Som v 28. týždni a bruško mám padnuté dolu

veronika01992
24. máj 2017

Ahojte chcem sa spýtať som už 28tt a vždy keď vidím niaku tehotnú ma bruško tak viac hore položená na koľko ja mám bruško dolu aj mama mi vraví ze mam bruško moc nízko aj malý ma hrozne tlačí hlavne keď veľa chodím alebo keď niečo robím...cítim ho aj keď si sadam alebo som zohnuta neviem či sa mám báť alebo nie je to moje prvé dieťa tak mám obavy

pribinak
24. máj 2017

to ci sa más báť sa pýtaj svojho gynekologa. ved on ti robi vysetrenia, musi vediet ci je vsetko ok, alebo ci sa más bát

zelám vsetko dobre

veronika01992
autor
24. máj 2017

@pribinak no práve ze vždy keď idem na poradňu tak mi len povie ze sa neotváram a to je všetko ani nepočúva nič....

pribinak
24. máj 2017

@veronika01992 tak je vsetko ok, uzivaj si tehotenstvo a neries okolie 🙂

jance333
24. máj 2017

ja tiež cítim bábätko od začiatku dole. v 33tt ešte stále sedká na prdelke a kope ma tesne nad lonovou kosťou. je to občas nepríjemné, ale inak je všetko OK, krčok nemám skrátený, takže neriešim.

katkakovac
24. máj 2017

Tak zmen lekara, ked nema dobry pristup. Ja som mala, brucho vzdy nizko a obrovske krpci ma tlacili kde sa dalo. Napriek tomu som porodila az na termin.

mattkapd
24. máj 2017

Mne to tiež všetci hovorili. .ja som ho mala vždy tak nejako nízko. .tak ako keby som si ho v gatkach cítila. .V 26tt som išla k doktorovi lebo som si myslEla že mám zápal močových ciest som mala všetky príznaky až na to ze ma nič nepalilo pri močení. .musela som do nemocnice.. lezala som z nohami hore lebo hlavicka naliehala moc na spodok. .krcok veľmi skrátený. .V správe napísané hroziaci predčasný pôrod nezreleho plodu ..moc som sa bala..šetrila som sa do 37tt nakoniec som porodila deň pred termínom. .Podľa mňa keby bolo niečo zlé tak ti to doktor povie. .vsak sú studovany. .ale ako si tak vsimam tak viac padnúte bruška majú maminky chlapcov

juma2
24. máj 2017

Najlepšie by bolo ak by si sa o tom poradila so svojim gynekológom. Možno to neznamená nič, že ho máš tak nízko a možno bude za potreby kľudový režim, no odpoveď na túto otázku ti dá len doktor, tak by som si za nm zašla

veronika01992
autor
25. máj 2017

@mattkapd ja práve ze aj chlapca čakám 😊 ale to bruško je veru padnute no idem na poradňu tak mu poviem čo a ako

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre