Ahojte. Prosím Vás. Bola som na poradni, som 32+4tt a krčok meraný sondou skrátený na 1,5 cm, zatvorený. Beriem 1x večer utrogestan a to je všetko. Prečo môj lekár má neposlal do nemocnice, alebo neurobil niečo, aby sme zabránili predčasnému pôrodu ? Mám nadriadený kľudový režim a oddych. Snažím sa to dodržiavať a k tomu som si ešte sama nasadila nejaké magnézium. Nejaké rady od Vás? Ďakujem
@zuzula91 ozaj veľa oddychuj a lež, to je základ. Podloz si panvu, aby bábo nenaliehalo na krcok.
Ja som v 30.tt mala horší nález než Ty, bola som aj otvorená a ozaj som poctivo lezala, chodila som doslova len cikať a sprchovať sa, ešte aj jesť som sa snažila poleziacky. A rodila som 10 dní po TP.
Držím palce!
@zuzula91 ja mám termín pôrodu dnes, ale som túuo v skupine s mamičkami čo mali rovnaký problém ako ty… cely čas sa modlili aby neporodili predčasne a teraz, keď sú 40. týždeň a viac, tak krčok ostáva nezmeneny, tuhý, nič sa s ním nedeje a nedajbože začať rodiť 😁🤷♀️ neboj nič, všetko bude dobre, len oddychuj
Ďakujem Vám za podporu. Len rozmýšľam či stačí 1 krát denne ten utrogestan, alebo či si nasadiť viackrát, koľko toho magnézia a tak. Ležím, ale nevládzem ležať. Mám pocit, že ležanie to ešte zhoršuje. Vkuse sa mi vydúva kade tade to bábo v brušku keď ležím. Pri sedení a chodení úplná pohodka, ale zase to by som nemala.
@zuzula91 ahoj ja som teraz 29-ty týždeň a vo štvrtok ma po dvoch týždňoch prepustili z nemocnice. Nič tam so mnou ani nerobili, iba som si večer vkladal utrogestan. Na začiatku 2 infúzie, nič viac. A to som už na 2 cm otvorená. V tomto týždni ti okrem utrogestanu, magnézia a kludoveho režimu nič iné nevedia dať. Ak by si sa otvárala do 26-teho týždňa, dovtedy zvyknú krčok zašiť. Volá sa to serkláž. Tu som absolvovala pri prvom tehu, kedy sa mi krčok skracoval a otváral už v 18-tom týždni. Nakoniec som porodila 3 dní pred termínom. Bud iba v kľude a uvidíš, že všetko dobre dopadne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zuzula91 nie je nic ine, len oddych, vylozene nohy, magnezium len ak je tvrdnutie bruska a progesteron vaginalne. Drzim velmi palce