Som v 30. týždni a menej cítim pohyby

kikaham
28. apr 2021

Ahojte pred týždňom som mala kontrolu a že všetko je úplne ok ...no mňa vždy mala veľmi kopala skoro furt a posledné dva dni je to pomenej ...neviem prečo ...nemalo by to byť naopak že čím bližšie k pôrodu tým viacej kopancov ? Ona kope ale slabunko a už nie tak často

hailey1
28. apr 2021

@kikaham nie je to celkom tak. Cim je babatko vacsie, tym ma mensiu sancu na manevrovanie. V kazdom pripade, ak sa ti nieco nezda, zbehni na usg.

deti95060810
28. apr 2021

mala som to tiež... bolo väčšie a hlavne lenivšie bábo...😉

lienka.7
28. apr 2021

@kikaham skus si dat kusok cokoladky, lahnut na lavy a bok a pohladkat brusko.. malo by to babatko "prebudit" 🤗🤗🤗 toto mi poradila sestricka v nemocnici... v kazdom pripade ak mas pocit ze necitis pohyby viac ako 8 hod., urcite nemocnica a nech ta pozru.
Drzim prsteky 🤰🤰🤰

basska_b
28. apr 2021

Joj, buď rada, moja prvá robila v bruchu diskotéku. Zamotala sa do šnúry, akútna sekcia a aj temperament ma divoký. Druhá, to som ani nevedela, že tam je. Prirodzený pôrod, po narodení spokojne kľudne dieťa. Asi po manželovi 😁

jazula
28. apr 2021

Ja keď som mala pocit, že nejako dlho spí, tak som jej aj svietila baterkou na bruško, pripadne som ju trochu akoby pohybala dlanami. A čím je väčšia, tak namiesto kopancov citim skôr akoby prevalovanie sa, take pomalšie pohyby, nič prudké. A vcelku často sa akoby natiahne na jednu stranu, bruško sa vyduje, volám to že robí kopec 🙂. A to ani hocikedy necítim, len je zrazu brucho vyduté... Niekde som aj čítala, že to cítenie pohybov môže byť dosť ovplyvnené polohou placenty, ja ju mám vpredu a nikdy som necítila výrazné kopance dopredu do brušnej steny, to už viac citim na kostrči, keď sa jej čká 🙈. Ale ak dlhšie vyslovene necítiš ani slabšie pocity, alebo je výrazný rozdiel oproti normálu, šup do nemocnice. Oni tam sami hovoria, že radšej prísť pár krát zbytočne, ako neprísť raz keď treba...

hmmm71
28. apr 2021

Utekaj do nemocnice prosim. Ja som to minuly tyzden podcenila a bohuzial o babatko som v 26 tt prisla. Drzim palce

zuzana1688
30. apr 2021

@kikaham Ahoj čím je bábätko väčšie ma menej miesta ja často sa len prejdem alebo pustím hudbu rozprávam a je to ale nepodceňovať to je jasné maminy majú vždy strach🙂

elenita
22. máj 2021

@hmmm71 och, to ma velmi mrzi 🥺😪 A co sa stalo?

hmmm71
24. máj 2021

Necitila som pohyby a zakazdym, ked sa manzel pytal, co mala robi, tak moja odpoved bola, ze asi spinka. 😔 A potom som dosla na poradnu a doktor mi povedal to, co nechce pocut ziadna tehotna zena - ze srdiecko nebije ☹ Tak som sla do nemocnice, dali mi vyvolavacky a po 3 dnoch ukrutnych bolesti som porodila. Sama na izbe do nohaviciek. Nocna mora. Dnes je to presne mesiac 😢

elenita
24. máj 2021

@hmmm71 velmi ma mrzi Tvoja strata 😪 ja som teraz v 28.tt, o to viac sa ma taketo nestastia dotykaju ☹ Ani nezistili, co sa mohlo stat? V kazdom pripade Ti posielam vela sil ❤

hmmm71
24. máj 2021

@elenita Dakujem ☹ Tak ty by si taketo veci nemala teraz vobec citat...Cakam este na pitevnu spravu, ta by mala byt koncom tohto tyzdna a dufam, ze sa dozviem nieco viac. Inac som mala vysoky tlak, chybalo ma fragmentacia v krvi, takze nevedeli ani trisomy testy opakovane spravit a este som mala okrem baba v maternici aj miznuce dvojca a to zrejme odoberalo ziviny

elenita
24. máj 2021

@hmmm71 drzte sa aj s manzelom. Drzim Vam palce, nech Vas uz nestastie obchadza a nech si coskoro mozete objat zdrave babatko (ak sa tak rozhodnete). ❤

hmmm71
25. máj 2021

@elenita Dakujem, urcite sa pustime do toho znova hned, ako da doktor zelenu ❤ A tebe prajem uspesne tehu az do krasneho konca

pietrula
23. dec 2023

@basska_b Ahoj, pri akej príležitosti ti zistili, že sa mala zamotala do šnúry?

basska_b
23. dec 2023

@pietrula Po porode, ked ich vytiahli na svetlo Bozie. Vsetky moje 3 deti mali pupocnik 2x okolo krku. Nastastie chvalabohu ozvy mali v poriadku a pupocnik bol riadne dlhy, mal aj meter dlzku. No ale ta prva dcerka, o ktorej tu pisem, mala naozaj v brusku stale diskoteky. A nezostupila nizsie hlavicka... uz ma nutilo tlacit a nebolo čo tlačiť. Ale neskor som sa docitala, ze priciny mohli byt inde. Poslednych 6 hodin porodu som boka v lahu na chrbte priviazana na CTG monitore. To sa vobec nema robit. Kontrakcie sa nevyuzili efektivne na vypudenie malej... dalsie 2 deti sa narodili prirodzene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre