Som v 30. týždni a krčok mám 2,5

3. dec 2024

Ahojte pred týždňom som bola na kontrole malička bola dole hlavou. Termín mam v polke februára až. A dnes som na pohotovosti bola vystrena a bábätko sa pretocila je dole nohami. Myslite ze sa ešte otočí naspäť hlavičkou dole? Je 2,5 krcok v poriadku ak som zavretá? Nechcem v žiadnom prípade rodiť skôr..myslite ze cestovanie (7-8h denne) samozrejme nie každý deň môže nejako ublížiť dieťaťu alebo skrátiť krcok?

rebi789
3. dec 2024

Bábätko má ešte dostatok času sa otočiť neboj, 2,5cm cervix je na dolnej hranici ale nemusí to hneď znamenať predčastný pôrod. Lekar ti čo povedal?
PA

autor
3. dec 2024

@rebi789 na krcok vôbec ni, ze len kludovy režim a oddych a ze keby sa to zhorší tak prísť. A hlásiť sa u svojho Gyn. 🙄 pred týždňom na kontrole nespomínala doktorka nič žeby krcok bol na spodnej hranici alebo niečo

rebi789
3. dec 2024

To cestovanie je na zváženie ako sa ty cítiš, hlavne sa vyhýbaj fyzickej námahe a dlhému státiu. Cervix by mal byť v 30tt 3-4cm ale nie je to nič alarmujúce 🙂

autor
3. dec 2024

@rebi789 ďakujem za radu, snáď budeme s maličkou v poriadku 🤦‍♀️ tak to nie je až také zlé, prípadne môže byť ze rukou nenameral tak správne ako s utz.

rebi789
3. dec 2024

Držím palce a verím, že všetko dobre dopadne❤️

autor
3. dec 2024

@rebi789 ďakujem vám krásne ❤️❤️

spanielka44
4. dec 2024

Ja mám 2cm krčok od 24tt keď mi ho merali na pohotovosti až doteraz som v 31tt a cvicim, chodím na prechádzky a oddychujem ozaj malo vobec sa nešetrim a všetko je ok

autor
4. dec 2024

@spanielka44 som rada, držte sa do šťastného konca 😊už som bola na kontrole doktorka povedala ze je to v poriadku, magnézium mam brat a oddychovať ale samozrejme.normalne veci si človek okolo domácnosti musí urobiť

spanielka44
5. dec 2024

Ja sa vibec nebojím pokial je krčok zatvorený tak je všetko v poriadku a hlavne keď sa mamicka cíti dobre ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre