludok lebo cele klesne viac do panvy ale ako na tom budes s pohybom tazko povedat. A neboj sa - plus 50 kil mat nebudes 🙂 Po porode bude von babo, aj odpuchnes a dost vody pojde dole....Citim s tebou a drzim palce - uz len vydrzat.

autor
28. aug 2024

@zuzikak ďakujem veľmi pekne 🙏🏻🥰🍀

autor
28. aug 2024

@pribinak no akurát na poslednej poradni mi povedala doktorka že si mám kúpiť železo , akurát zajtra si ho idem vyzdvihnúť do lekárne , môže to byt tým ? Je to aj nebezpečne pre babo ?

pribinak
28. aug 2024

Urcize to môže byt aj tým. Odporúča zapijat železo napr citrónovou vodou

michaela329
28. aug 2024

Ja som v 17tt a tiež to nedávam občas 😃No ešte chodím do práce a musím sa prekonať. Ale keď sa idem prejsť vonku, do prírody podvečer, je mi lepšie. Stačí 20 minút. A to železo je dobrý nápad.

hradnapani
28. aug 2024

Ja som od 30 tt nevladala nic, len lezat a spat. Starsieho som s vypatim odviedla do a zo skolky, dvakrat do tyzdna na par hodin do prace a zvysok som bola uplne odrovnana.

andrea2323
28. aug 2024

Na všetko sa vykašli.. nevládzeš, tak nevládzeš ☺️ čakáš bejby a tvoje telo neskutočne maká, tak mu dopraj oddych. Keď sa ti nedá, tak to nesil, bude ti ešte horšie, že sa premáhaš. A isto nepriberieš 50kg, to sa neboj ☺️ Ale tie vitamíny isto k tomu pridaj.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre