Ahojte, dnes mi začal 38.tyzden, v piatok ml majú vyberať pesar. Pesar mi založili kvôli 1,5 cm krčku. Samozrejme už nejaký ten mesiac aj dlhšie sa držíme beh sexu alebo akéhokoľvek vzrušenia. Avšak minulú noc som mala tak živý sen že som mala očividne orgazmus v spánku čo som nedokázala ovplyvniť. Ale chcem sa spýtať, či teda sex alebo orgazmus bude už po vybratí pesara v poriadku keďže už som taký týždeň, ktorý nie je rizikový. Takýto problém som v prvom tehotenstve nemala takže preto sa teraz bojím všetkého a radšej sa pýtam tu kde je asi viac skúseností
Ja síce nemám pesar, ale tiež od 32tt sa musím zdržiavať milovania. Zajtra začínam 38tt a doktorka mi povedala že už môžem robiť úplne všetko, dnes som začala už aj s upratovaním a určite už bude aj milovanie.
@timmie_m však to už môžeš kľudne aj rodiť. Tento týždeň sa považuje za donosene dieťa aj termín pôrodu. Načo zbytočne prenášať potom už je skôr rizikové placenta už neplní svoju úlohu a plodová voda zelenie
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno v tomto týždni už nie je zväčša zakázaný