Siedmy mesiac tehotenstva a injekcia u zubára

12. júl 2022

Zdravím, som presne 27+6tt a zajtra som objednaná ku zubárke, zrejme bude vŕtať možno trhať neviem... Je injekcia nebezpečná pre dieťatko? Mám počkať a dať si porobiť zub až po pôrode?

pribinak
12. júl 2022

Pre dieťatko je viac nebezpečný neosetreny kaz ako injekcia

maranta_leuconeura
12. júl 2022

Urcite necakaj a ani ju zbytocne neodmietni, je to len lokalne umrtvenie. Ovela horsie by bolo, keby si tam trpela od bolesti, to je zbytocny stres, ktory sa prenasa aj na plod

kristinka92
12. júl 2022

nie anesteza nie je nezebezpecna pre dieta, bežne sa dáva tehotným aj dojčiacim
presne ako bolo napísané, pokazený zub a možná akútna infekcia je oveľa horšia
nečakaj s tým, po pôrode nebudeš mat čas a ani chuť, a dokym sa k nemu dostaneš tak mozes mat z maleho kazu veľký kaz, z veľkého kazu mŕtvy zub

slavkadi
12. júl 2022

Existujú rôzne druhy anestez, mne v 6 mesiaci trhali osmičku, dali mi nejakú "šetrnu" injekciu, ktorá bola tuším ešte kvalitnejšia ako bežná, nič som necítila. Poraďte sa so zubarom.

saska121212
12. júl 2022

@slavkadi ano, davaju setrne injekcie 😊 v 6 mesiaci so nemala brusko, povedala som ze som tehu a doktor hned vybral "injekciu pre tehotne"😂

janka1011
12. júl 2022

Zbytočne sa obávaš, je to len lokálne umŕtvenie a nemá žiadny vplyv na tvoje dieťa.

ailiba
12. júl 2022

Mne tiez dali injekciu, sice nie kvoli trhaniu, ale to je jedno. Je to len lokalna anesteza, babu to neuškodí, neboj sa... Mam zdrave babo.

baxira
12. júl 2022

Ja som mala rozsiahly zápal v ďasne, ktorý sa so mnou ťahal dlho a napriek niekoľkým návštevám u zubára sa tento problém neustále vracal. Práve, keď som bola tehotná, to došlo do takého štádia, že zub musel ísť von 🙄. Po konzultácii so zubárom a gynekológom som išla na extrakciu zubu v druhom trimestri a nechala som si pichnúť injekciu na umŕtvenie. Bolo mi povedané, že stres a bolesť škodia viac než lokálne umŕtvenie 😉.
S kazom by som tiež nečakala až po pôrode, môže sa to zhoršiť.

pininka1
12. júl 2022

Mne tiez tahali v 7 mesiaci zub, aj injekcia bola, nic sa nestalo, len lekar sa bal viac ako ja ci nezacnem zo stresu rodit.

xtina1711
12. júl 2022

Mali by dat injekciu pre tehotne teda bez zloziek obsahujuce klasicku inj ale aj ta zabere🙂

majamat
12. júl 2022

dr upozorni, ze si tehu, ja som bola na trhani v 7tt a gynekolog s tym nemal problem.

evica17
13. júl 2022

@slavkadi men tiez raz dali nejaku setrnejsiu injekciu, ale teda s ami nezdala nejaka kvalitnejsia, citila som vsetko, akoby som injekciu ani nemala. tak som yubarke povedala, ze ak neda normalnu, ze pridem az po porode.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre