Som plne otvorená, no bábätko je ešte vysoko

27. máj 2022

Ahojte, neviem ci budete mat skusenosti, ale zaujimalo by ma, ci sa tu najde niekto, kto na tom bol aspon podobne, ako teraz ja. Vcera ma po kontrole na poradni ihned hospitalizovali v nemocnici, kedze moj lekar po vysetreni zistil, ze som otvorena uz na 8 cm 😳, teda, ze asi idem rovno rodit. Aktualne som v 35tt, ja som ziadne bolesti nemala a ani nemam, takze som si nic nevsimla. Dnes rano ma samozrejme znova vysetrovali a bolo mi povedane, ze som uz plne otvorena, ale ze babatko je este vysoko a je to uz iba na nom, kedy sa posunie dole a porod sa spusti. Lekarka ma ale vystrasila...ked mi povedala, ze "ak si ma tipnut", tak mozno ma babatko nejako okolo seba obtocenu pupocnu snuru a to mu moze branit v tom, ze sa zatial este neposunol dole, ale ze to je iba taky tip 🤷.... Samozrejme, idealne by bolo este nejakym zazrakom vydrzat este aspon 2 tyzdne teda do toho 37tt, ale teraz mam obavy...na jednej strane sa bojim predcasneho porodu a na druhej strane ma desi skutocnost, ze som plne otvorena a babatko je este vysoko, co nie je vobec standardna zalezitost. Som z celej tejto situacie uplne mimo a preto sa chcem spytat, ci sa tu najde mamicka, ktorej tiez babatko nezostupilo ihned pri takomto naleze? Dakujem!

jazula
27. máj 2022

Ahoj, nebola som v podobnej situácii….ale lekárka “si tipla že mu bráni pupočnú šnúra”, to nevidela na ultrazvuku? Akurát ťa vystrašila… Ja som na poradni požiadala lekára, nech skontroluje, či nemá bábo pupočnú šnúru okolo krku a vedel mi to pozrieť. Pri najbližšej vizite by som sa spýtala.

autor
27. máj 2022

@jazula No ved presne, ze aj mne to prislo strasne neprofesionalne, ona ma iba rano vysetrila zo spodu. Sono mi robili vcera pri prijme resp. aj moj lekar na tej poradni a nic nezvycajne si nevsimli, prietoky aj ozvy vsetko okej, len teda ten nalez zo spodu 🤷.

kikiballa
27. máj 2022

Ahoj. Skús sa upokojiť aj keď je to teraz ťažké. Ja som bola tiež dlho otvorená a syna som prenášala týždeň. To čo je za lekárku,že ona tipuje? By som jej čosi povedala. Veď tam musí byť primár alebo prednosta,tak sa pýtaj jeho. Nech ti urobia sono. Kým cítiš pohyby a voda ti neodteka,tak malé je ok. Veeeelmi ti držím palce a neboj sa. Malý ešte vydrží a potom pôjde rýchlo vonku 🥰 aj u mňa to tak bolo.

anjelicek26
27. máj 2022

Syn mal takto 2* pupocnu snuru okolo krku a pravy uzol... 18h kontrakcii a on sa skoro udusil, dlho dlho Bol bez pulzu. Navyse otvoreny krcok je pristup pre vsetky infekcie k babu.. Nech skontroluju prietoky pupocnikom,uvidis,kde Ta snura je

trgypadl
27. máj 2022

Ahoj, hlavne mysli pozitivne, vsetko bude dobre. Neviem ci si prvo alebo viac rodicka, ale niekedy ten krcok povoli, aj bez kontrakcii. Pri tomto naleze sa to moze u Teba zmenit z hodiny na hodinu, hlavne si nepripustaj žiadne katastroficke scenare, si pod dohľadom, akukolvek zmenu nahlas. Držím palce

zuzana9393
27. máj 2022

Ja sa tiez cudujem, ze tu snuru nevedia pozriet, ved mna to na kazdom sone pozerala. Vzdy ju mal pri hlavicke, ale nie omotanu. S mojim som isla do porodnice, tiez uz otvorena, ale maly bol vysoko. Davali mi oxytocin. Ale ja som uz prenasala. A maly teda snuru omotanu nemal aj tak sam nezostupil.

nelca84
27. máj 2022

Ja som bola na kontrole v 37tt a tiez zistili, ze som otvorena na 6 cm. Nemala som ziadne bolesti ani kontrakcie, vobec nic. Rovno ma nechali v nemocnici, dali mi vyvolavacku a za 5 hodin bol maly na svete.

zlomika
27. máj 2022

@kikiballa joooj no bodaj by to tak bolo. Ono sa to az tazko cita, ked aj lekar ta este aj takto vystrasi

kikiballa
27. máj 2022

@zlomika ti lekári sú občas ako blbi. Ja chápem,že to je pre nich rutina,možno to ani tak lekárka nemyslela,len to blbo vyznelo. Hold mali by trošku pamätať na to,že ak ide o zdravie,tak sú všetci vyplaseni a toboz tehotné a mamičky.

autor
27. máj 2022

Dakujem za vase prispevky. Tak zatial sa nic nemeni, stale lezime bez zmeny. Vraj ma uz zo spodu kontrolovat nebudu, aby to tam zbytocne nedrazdili. Davaju mi magnezium, takze sa pokusaju porod este oddialit, bolo mi povedane, ze mozem kludne porodit este dnes ale kludne aj za 2 tyzdne, ze ono je to o tom, kedy sa babatko zosunie dole alebo ci mi nezacne odtekat voda, ci nezacne krvacat a pod. ale ze vak este stale drzi, tak uvidime kedy sa to spusti, ale akoze ja sa na porod vobec este necitim 😁. Ozvy mi samozrejme pozeraju a tie su zatial v uplnom poriadku, aj pohyby citim dobre, tak ja naozaj pevne verim, ze to jej "tipovanie" bolo iba take mudrovanie alebo sama neviem. Vsade som sa docitala, ze ultrazvukove vysetrenie pupocnika je velmi nepresne a ze preto sa k tomu lekari vobec nevyjadruju iba v pripade, ak je tam naozaj nejake ohrozenie/riziko napr. ak je babatko otocene ritkou. Mam pocit, ze niektori lekari naozaj nevedia ako spravne komunikovat s pacientami 😕 chapem, ze treba byt upozorneny aj na mozne rizika, ale tato informacia mi od nej prisla ako uplne neopodstatnena a zbytocne mi urobila stresy.

kikiballa
27. máj 2022

Neboj sa. Uvidíš. Všetko bude dobre. Teraz si pár dní polezis, oddýchni si a malinké ešte počká. Každý deň sa počíta. Držím ti palce 🌹🌹🌹🌹🌹

xtimkax
1. jún 2022

Ahoj, tak ako sa mate?

autor
1. jún 2022

@xtimkax zatial bez zmeny 😊 stale 2v1, uz sme 36tt.

kikiballa
1. jún 2022

Noooooo supeeeeer 🙏🙏🙏🙏🙏🙏

xtimkax
1. jún 2022

Super, drzim prsty. Este trosku vydrzte 🙂🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre