Ahojte som v 22 tyzdni od 20 týždňa cítim pohyby cítila som pohyby až moc dobre že má to až niekedy bolelo teraz posledné 3 dni sa malému niako nechce mám problém ho vôbec cítiť sem tam ho zacitim ale to musím mat ruky na bruchu aby som ho vôbec cítila bojím sa či to nemôžem byť niečo vážne ... prosím máte niekto niečo take podobne ? Ďakujem
@tinapleskova ahoj tiez by som isla hnet k lekarovi. Skontruluje babatko a ty budes kludna. Moze aj byt ze sa ti otocilo a na stene tvojho bruska ma chrbatik a teda kope ako keby do tvojho chrbta. Mne sa stalo teraz v druhom tehotenstve ale ja som radsej hnet isla k dr. Drzim palce 😉
Hlavne, ze aspon sem-tam citis. Niekde som aj citala, kolko to ma byt, tusim raz za 24 hodin? Cim je vacsie, tym ma menej miesta. Skus si dat tri-styri kocky cokolady, moj sa vzdy po privale sacharidov prebudil. Ale ak to trva viac ako tych 20 hodin, isla by som k lekarovi.
pokial v kludovej polohe nie je citit pohyby dlhsie ako dve hodiny tak smer lekar - take boli odporucania lekara v mojom pripade - kvoli absencii pohybov som bola pri oboch tehotenstvach aj hospitalizovana na pozorovanie cca 10 dni
@tinapleskova som v 22.tt a pohyby cítim dosť často, tak dva týždne dozadu to bolo skôr k večeru, teraz aj keď zakricim, zmenim polohu. .. Niekedy ich však necítim aj niekoľko hodín a myslím, že je to ok, bábätká aj často spia. Radšej by som šla k dr, hoc aj zbytočne.
ja som pri malej tiež tri dni nič necítila a to sme boli aj na plese. už som sa riadne bála, ale všetko bolo ok. ale pre pokoj v duši skús. ja som nebola a bolo to v poriadku.
Ja neviem,keď som bola v 22tt tak som tiež malú občas aj celý deň dva necítila a bola v poriadku,len to bol nepríjemný pocit,ze nic necitim...niekedy sa bábu proste nechce 🙂
@tinapleskova išla by som ku dr. radšej ... Nikdy Nevis čo sa môže stať ... Skontroluje ťa a budeš kludnejsia ... Nechcem strašiť ale mne umrel synček v brušku v 23tt tiež som necítila pohyby
hlavne na nic negativne netreba mysliet, veru skus cokoladu pripadne si lahni na chvilku tak ako to drobec nema rad (ale zase nie aby si mu ublizila). aj ja si pamatam aky som mala stres ked sa chilku nehybal. viem ze existuje aj nejaky pristroj ze si mozes babatko popocuvat aj doma, ked si nervozna a nechces ist hned k doktorke
ahoj, ja som v 19 tt, teda za chvilku v 20tt, som druhorodicka, pohyby citim uz aj od 15 tt ale velmi slabunko a zriedkavo. teraz trosku castejsie, ale len vecer, ked si lahnem, pocas dna proste necitim nic, asi to nevnimam alebo co.. a ked mam nerva, ze sa mi zda, ze necitim, tak si popocuvam srdiecko dopplerom domacim a som v klude... pri prvom tehu som citila cca od 20 tt a to ma kopala riadne, ale asi kazde dietatko je ine 🙂 asi je to sedmospacik 🙂 drzim palce, aby bolo vsetko ok x
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,ja ,by som nečakala a išla k lekárovi...človek nikde nevie,a potom budeš spokojná ked lekár potvrdí,ze maličké sa ma vyborne...☺️☺️☺️