Slabé ozvy dieťaťa v 37 týždni

nevestienka
29. nov 2012

Ahojte, včera som mala veľmi nepríjemný zážitok a priznám sa, že ešte doteraz som z toho zmätená 😖 . Išla som ráno do nemocnice, spravili mi CTG(monitor) a potom som išla na vyšetrenie k svojmu lekárovi. Tomu sa neznal záznam CTG a poslal ma ho zopakovať. Avšak dieťa akosi zaspávalo na monitore a veľmi slabučko ho bolo počuť a sa strácalo (sestrička vravela, že nabudúce sa musím napiť viac vody, aby bolo dieťa hore). Ale viete si predstaviť od 7mej ráno už v nemocke čakať na vyšetrenia a potom Vás ešte pred obedom pošlú na CTG a ste nervózna a máte strach, čo sa deje s malým bábätkom. S tým záznamom som opäť išla k lekárovi a ten ho vyhodnotil, že je záznam nereaktívny a poslal ma opäť zopakovať CTG a na prietoky. Opäť záznam z CTG slabučký, ale prietoky a akcia srdca dieťaťa v poriadku. Poslal ma domov s tým, že keď sú prietoky v poriadku, tak asi bude všetko v poriadku a keby sa niečo udialo (a to neviem čo by malo byť) tak mám prísť, inak až na poradňu.
Nemáte náhodou niektorá podobnú skúsenosť? Pretože ja som teraz dosť nervózna, pozorujem, či sa dieťa vôbec hýbe v brušku. Ale musím priznať, že je celkom flegmatická a pohybov urobí pomenej. Možno je to tým, že už naozaj má málo miesta, alebo veľa papá a veľa spí. Ale to sú len dohady.

moon1979
29. nov 2012

@nevestienka sleduj hlavne pohyby, iné ty urobiť nevieš

ematko29
29. nov 2012

@nevestienka mne sa stalo to isté,tiež som sa vvystrašila ale ono len spalo ,z nemocnici som sa dostala až po ultrazvuku o 15:00kde bolo všetko v poriadku.tiež ma poslali sa najesť napiť ,otýžden bol ctg záznam zase v poriadku

nevestienka
autor
29. nov 2012

@moon1979 pohyby sledujem a hýbe sa..takže to vyzerá byť v poriadku

nevestienka
autor
29. nov 2012

@ematko29 aj ja som zvedavá o týždeň to dúfam, bude ok.

moon1979
29. nov 2012

@nevestienka ak pocitis extremne silné pohyby (na aké nie si zvyknutá) alebo velmi málo pohybov tak vtedy radsej chod ... ja som mala poroblemy s placentou (hraničné hodnoty prietokov) uz od 20tt takze som musela sledovat najmä pohyby ... neboj, uz to máte zachvílu za sebou, vsetko bude dobre 🙂 veľa šťastia 🙂

leam
29. nov 2012

@nevestienka Mne sa malá velmi málo hýbala, a na ctg zázname som mala tak max. 1 pohyb vždy, niekedy žiadny. Tak len sa sleduj 🙂

ematko29
29. nov 2012

@nevestienka bude dobre a o vv den pôrodu sa pomenej hybalo asi to bolo tym ,že bola už pripravená 😀 ato som išla akurát zase na ctg tak som už aj ostala aporodila 🙂

sirinka
29. nov 2012

@nevestienka ja som mala pri poslednom tehu v 38tt zly ctg zaznam. Fekvencia a prietoky boli ok, ale krivka nebola dostatocne vyrazna. Ale moja malinka sa skutocne hybala minimalne v tom case. Na kontrolnom CTG som uz mala v strese rozbehnute kontrakcie, CTG opat zly a pocas kontrakcii srdiecko zacalo zlyhavat. Robili m akuny CR, dietatko bolo pridusene, plodiva voda bola husta a zelena. Malinka je chalabohu v poriadku, ale lekar povedal, ze v brusku by uz dlho nevydrzala a mali sme stastie. Po porode mala nalez na mozgu, ale bez nasledkov.
Takze ja na tvojom mieste s mojou skusenostou ziadamo dalsie kontrolne vysetrenie.

sirinka
29. nov 2012

Este podotykam, ze prietoky boli ukazkove.

