Som v 30. týždni a bábätko je uložené priečne

moninka666
25. jan 2016

Ahojte maminky
Chcem sa vas opytat ci je je v poriadku ked je malá v brusku uz asi od 25tt teraz som 30tt ulozene staale priecne..kope mrvi sa ale stale na tych istych miestach...akokeby sa nechcela dako potocit nic..
Myslite ze je to v poriadku??

evittam
25. jan 2016

@moninka666 Ahoj, moja malá bola tak isto, prípadne KP, bol mi plánovaný CR ale stále som pevne dúfala, že sa malinká otočí a budem rodiť normálne prípadne aj KP. Dcérka sa však neotočila a tesne pred pôrodom lekár aj prišiel na to prečo - bol prepadnutý pupočník-čiže akútny CR, ale všetko dopadlo dobre. Bábo sa môže otočiť aj tesne pred pôrodom-napr.kamarátke sa otočilo po odtečení plod.vody. Drížm pršteky. 😉

moninka666
autor
25. jan 2016

@evittam dakujem..
Ako mala prepadnuty pupocnik??

evittam
25. jan 2016

@moninka666 Cez zadoček - čiže sa ani nemohla otočiť aj keď chcela- cítila som to. 🙂

8291
25. jan 2016

Do 34 tt sa môže ešte kludne otočiť a ak nie tak pôjde von sekciou,pokial zostane priešne uložené a je to úplne jedno ako budeš rodiť,dôležité je aby ste boli s bábätko v poriadku a v poriadku aj odchadzali z pôrodnice domov

stanka2612
25. jan 2016

@moninka666 ahoj aj ja mam stale maleho otoceneho priecne...doki mi povedal,ze ak sa neotoci,pojdem cisarom...tak uvidime,o dva tyzdne mam poradnu...

moninka666
autor
25. jan 2016

@stanka2612 ja sa uz aj bojim celkom lebo od novembra mi nerobil sono..je to v pohode??? Nemal by kontrolovat babo kazdu poradnu prave sonom??? Vsak to vidi najlepsie vsetko ci sa dobre vyvyja male...ako casto vam robili usg?

majba
25. jan 2016

moja mala bola od 20tt KP a az do porodu sa ani raz neotocila. kopkala si a mrvila sa stale na tom istom mieste. rodila som sekciou. a vsetko bolo a je v poriadku. 🙂
@moninka666

evittam
25. jan 2016

@moninka666 Ak máš všetky výsledky v poriadku a žiadne problémy tak je úplne zbytočné robiť sono na každej poradni - na čo?

stanka2612
25. jan 2016

@moninka666 nam robil doki sono v 10 tyzdni,potom v 20 som bola na morfo ultrazvuku a potom mi robil okolo 25? Tyzdna a potom az v 30 tyzdni...a este som bola zvedava tak som isla aj na 3D 😀 cize tiez malo,ale vsetko bolo v poriadku,ako tu uz pisali niektore baby,ak je vsetko v poriadku,nie je dovod robit pri kazdej navsteve sono...a co sa tyka porodu,chcela by som prirodzene,ale ak to nepojde a babo sa neotoci,tak sa z cisarskeho nezblaznim...ved je jedno ako porodim,hlavne nech sme zdravi 😉 neboj,bude to v pohode 🙂 kedy mas poradnu?sono ti bude robit teraz na najblizsej poradni,v 30 tyzdni sa zvykne robit 🙂

moninka666
autor
25. jan 2016

@stanka2612 v 32tt mi ide robit sono.. naposledy mi ribil v 21tt morfologicky tam bolo vsetko v piriadku.. ja sa pytam aj preto lebo mi bola potvrdena toxa od 6tt a nejdem sa jej zbavit tak aj preto sa pytam ci to neni malo...predsa by som bola pokojnejsia keby mi robil usg kazdu kontrolu..
A mozem si to dako vyziadat??alebo je to tak zo zakona?

stanka2612
25. jan 2016

@moninka666 asi ked si zaplatis,tak ti spravia,ale asi to zavisi od gynekologa...

anakristina
25. jan 2016

@moninka666 mne robi kratke sono vzdy.povedz ze si to zelas a budes to mozno musiet zaplatit.cca 15eur.tiez si myslim ze je to dolezite

martinka6282
25. jan 2016

@moninka666 ahoj, mne robila doktorka sono na každej poradni, tiež som mala najprv malinkú otočenú priečne ale na nete nájdeš veľa tipov ako pomôcť bábätku otočiť sa hlavičkou dolu..... ja som cvičila každý večer a aj sme jej každý večer svietili a do dalšej poradne sa otočila hlavičkou a už tak zostala 🙂 neboj sa, ešte stále má čas 🙂

butterfly333
25. jan 2016

@moninka666 je to v poriadku ja som tak mala obed deti syna som rodila v 37tt a otočil sav den porodu sám čiže som rodila normálneale pri dcere taktiež v 37tt som rodila ale cisárskym lebo sa neotočila.Takže neboj sa ešte sa može otočit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre