Som v 27. týždni a pribrala som už 18 kg

kikaham
9. apr 2021

Ahojte, keď som bola na začiatku tehotenstva tak som vazila 72kil ..som aj dosť vysoká ...ale už vážim 90,8 kíl a stále to ide hore 😑 ja viem že by ma to nemalo trápiť ale trápi .. veď to je skoro 100kil to je strašne veľa ...myslíte že to po pôrode pôjde dole ? Veľmi dufammm ..koľko ste pribrali vy a ako ste to mali ?

iwuska10
9. apr 2021

som 24tt a pribrala som 8kg. co mi pride tiez dost. pri prvej som celkovo pribrala 30kg a teda hned po porode som ich len tak neschudla, trvalo mi to 2 roky

emv
9. apr 2021

Ahoj... Ja som mala pred pôrodom 58kg, v tehotenstve som pribrala 18,5 kilá. Za dva mesiace od pôrodu som mala 60 kg, a tie som si držala tak pol roka a potom som sa dala na to, že teda idem ešte tie dve kilá dať dolu, nakoniec som skončila na 55 kilách.... Dnes, 19 mesiacov od pôrodu mám zasa nejakých 58-59 ale to je mojím obzerstvom🙏🙏😂😂😂🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦 inak od zajtra držím diétu...
Len som ti chcela povedať, že,,, po pôrode dáš všetko dolu, neboj sa. 10 kíl necháš v pôrodnici. Moja mama porodila dve deti, pri prvom pribrala 31 a pri druhom 29 kíl. Pol roka po každom pôrode mala menej ako pred tehotenstvom.....
Držím palce. Užívaj si tehotenstvo. Nerob si teraz stresy. Hlavne nech je bábo zdravé....

nika501
9. apr 2021

@kikaham ahoj 😊Tlak máš v poriadku? Opuchy nôh nemáš? Ja som za mesiac pribrala 10 kg, vysoký tlak, bielkovina v moči 🙁 mala som ťažkú preeklampsiu...ale našťastie všetko dobre dopadlo

kikaham
autor
9. apr 2021

@nika501 práveze všetko v pohode opuchy nôh nemám skôr som do nich len veľa pribrala do stehien a tak 🥴

nana8989
9. apr 2021

Pred tehotenstvom som mala 60 kíl, pribrala som 14 kíl a 13 zostalo v nemocnici 😂 ale teda v tehotenstve som bola brutálne zaliata vodou, tak možno to boli tie kilá...

julie19
9. apr 2021

Pribrala som za celé tehotenstvo 9kg a 6 som nechala v pôrodnici ... lenže ja som už začínala na vysokom čísle 🙈 takze mne doktorka vyslovene kázala dávať pozor na priberanie a nepribrat viac ako 12kg ... teraz som 5 mesiacov po pôrode, mám o 1kg menej ako pred tehotenstvom ale teda mala by som ísť ešte riadne dole aby to bolo ok ...

simonabelj
9. apr 2021

Ja som pri prvom pribrala cca 22kg 😃 extrémne opuchy končantin, také, že som nič neobula len môjho chlapa šľapky 🤣 a tak som chodila na poradňu 🤣🤣 že na šírku mi boli ok a na dĺžku si viete domyslieť...v pôrodnici som nechala 10kg, ostatné som musela schudnúť, čo trvalo asi polroka ;)

mirkaz156
9. apr 2021

@kikaham pred tehotenstvom 46 pred pôrodom 64 🤦🤦 je to riadne veľa 🤦 aktuálne necelých 10m po pôrode 41 🤦 ale to sú zdravotné problémy😕. Keď sa budeš cítiť v poriadku a budeš chcieť tak to zhodíš 😊

didi2102
9. apr 2021

@kikaham ja mám za sebou 2porody behom ani nie 2rokov,pribrala som 2x 30kg,som teda rok po druhom a teda.chyba mi dole 2kg ešte ale nedrzim diéty,nesportujem,necivicim a nikdy som to nerobila,nohy mám tenšie ako pred porodmi,väčší mám hrudník 😄 a jasné už sa telo zmenilo no predtým som bola suchá palica bez zadku a prs čiže .... Ja som prvé kilá zhodila po pol roku , potom pldalsom polroku,čiže v roku malej,myslím že teraz.mi pomohlo že ju stále kojim,už je väčšia potiahne a vyžaduje viac

danusskaaa
9. apr 2021

Ja by som sa teda nebala chudnutia po porode - to sa dá, keď sa chce. Ale treba sa zamerat na to, aby si extrémne nepribrala hlavne pri konci tehotenstva, kvôli "jem za dvoch". Treba jesť zdravo aj počas tehotenstva a keďže je pohyb obmedzený tak nie v dvojitych dávkach. Vysoká váha môže sposobit preeklamsiu, zvýšený tlak, bolesti klbov a svalov, atď... čiže ohroziť nie len teba ale aj babo. Viem z vlastnej skúsenosti- prvé tehotenstvo +25kg - pôrod akútny cisársky. Po pôrode dlhodobé bolesti kĺbov (musela som podstupit aj kĺbovú výzivu) a teda už by som takú chybu neurobila aj napriek tomu, ze mi všetci hovorili, že nech si v tehotenstve doprajem. Čo sa váhy týka schudla som viac ako pribrala (35kg) ale poriadnou drinou 😉

miroslavaa31
9. apr 2021

Ahoj. Pred tehu 78,rodit som isla s 95. Jedla som normalne,len som bola plna vody,puchli nohy,na konci uz aj vyssi tlak,bielk.v moci a preeklampsia. 2mes.po porode som uz mala svoju vahu 78. Teraz 2r.po porode mam 70.

janezz
9. apr 2021

@kikaham ja som momentálne v 32tt a pribrala som 13kg, v prvom tehu som dokopy pribrala 15kg a v nemocnici zostalo 5kg, dosť dlho som s tými zvyšnými bojovala. Záleží aj od tvojho tela a aké máš spaľovanie.

stanulienkat
9. apr 2021

No je to fakt dost. Treba upravit stravu. Nemusis sa obmedzovat,len sa skus zdravo stravovat,vyluc hluposti. Nie je to dobre ani pre teba, ani pre babo. Mnohe po porode neschudli. Mali mindraky, alebo pocuvali blbe reci od partnerov. Pozri temy na mk.

malicka_mysicka
9. apr 2021

@kikaham ja som tiez tak mala, dokopy som pribrala 25. Peklo. Porodila som pred dvoma tyzdnami, v pondelok som mala plus 14. Ked schudnem dam vediet 😂

maminkadeticiek
9. apr 2021

To mas tak.80 kilova priberie 5 kil a citi sa super fasa a este sa chvali ako nepribera,co na tom ze mala slusnu nadvahu este pred tehotenstvom.55 kilova priberie 18 a zhodi ich do konca sestonedelia.Chapes?Nie je pribytok ako pribytok,zavisi od tvojej povodnej vahy a tela.Otazka je ci budes mat odhodlanie s nim robit nieco po porode.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuvelyn
10. apr 2021

Môže to byť voda. Ja som pri prvom mala do plusu cez 40kg🤦🏼‍♀️ strašne som zadrziavala vodu. Ked mi drz nasadil prísnu diétu bez gramu soli, tak ma v 25tt odvodnilo za týždeň o 6kg napríklad. Teraz pri druhom som do 11tt schudla 5kil a za týždeň nasledne "pribrala" 3,5. Pokiaľ mas racionálnu stravu a primeraný pohyb tak by som to neriešila.

lujza_
10. apr 2021

Ahoj ja som pri oboch tehotenstvach pribrala 12 kg ....a všetko to ostalo v pôrodnici....ale ak by si priberám nezdravo rýchlo,doktor by ťa na to určite upozornil

katussska24
10. apr 2021

@kikaham no vidíš, ja som pribrala cez 30kg v tehotenstve a pol roka po pôrode som mala najkrajšiu postavu v živote 😁 zbytočne sa neprepchavaj, dopraj si zdravé jedlo a ta sladkosti či fast food sa netrestaj. Hlavne sa neporovnavaj !!! Priestor na chudnutie a sebadisciplíne ešte mat budeš, neboj sa

bublinka1426
10. apr 2021

@kikaham kopec zien rodilo nad 100kg....si vysoka a mozno aj dieta bude dlhsie tazsie. snaz sa normalne zit jest a mysliet a nestresuj sa. ja som rodila 108 kg a som tu 🙂 nestresuj ! normalne zi a jedz

lencika1
11. apr 2021

@kikaham ahoj no môžem Ti opísať môj prípad, prvé tehu 18kg, druhe tehu som začínala na 72kg a 172cm. So pôrodnice som išla 100kilova. Tam som nechala 10kg, počas prvých 3 mesiacov od pôrodu som schudla ešte 5kg. Na dalších 15kg som nemala nervy, že budem chudnúť rok a pomaly. Výrazne som upravila stravu a pridala jedno 30min cvičenie denne. Za ďalšie 3 mesiace som bola na svojej váhe. Pamätám si, že má to stalo dosť úsilia aj chystat diétne jedlo, aj zacvičiť aj kus pohladovat. Teraz cakame tretie 34tyzden 12kg. Nemam tušenia od čoho to závisí ale večer veľmi nejedavam, posledné jedlo väčšinou salat okolo 7 a spat chodím okolo polnoci. Ty musíš vedieť či to môže byt stravou - vysoký kalorický príjem a maly vydaj. Ak áno a neskúsiš to zmeniť teraz na zdravšiu stravu , menej kaloricku a pridať nejakú prechádzku navyše, asi rataj že tá tie kilá jednoducho počkajú. Myslím, že váhový prírastok do 20kg je možné schudnut “samo” porod, nespanie, kojenie, kocikovanie a menej casu na jedlo.
Ale 30kg to už je potrebné preto niečo urobiť. A už je na tebe (ak priberanie nemá zdravotný stránku či zavodnenie) či to trosku zregulujes teraz alebo potom..

lencika1
11. apr 2021

@kikaham a ešte dodám, že je dosť možné aj to, že kvôli tomu vysokému váhovému prírastku som mala aj veľký plod - uvádza sa to ako jedna z možnosti pri takom prírastku 30kg. Maly mal 4450g 🙈

bublinka1426
12. apr 2021

@lencika1 velazien dost zadrziava vodu , vaha dietata nie je vzdy odovodnenim vyssieho prirastku na vahe matky plus poznam zeny co mali napr strasne vela plodovej vody a zas zeny co jej mali malo ..strasne vela apsektov tam moze byt.

bublinka1426
12. apr 2021

@lencika1 ale inac pekna vaha 4,5kg 🙂)) taku sme mali mozno v 3 mesiacoch az

lylyjana
12. apr 2021

@kikaham ja som pribrala 12 kil, ale davala som si pozor co jem, to znamena, ze som jedla uplne minimum sladkosti. Vela som pila, vela ovocia a zeleniny. Ja mam 174cm a na zaciatku tehotenstva som mala 64kg pri porode 76kg. Teraz po 7m od porodu vdaka kojeniu a kazdodennemu kocikovaniu na 2hod mam 60kg a teraz tych sladkosti tlacim do hlavy ako za 5 ludi, co musim samozrejme obmedzit. Tym som chcela povedat, ze neboj, po porode by to malo ist dole, no na druhej strane si treba davat pozor aj co jes, uz to pojde len hore-ale to aj kvoli tomu, ze sa nalievas vodou. Niektore tehotne maju viac kg a priberaju aj zo vzduchu iba, lebo im telo zadrziava viac vody a nema to s jedlom nic. Takze tazko takto povedat, ci priberas lebo sa nespravne stravujes alebo lebo telo zadrziava viac vody.

lencika1
12. apr 2021

@bublinka1426 vsetko viem preto som napísala : ak nie je za priberaním zdravotný problém alebo zavodnenie a väčšie dieta sa tiež len uvádza ako mozny následok veľkého váhavého prírastku počas tehotenstva. Samozrejme to nikto nepotvrdí. U mna nebolo zavodnenie ani zdravotný problém proste som jedla 💁‍♀️

alexandraalex10
25. apr 2021

@kikaham ja som v 33tt a pred tehotenstvom som mala 56 , teraz mam 76. Cize 20 kg hore. Ale som aj dosť naliata, nohy , ruky. Viem co prezivas , nieje to nic prijemne . Stale nove oblecenie kedze je stale vsetko male a to sa pri tom vobec neprezieram 😞😀. Tak isto tie komentare od okolia typu : Dobre si pribrala a pod.tiez urcite nepridaju na sebavedomi 😀. Aj ked ti ludia to nemyslia v zlom 😀 Nevladzem vela chodit urcite aj kvoli vahe. Ale ved sme tehotne. Kazde tehotenstvo je ine. Niektore zeny maju len brusko a su chude cele tehotenstvo. A niektore tak ako my. Uz nie dlho, musime to len vydrzat . 🙂

kikaham
autor
27. apr 2021

@alexandraalex10 presne dobre si to napísala ..už len vydržať ..ja odpocitavam každý deň 🥴♥️

kristina_kndr
5. júl 2021

@kikaham je to strašne individuálne kto koľko priberie 🙂 ja som 27tt a keď som otehotnela vážila som 66,6 a teraz mám 66..ale v prvom trimestri som schudla a ešte som to nedobehla. Nič si z toho ale nerob 🙂

dorotka343
31. okt 2024

Ja som pribrala 25kg prvorodicka termin mam dnes . Mala som 49 kg teraz mam 74kg nevyzers ze by som msla taky prirastok vahy mam iba brucho strasne velke a v tvari som ako skrecok. 🤣 myslite ze to pojde rychlo dole? A to sa ani neprejedam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre