Som pred pôrodom a sama seba nespoznávam

31. jan 2020

Baby ja už to chcem mat vsetko za sebou a byt v domácnosti aj popri malému zabehnuta!hrozne sa citim,to brucho mi zavadzia problem aj sa pretočiť na posteli.Temin až v polke februára dlho mi je,a nalady?som myslela že je to len vo filmoch že 5 minut plačeš a 5 sa smejes!cista psycho.Je to hormónmi alebo cim lebo sama seba nespoznávam a sama sebe leziem na city.Hrozné veci mi behajú po rozume sz nechapem :( povedzte že v tom niesom sama

moonlight1210
1. feb 2020

Nie si sama. To tak priroda zariadi, nech sa tolko nebojis porodu a nemyslis nan so stresom, skor uz si zelas, nech je to za tebou, nech to stoji, co to stoji. (Neplati pre vsetky).
Aspon ja som si kazdy raz hovorila od polky osmeho, ze nech uz to je. Ze to nedam.
Unavena po kazdej troske pohybu. Lapala som po dychu. Nemohla si najst miesto, ani poriadne sadnut, ani lahnut. Ako za trest. A to som nizsia a velke deti, teda velke brusko. A nabeh na preeklampsiu.
Citila som sa ako parna lokomotiva kombinovana s hormonalnou injekciou.
Chcela som vsetko po svojom, vybuchy zlosti, ked to neslo. Nemohla som vidiet nic, co bolo stipku dojimave, hned som revala (par dvd som vtedy aj darovala v presvedceni, ze ich v zivote uz nebudem vladat pozerat). Dojala ma aj reklama, kde sa dieta objalo s rodicom/starym rodicom. Ani reklamu na Merci som nedavala. Dnes mnou ani nepohne.
Na vsetko precitlivela, kazdu snahu o dobru radu som brala ako kritiku a hned slzy.
Proste konecna. Taky stav. Zena za to nemoze.

Zas necakaj ale po porode zazraky. Najprv sa musis s drobcom zabehnut, co moze byt tiez stresujuce.
A ako viacnasobna mama ti rovno hovorim, ze kazde dieta je ine a skusenosti sice su, len obcas na prd, ked je dieta kompletne ine a vyzaduje uplne iny pristup. (Max vyuzijes ako prebalit plienku a zohriat mlieko. Lebo este aj to kupanie moze byt u kazdeho babatka o uplne inom. Jedno si to uziva, kludne, usmievave, stastne. dalsie reve a myka sa, akoby si ho kyseline sirovej macala. Detto obliekanie, uspavanie, kocikovanie, venovanie sa.)
Takze asi kazda mama pri kazdom dalsom dietati ide do toho nanovo. Tak si nerob potom zbytocne vrasky, ze nie si dobra mama. Si. Len tomu treba dat cas. Cca do troch mesiacov budes jednou rukou prebalovat, druhou miesat obed a este k tomu telefonovat s kamoskou.
Alebo si buchat hlavu o stenu, ze to nezvladas.
Nebudes vynimka tak, ani tak. Tak sa netrap.

Hlavne si vzdy uvedom, ze nemusis byt perfektna, dom v kazdej chvili nastajlovany na fotografie na insta a dieta usmievave.
Aj rozhadzany dom, placuce dieta a ty cely den v pyzame na kojenie je spociatku normalna vec.

A tvoje terajsie nalady - normalka.
Ja som vzdy mala syndrom hniezdenia, chcela just vyupratovat cely dom a mala nervy, ze nevladzem a nestiham.
A to som mala kamosku, co mala dve deti po sebe. Ibaze ona je brutalne zorganizovany typ. Takze vsetko mala tip-top, “vrtulu v zadku”, este aj manzela nakrmeneho, obsluzeneho a spolojneho. Proste on ju velebil a vsetci nasi manzelia nam ju davali za vzorny priklad a my sme mali nervy. (Inak je ona fajn.)
Tak si vies predstavit.

Neboj, po porode hormony postupne z tela vylucus (medzi tym si stokrat vezdovodne pol

moonlight1210
1. feb 2020

... bezdovodne poplaces a bude dobre.)
A ked by si mala pocit, ze sa to zhorsuje, nehanbi sa vyhladat odbornu pomoc. Nie je to hanba, ani neschopnost.

majamat
1. feb 2020

ano, je to normalny stav. tiez som to prezila a teraz sa mi spomienky vynaraju, lebo toto preziva aj moja sestra. TP na koniec februata, ale sekciu v polke februara.
no musim a upozornit, ze po porode to bude sice lepsie, ale hormony budu s tebou este nejaky cas zametat, zvlast ak budes kojit. nezlakni sa toho a vzdy si uvedom, ze je to prechodne obdobie a prejde to. drzim palce.

majamat
1. feb 2020

@moonlight1210 pekne, farbisto a vystizne si to vysvetlila 😀 som sa aj pobavila. mozes ist pisat clanky 🙂

gennara
1. feb 2020

A teraz si predstav, ze sa presne takto citis este len okolo 30. tyzdna :D Asi tak vyzera tehotenstvo s dvojickami. Na konci som si uz pripadala ako vlk, ktoremu vyparali kozliatka a dali mu do brucha kamene. Stokrat som si rozmyslela, ked som vyliezla do postele, kvoli comu budem odtial zliezat, ci sa to vyrovna tej namahe :D ale clovek vydrzi vsetko. Vsetko bude, aj male v domacnosti. Drzim palce a prajem dobry a stastny porod 🙂

ivangeline
1. feb 2020

Ja mám termín o 4 dní...a cítim sa tak posledné 2 týždne, už to chcem mať za sebou... XD Už si predstavujem, že nemám brucho a starám sa o bábo a zotavim sa, a starám sa o malého tiež, aj o domácnosť, aj teplejšie bude, aj vonku pôjdeme, aj sa ponosime... Proste tiež sa už len utesujem, že raz len porodim. XDD

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre