Baby potrebovala by som od Vás niektorej vedieť či Vám doktor zakázal sex - alebo konkrétnejšie orgazmus pri skrátenom krčku - u mňa ale len na 3,5 cm .... Nestretli ste sa niektorá s tým ? ako to teda je ? môže orgazmus stiahnuť krčok ešte na viac alebo spôsobiť dokonca predčasný porod ? .... Uprimne som už troška na nervy bez .. a nejak som sa to dr neodhodlala opytat , ale ani o sexe nic nespomenula nezakazala, akurat ze nedvihat tazke ...takze ja vam neviem :D
Skrateny krcok na 3,5 cm to je informacia ktora sa moze rychlo zmenit. Staci aj infekcia na predcasny porod a taktiez az muzske spermie pokial viem obsahuju oxitocin a to moze sposobit predcasny porod. Teda vela zenam vela veci nerobi problem a maju skor problem porodit, ale vela zien problem ma a aj taketo zalezitosti ako orgazmus ( kedy sa ti stiahne maternica a naslabsi clanok je krcok moze dojst k jeho skrateniu) mozu sposobit jeho skratenie. Takze urcite by som to nebagatelizovala a nemyslim neviem teda v ktorom tt si ale vraj 3 trimester tak aj keby si mala vydrzat 10 tt tak za to dietatko to myslim sa oplati vydrzat.
Ved krcok 3,5 cm je uplne v poriadku. Ja som dlhsi ani nikdy nemala. 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Myslím že keby to bolo vo vašom prípade nejaké veľké ohrozenie tak by vám to určite zakázala. Minimálne by sa o tom zmienila. Ja mám malý hematom a tiež všade čítam čo všetko nemôžem ale dr mi nič konkrétne nezakázala