marcelatje
29. nov 2012

@nevestienka ja som dlho prenášala a bola som už hospitalizovaná, monitor sa im tiež nezdal tak mi ho robili od poobedia cca do 23:00 každú hodinu, hodinu a pol. Prietoky ukážkové, ale nakoniec ma o polnoci akútne rezali a ako písala @sirinka plodovka zelená, doslova blato, zatečená všade a maličká mala šnúru okolo telíčka omotanú tak napevno že srdiečko prestávalo pracovať, všetko bolo nakoniec v poriadku. Nechcem ťa plašiť, ale toto je jedna z možností, sleduj hlavne tie pohyby ako radili baby vyššie. Držím palce 🙂

katy31
29. nov 2012

@nevestienka ja mám podobnú skúsenosť ako @sirinka Ale mňa hneď lekár nechal v nemocnici, to bolo poobede, keď bolo CTG zlé a nevýrazné, cez noc som musela sledovať pohyby v nemocnici a ráno hneď ma brali na záťažový test a večer sa malý narodil, zelená plodová voda, prezretá placenta, slabli mu srdečné ozvi, kontrakcie som ma spustené hneď tým testom.. a malý je autista... zrejme sa niečo pri tom pôrode poškodilo, alebo neviem... Ja na Tvojom mieste si vymyslím, že necítim pohyby a idem si ho dať zopakovať, máš vybaveného lekára? Nečakala by som, radšej tam ísť 100 krát zbytočne, ako raz, neskoro.. Pri druhom som mala podobný problém, prezretú placentu III. st. už v 26 TT. Tak mi robili cisársky hneď, ako som dovŕšila 37 TT, aby sa nestalo to isté, ako pri prvom...

nikolet_89
29. nov 2012

@nevestienka ahoj ja by som kaslala na vsetkych a keby som si nebola ista, isla by som aj na pohotovost rovno do nemocky...oni ta nebudu pinkat rovno si ta tam nechaju v tomto tyzdni by aspon mali a budes pod neustalim dohladom aj ty aj babo...

sisinka29
29. nov 2012

@nevestienka ja som bola akurat 2 tyždne v nemocnici, robili mi záznam velmi casto. mala som slabe kontrakcie, tvrdnutie brucha, potom slabe ozvy. som v 35 tt. Som sa dozvedela, že som aj otvorená , velmi mi kleslo aj brucho. Termin mam na 1 januara ale to pochybujem, bude to v decembri . Na tvojom mieste by som si išla radsej tiež poležat do nemocnice a dať sa sledovať na tie záznamy a podobne. V nemocnici je to vždy lepšie.

simca06022011
29. nov 2012

@nevestienka no ja som tiez mala taketo stavy, dokonca som si ratala pohyby ... ako to pisali v mudrej knihe. A isla som do nemocnice, tu uz nie je co riesit proste... dieta je prvorade... A oni si tam uz daju na teba a babatko pozor 🙂 ja som tam bola tyzden, pustili ma domov s tym ze vsetko ok... prisla som o 3 dni (!) spat... nechali si ma tam do 36tt a potom vyvolali porod, pretoze nakoniec sa ukazalo ze mam velmi zly krvny obrat a preto mi nie je dobre.. ale mala je ok, dokonca ked som bola v porodnici tak sa "rozhybala" :P cele brucho mi behalo hore - dole 🙂)))

sampo
29. nov 2012

@nevestienka mne tiez teraz na poslednom ctg bola sestricka 2x zatriast bruchom, neviem, co sa jej nepozdavalo.. 😅 dr. potom sice skonstatoval, ze zaznam je v poriadku a po usg sa mu zase nieco nezdalo, tak kontroloval prietoky, skonstatoval, ze teda okej a poslal ma tiez domov. Moje dietko je tiez uz take lenivejsie, uz si nerobi take diskoteky ako kedysi, no tiez potom stresujem a "budim" ho, sucham... 😕 skoda, ze si do toho brucha nevidime 😉

nevestienka
autor
30. nov 2012

@sampo noo veru škoda, že tam nevidíme, ale budúci týžden sa mi majú vymeniť lekári, berie si ma pod starosť iný odborník, tak už sa neviem dočkať, čo on bude na to vravieť. Ale inak pohyby cítim, včera večer bola dvojhodinová diskotéka,. tak ako zvyčajne večer sa bábätko rozbieha ked je klud..takže som teraz celkom kľudná, a tiež sledujem tak ako je v múdrej knihe napísané počet pohybov. Tak ale už sa nám to kráti. vidím, že máš 38 týžden.

marissenka
30. nov 2012

ahoj..ked sa ti nebude nieco zdat radsej utekaj do nemocky,tam si ta nechaju a budu sledovat...ja som tak bola uz v porodnici a sestricka mi nemohla najst srdiecko s tym malym monitorom.hodnu chvilu mi behala po bruchu,mala sa ani nepohla....som myslela, ze umrem...potom ma zobrali na ctg a vsetko ok...uff. tak prajem vsetko dobre.nech ste zdravucki.inak aj my mame v rodine lilianku,,krasne meno 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre