Ahojte, ani neviem prečo píšem a čo chcem počuť, snáď len možno trosku povzbudenia a vašich skúseností.
Som druhorodička, aktuálne v 31tt, včera mi dr zistil skrátený krčok na 2,2 mm, vnútorná bránka drží na dobré slovo a vonkajšia je pootvorená. Mám prikázaný prísny kľudový režim doma, dr uvažoval nad hospitalizáciou ale vzhľadom ku covid situácii ma tam neposlal. Na monitore mám pravidelné subkontrakcie, denne beriem 5x magnezium a 2x utrogestan. Boli ste niektorá z vás v podobnej situácii? Do ktorého týždňa tehotenstva ste to dotiahli? Bojím sa, bábätko je ešte maličké 😞
@denka259 ahoj ja som bola tiež v 31.tt tiež pootvorená, vnútorná strana držala, dal mi magnerot 3x1 a prísny kludovy režim. Tiež mi hrozila hospitalizácia. Dnes po poradni v 33.tt je nález v poriadku 🙏. Drž sa, neboj, bude to dobré. Naozaj sa nenamáhať, radšej zotrvaj na gauči v klude ako potom sa starať o nedonosené bábo.
Ahojte, ja som bola na rizikovom kvoli kratkemu krcku uz od 22 tt, teraz som aktualne 36 tt vcera na poradni mi povedali ze uz som otvorena na 2-3 prsty 🙈 hned panika stres poslali ma na monitor ci nemam uz kontrakcie tie nastastie zatial nic len som bola v strese. Inak doma len lezim vsetko je na manzelovi, uzivam magnezium a progesteron. Uvidime kolko este vydrzim 🤔 odporucam sa na vsetko vykaslat ak sa to da samozrejme ja uz takto lezim 4 mesiac
Ja som mala 2 týždne dozadu kŕčok do 1.5 cm tiež mi dr povedala,že sa skracuje a.mam ešte vydrzat 6 tyzdnov aspoň a malý mal 1350 g a momentálne som 32 týždeň 🙈 a v piatok idem znova na kontrolu...aj máš iné pocity,lebo mne začalo tvrdnut brucho a hlavne na noc a kríže má bolia v podstate od začiatku,ale Lajka som sa ...bola som aj na kontrolu medzi tým a druhý dr povedal,že mám viac oddychovať,ale bohužiaľ sa to moc nedarí a miesto magneroty mi povedal,že si mám kúpiť magne D3 je to ako 3 magneroty naraz ....
@denka259 ja som mala skrateny cely cas, podla mna pomaha mi ten progesteron a lezanie, snazim sa maximalen dodrziavat. Ked mi znizila davkovanie progesteronu tak behom dvoch tyzdnov sa skratil o 10mm, tak som nabehla na povodne davkovanie. Ja nemam ziadne ine komplikacie netvrdne mi brucho ani krize ma nebolia. Uzivam este magnezium. Moj je uz dlho otoceny hlavickou dole a tlaci mi na krcok a hlavne uz je velky naposledy mal uz zevraj 3kg. Este vraj pomaha podvezovanie bruska co radia duly.
@denka259 Progestanelle 200 mg berem rano a vecer. Teraz som 36tt tak to meranie podla mna nieje presne. Drzim palce aby si vydrzala co najdlhsie, mne vzdy dr hovorila ze aspon do 32 tt potom 34-36. V utorok na kontrole v nemocnici zasa lekarka povedala ze uz mala podobny pripad a ze nakoniec este tyzden prenasala 😁
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj,dcéra sa hlásila ešte skôr,v 24tt,ale hospitalizovali ma samozrejme,ak magnezko v tabletkách nepomôže,dáva sa mix v infúzií.Kludne si môžeš dať aj viac ako 5 tabletiek,po hospitalizácii som brala 8x3,ale Magnerot ten nepreháňa,hnačka by mimino ešte viac pohnala.Plus kúp si Guajacuran jednu večer,ono je to aj trošku na uvoľnenie psychiky,prípadne Buscopan-ale ten len výnimočne,ak sú sťahy.Utrogestan som mala plus všetko ostatné do 35tt,dcéra sa narodila v 38tt.Posledne dni už som v pohode chodila,aj trošku cvičila na lopte.U mňa veľmi zavážila psychika.Proste som si povedala,že musím byť v kľude keby aj čo sa dialo.A 31tt nemusíš mať až taký strach,ten týždeň este vydržíš určite a v 32tt je miminko už dostatočne veľké a zvládne dýchať.Kolegyni sa narodil nedávno drobec 2,5kg a úplne bez komplikácii,išli normálne domov na 3tí deň.