Slabé pohyby v 28. týždni

18editka18
18. jún 2021

Ahojte , som presne v 27t3d a môj malinký akosi menej kope, pred týždňom to boli riadne kopance a teraz ledva pokope pár sekúnd alebo sa len pohne a koniec . Ako cítim ho ráno na obed aj večer ale už nie tak intenzívne . Viete mi poradiť či je to vporiadku ? Som prvorodička . Ďakujem

petamich
18. jún 2021

@18editka18 je to v poriadku, mohol sa jednoducho inak otocit 🙂 este tam ma celkom miesto, mne bolo poradene, ze ked mam pocit, ze je nejaky malo aktivny mam si dat dzus = rychle sacharidy a celkom na to reagoval ale ked drobca stale citis malo by to byt v poriadku

kazdopadne ak sa ti cokolvek nezda - kludne nech to lekar skontroluje, radsej zbytocne ako podcenit

18editka18
autor
18. jún 2021

@petamich ja som si dala už aj vodu aj sladké zjedla tak len tak ledva sa pohol . Mám aj ten prístroj čo sa počúva srdiečko a počujem ho , len tie pohyby má niejak znervózňuju. Aj teraz sa tak nejak otočil že cítim pohyby nízko pod pupkom.

petamich
18. jún 2021

@18editka18 je mozne, ze sa skutocne inak otocil 🙂 teraz este ma kam, o par tyzdnov uz to nebude take jednoduche, ja som tiez nie vzdy citila rovnako intenzivne, niekedy viac, niekedy menej - teraz uz su to skor trciace koncatiny, nas uz nema vela miesta

18editka18
autor
18. jún 2021

@petamich a ty si v ktorom TT? Mám aj placentu vpredu ale pohyby boli pekné . Tak hádam bude všetko vporiadku . Ja si myslím že hlavné je že ho cítim nie?

cervenaruza123
18. jún 2021

@18editka18 Mohol sa otocit, ale moja mala napriklad mala take dni, ze dva tri dni kopala jak diva a potom skoro vobec. Vzdy ma to vydesilo a potom za par dni zase kopkala vo velkom. Lekar vzdy hovoril, ze vsetko v poriadku a ze ked ma taky "rezim", ze pravidelne kope menej ci viac, ze si to strieda, ze to je v poriadku. Tiez som mala placentu vpredu, taze niekedy ked bola mala otocena do boku, som citila pohyby viac, ked dopredu, tak menej, lebo tam bola ta placenta. Hlavne, ze pohyby citis. Ked sa ti to bude zdat ale podozrive, skor k lekarovi, nech mas istotu, ze je vsetko v poriadku. Ale intenzita pohybov sa este bude asi rozne menit, este sa babatko ma kde otacat

18editka18
autor
18. jún 2021

@cervenaruza123 ďakujem ti velmi pekne za info . Ukludnila si ma . Hádam bude všetko ok . Asi sa velmi pozorujem

petamich
18. jún 2021

@18editka18 ja koncim 36tt a ano podla mna je dolezite, ze ho citis 🙂 a je aj normalne, ze sa pozorujeme, tiez som to robila, hlavne ked sme prvorodicky a nie sme si iste, co je v poriadku a co nie, drzim paste a nech ti to prijemne ubieha 🍀

18editka18
autor
18. jún 2021

@petamich tak tebe fajne , už si na konci zachvilu . Držím prsty potom pri pôrode. Ano máš pravdu že nevieme čo je v poriadku a čo nie . Ďakujem veľmi pekne aj tebe

cervenaruza123
18. jún 2021

@18editka18 Necudo, ved nam stale vravia, sledujte pohyby, vsimajte si kazdu zmenu. Tak to robime 😀 . Aj treba, no lenze potom su z toho niekedy zbytocne stresy. Ja som potom uz mala take sposoby, ako ju donutit k pohybu, ja som kludne sadla, nech citi kazdy pohyb a napriklad pri jednej pesnicke vzdy zacala tancovat alebo presne po comsi sladkom a tak. Ale to az vo vyssom tyzdni som uz vedela, co pomoze asi. Drzim prsty nech ti to zbehne a nech je vsetko v poriadku 🙂

18editka18
autor
19. jún 2021

@cervenaruza123 no a dneska sa ešte poriadne ani nepohol. Neviem ale asi zájdem na pohotovosť lebo nezdá sa mi to keď doteraz stále kopal. Mne už ani sladké nepomáha ani vody sa napiť . Ja už neviem . Ďakujem

cervenaruza123
19. jún 2021

@18editka18 Radsej skoc, aspon budes mat istotu.

18editka18
autor
19. jún 2021

@cervenaruza123 no aj ja si myslím . Pôjdem poobede

pietrula
2. dec 2023

@18editka18 Ahoj, ako si vtedy dopadla?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre