Som v 27. týždni a mám viac plovovej vody ako je norma

zivile
27. júl 2014

Ahojte. Kocky, som v 27 tyzdni a Dr. na sone mi povedal, ze mam viac plodovej vody ako je norma. Zatial som pribrala 6,5 kila. Nohy mi neopuchaju,len brusko mam velke. Inak nikde som nenabrala na vahe, vsetko mi ide do bruska. Nemeni sa mi postava a da sa povedat, ze sa citim fajn, akurat ma brusko tlaci. No ked som bola na poradni, Dr. ma prestrasil, ze viac plodovej vody moze znamenat ze dieta moze mat poruchu..skoro som odpadla. Idem na 3D sono. Inak Triplle testy som mala dobe, aj to sono kde sa vsetko meria dopadlo dobre. Ale posiela ma na kongtrolne sono...som z toho smutna a snazim sa mysliet pozitivne

lenocka_lm279
27. júl 2014

@zivile nee musís sa báť podla mna to nie je pravda, pretoze moja sestra mala tiez vela plodovej vody a maly je v poriadku a nema ziadne problemy a ma uz jeden rok aj dva mesiace zachvilu. Mozno je to z toho ze vela pijes a ta voda sa ti udrzuje v tele a ide ti to do bruska. Tak to mala aj moja sestra. Drzim palceky na 3D.

trgypadl
27. júl 2014

@zivile ak bol prenatalny skrining ok,aj co sa tyka odberov aj uzv v 20.t tak sa nemas coho obavat,uzivaj si tehu 😉

niki101988
27. júl 2014

@zivile Ahoj, ak máš viac plodovej vody volá sa to polyhydramnion. Nemá to nič s tým koľko piješ alebo nepiješ. Niekedy sa to proste stáva, kontrolné sono sa robí preto aby lekári zistili o bábatku čo najviac. V tripple testoch sa zisťujú iné choroby ako môže polyhydramnion spôsobiť. Vyskytuje sa u 1,5%-2% tehotenstiev

zivile
autor
27. júl 2014

@niki101988 ake choroby mozepolyhydramion sposobit? Takze sa mozem obavat. No je velmi zvlastne, ze ako teraz vsetko riesia..Moja mamka ked mna cakala pred 34 rokmi, tak jej nerobili ziadne sono pocas celeho tehu. Mala tolko plodovej vody, ze jej odtekala od 18stej vecera a narodila som sa az na druhy den o 13stej a este som sa tej plodovej vody napila...Bola tak opuchnuta, ze ruky mala ako vankuse..A nikdy jej nikto nerobil ziadne vysetrenia, nestrasil ju s postihnutim dietatka..Svokra to iste ked cakala mojho manzela..pribrala 30 kil, mala vela plodovej vody, a vsetko bolo dobre..a to boo pred 38 r. a cele tehu nerobili jej ziadne sono..a teraz??? 3D,4D..podla mna je to prehnane a tie mamicky su vystavene stresu...

niki101988
27. júl 2014

@zivile Lenže ak by sa Ti vtedy niečo stalo Tvoja mama by nešla nikoho žalovať lebo by ani netušila za čo. Ak by s Tebou nič nerobili a dieťatku sa niečo stalo tak by si na MK hodila diskusiu, že čo mali a neurobili takže je to dosť dvojsečná zbraň. Poviem Ti lekári aj sestry majú slnko radi na voľnom priestranstve nie mriežkované. Mamičky sa na MK vyvzdelajú a vedia viac ako Dr. tam si už len idú po recept občas keď niečo prečítam mi to tak príde.
Polyhydramnion môže spôsobiť nejakú vadu ale nemusí žiadnu, zažila som deti s poly alebo aj s oligo t.j. málo vody, to sa narodilo trošku skôr to bola celá vada. Nie sm genetik poviem Ti to z pohľadu sestričky, vylož nohy hore, šetri sa a užívaj si, počkaj na sono je to preventívne pre Teba bábo a lekára. Prečo vzniká jedno alebo druhé dodnes nevedia a veda je dosť pokročilá. Možno to máte aj v rodine ako píšeš mala čosi podobné Tvoja mamina aj svokra a dedíte to.
Ty sa sťažuješ že je veľa sona ale prečítaj si diskusie, sú tu mamičky, ktoré by sa nechali sonovať aj každých 14 dní, naši gynekológovia vravia, že ženy sa im bežne sťažujú, že im robia sono málo apod.
Skontrolovať Ťa musia ber to ako výhodu, že Ťa neposlali domov so slovami uvidíme

zivile
autor
27. júl 2014

@niki101988 dakujem ti. Aspon si mi to ozrejmila. Pravdu. Ja si myslim, ako laik, ze je lepsie ak ma zena viac plodovej vody ako malo. Moja mamka mi vravela, ze ja som bola uz v brusku zive dietatko..ze som vela kopala. A toto iste robi moj drobec..ten tam vkuse cosi vystraja. Brusko mi len naskakuje. Ma priestor na hybanie sa. A co moze sposobit viac plodovej vody??
Moja sesternica mala pri obidvoch detickach male brusko a malo plodovej vody a obidve deticky nemali dobre vyvinute tie jadierka v klboch. Vela s nimi musela cvicit a chodila na ortopediu

niki101988
27. júl 2014

@zivile Dieťa má mať plodovej vody primerane, nemusí bábatku byť nič ale ak je veľa vody hrozí neprirodzená poloha plodu pred pôrodom a to priečna alebo koncom panvovým. Hýbala si sa preto toľko lebo tam bolo tej vody veľa. Sú špecifikované nejaké vady.

bonaqa2013
27. júl 2014

mam 4 deti, ale ani raz mi neoznamovali nič ohľadom plodovej vody resp. že niečo také merajú.

katrinka8
27. júl 2014

@zivile - ahoj. Aj ja som mala pri dcérke viac vody ako norma. Takisto mi Dr.povedal, že to môže niečo znamenať, ale aj nemusí. Maličká mala navyše dilatáciu žalúdka a ešte v 38tt bola priečne uložená. Dilatácia nakoniec bola z toho, že sa nahltala plodovej vody (nie VV, kedy by ju museli operovať) a druhý deň po tomto kontrolnom sone sa pretočila hlavičkou nadol). Dr. správne zvolil vyčkávaciu taktiku. Vody vraj nebolo priveľa, navyše sa toto vyskytlo až ku koncu tehotenstva. Tiež tá dilatácia. Všetky testy aj odbery predtým boli ukážkové.

kristinka109
30. aug 2018

Mne doktorka v 36 tt oznámila, že sa jej nezdá žalúdok maličkej - že má niečo ako bublinku v žalúdku. Poslala ma na kontrolné sono. Tam akoby potvrdili dilatáciu žalúdka resp. črievka no povedali, že sa nemám vôbec stresovať. Keď sa malinká narodí, bude sa čakať na prvú smolku a potom sa ešte spraví sono po narodení. Tráviaci trakt začne totiž pracovať hneď po narodení a tým sa to môže upraviť aj samo. Okrem toho mi bolo aj povedané, že sa s tým lekári stretávajú často .... Ostatné vyšetrenia v tehotenstve som tiež mala v poriadku a plodovej vody som mala v norme.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre