Ahojte mamičky,
máte skúsenosť so skorými poslíčkami v druhom (príp.ďalšom) tehotenstve? V prvom som mala také bolesti slabšie nepravidelné asi celý 9.mesiac, predtým mi bruško občas tvrdlo ale nič hrozné...
Teraz čakáme bejby no.2, pomaly začínam 8.mesiac a už párkrát sa mi stalo, že som mala večer také vlny nepravidelných a slabých (oproti skutočným kontrakciám) bolestí, no fakt ako poslíčkovia... Len mi to príde hrozne skoro... Včera večer som mala asi dve hodinky takéto "bolestičky," aj som si hovorila, že ak to neprejde pôjdem na pohotovosť, ale potom to prešlo a už je dobre... (neviem, či sa malá aj nepretáčala včera, zatiaľ bola dole zadkom, tak či to nemohlo provokovať tú činnosť maternice, že sa veľmi veľa vrtela)
Tento týždeň som bola u doktora, minulý týždeň mi tvrdlo brucho dosť, povedal že krčok sa trochu skrátil, ale povedal, že "žiadna tragédia to nie je" - cez ultrazvuk nameral 2,5cm, povedal mi nech mám kľudovejší režim, čo sa snažím dodržiavať...
Máte niektorá, prosím, podobnú skúsenosť? Najmä teda s tými skorými bolestivými poslíčkami? 🙂
Ďakujem
Ja som to mávala pri druhom tehotenstve od toho 30teho týždňa... mne kamarátka gynekologička povedala, že čím viac takýchto falošných kontrakcii tak tým lepši pôrod vraj bude... a ja som mala teda naozaj skvelý rýchly pôrod, možno niečo na tom bude😬
Držím palce 😉
@jjanulienka hej? :D no neviem, ja som ich mala pri prvom ten posledný mesiac celý a pôrod nekonečný :D :D tak bodaj by mi bolo teraz dopriate väčšie šťastie :D ďakujem 🙂
@kiki68 no to je parada, to poteší teda... :/ to telo je neskutočné...kamoške takto hovorili od 35tt že už už ide rodiť každým dňom a porodila presne v deň termínu :D
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@m_isk_a Ahoj, ja som mala silných poslickov pri prvej dcerke uz na začiatku 8. mesiaca. Každá to ma určite inak