Slabšie pohyby v 7.mesiaci. Ako je to u vás?

kamelia0111
10. dec 2010

Od utorka budem v 7msiaci a pohyby mojho babetka su slabsie 😔 , ziadne pecky kpance tak ako to opisuju ine mamicky sa u mna neobjavili preco? mam obrovsky strach ze nieco nieje v poriadu s mojim babetkom... ☹ ako je to u vas s pohybmy vasich drobcou?Napiste mi prosim som zufala 🙄 DAKUJEM

kvojtanikova
10. dec 2010

neboj sa, nie kazda mamicka ma v bruchu diskotekove babatko. Ked pojdes najblizsie do poradne, urcite to povedz doktorke a ona ta posle asi na monitor alebo ti urobi USG. Ak by si nahodou necitila VOBEC ZIADNE pohyby, alebo fakt velmi malo, chod normalne na pohotovost a oni ta tam vysetria. Ale pokial pohyby normalne pravidelne citis, len su slabsie, nemusis mat obavy.

anjelicek26
10. dec 2010

Mne Max sedel do 33. tyzdna na zadku a boli tie pohyby slabsie, lebo kopkal dolu, ked sa potom otocil, az vtedy som citila tie riadne kopance pod rebra.

bosoriak
10. dec 2010

@kamelia0111 AK sa ti nieco nezda, chod k lekarovi. V tomto stadiu tehotenstva ma babo velmi dobru sancu, ze bude uplne v poriadku, aj ak by nedajboze muselo ist von. Moze byt, ze ma len nejake spave obdobie (stava sa), ale ver svojej intuicii a daj sa radsej vysetrit, co najrychlejsie.

mrka2
10. dec 2010

ani moja mala ma vobec tak silno nekopala... ak citis pohyby,aj ked slabsie, nie sialene kopance,tak ja som to mala tak isto a mala je OK a je to kludas uz aj ked je von z bruska 🙂 ale ked sa tak bojis,tak zajdi za doktorom, za to predsa nic nedas a mas aspon pokoj na dusi

barchee
10. dec 2010

ahoj 🙂 ani ja som doteraz nemala vôbec také tie bolestivé kopance, malý sa skôr vypúča a teraz už len hmýri...teraz sa ti začne menej hýbať, lebo začína mu byť tesnejšie, už nebude robiť nejaklé extra výkopy, skôr sa bude tak prevalovať, vystierať a vypúčať 😉 niektoré dni mi ide z brucha vyleteť - napríklad včera bol strašne akčný a dnes je kľudnejší 🙂 aj bábätko reaguje na zmeny tlaku, počasia a môže byť menej aktívne, nemusíš sa báť, je to normálne 🙂 na pohotovosť bež ak sa celý deň nepohne vôbec alebo máš zlý pocit...ak sa menej hýbe, skús si ľahnúť nabok, bábo sa tak vlastnou váhou potisne a pohmýri...moj štupel robí najväčšie kreácie keď ležím na ľavom boku, lebo tam má uložený chrbátik a teda má voľné nôžky a aj rúčky - vtedy sa najviac hýbe 😉

cmulinko
10. dec 2010

ja som ani s jednym synom necitila kopance,len pohyby....nic extra a nic velke a dokonca ani nie moc casto.

michaela80
10. dec 2010

ja som pri prvom citila sem tam kopancek a skortake prevalovanie no teraz pri malej to boli riadne kopance a brucho sa mi pohybovalo nonstop...ked uz chvilu bola v klude tak som hned sestricky nahanala nech ju skontroluju monitorom, kedze som lezala 3 mesiace v nemocnici ....

feb13
10. dec 2010

Ja som si tiez predstavovala pohyby inak a trosku som z toho aj sklamana... ale sa tesim, ze aspon nebudem mat hyperaktivne dieta 🙂 Moje bolo pocas celeho tehotenstva celkovo take kludnejsie, takze som z toho nikdy nerobila problem. Problem je vtedy, ak pohyby nahle zoslabnu alebo aj uplne vymyznu.

alexis13
10. dec 2010

no mne konči 33.týžden , mala je uz otocena a kopanceky citim každý den, viem rozoznat kedy kopne nozickou,kedy rucickou, kedy sa cela vrti, a mixuje =D...ale ak mas nejake pochybnosti na najblizsej poradni povedz dokimu....a myslim ze pohyby su u každej individualne ak ma bud.mamicka vascie brusko, babo ma viac miesta pohyby tak necitis, ja mam brusko este stale take mini a pohyby citim riadne a aj vidim =D

mircalla
10. dec 2010

ja som citila kopance vacsinu dna. dost intenzivne. ale je to velmi individualne. radsej chod lekarovi, ale casto som stretla s tym, co pises a vraj to byva dost casto. moj maly je hyperaktivak aj teraz, kopal na cele tehu hrozne moc, ale ine kocky citili pohyby niekedy len raz za den. nepises ci predtym kopkalo viac a teraz menej alebo len celkovo teraz slabsie kopka. podla mna je dolezite, ze kopka, nie ako casto a intenzivne, ale urcite by som sla pre istotu neodkladne lekarovi, necakala by som do dalsej poradne. okrem toho s pribudajucimi mesiacmi je babetko aj vacsie, ma menej miesta na kopanceky

79zuzana
10. dec 2010

pri chlapcoch som citila naozaj velmi slabe pohyby a ked sa narodili tak to boli riadni lenivci... kazde babatko je ine... teraz cakame dievcatko a musim povedat, ze ona nikdy nespi a v kuse sa vrti. Az teraz v poslednom mesiaci mi da spat aspon v noci... takze sa mame na co tesit 😀 😀 😀 V kazdom pripade ak sa ti nieco nezda, zajdi k lekarovi a tam ti povedia presne na com si.... drzim palce 🙂

nikolet_89
28. okt 2011

ahojte maminy ja som dnes v 24tt a poslednych par dni citim menej pohyby malinkej ako som zvyknuta, mala som aj dost stresove posledne dni, ale malinku citim sice sporadicky, ale citim myslite, ze je to ok ? nato, ze som zacala 6.mesiac a okrem ineho bola som pred tyzdnom u gynekologa a pozeral aj malinku, ze je vsetko ok tak by to tak aj malo byt nie ?? dakujem za vasu odpoved, bo najblizsie idem az 14.11 na testy cukrovky tehotenskej tak aby som bola kludnejsia a je to moje prve tehulkovanie 🙂

ika07
29. okt 2011

ahoj nikolet ja som tiez v 24tt a malu citim niekedy menej niekedy viac.Je to v poriadku neboj sa,babo spinka skoro 16-18 hodin denne.ja idem 16.11 na test cukrovky 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre