Baby všade čítam že sex môže vyvolať pôrod..no ja sa chcem spýtať (pretože som prvorodička) ked sa partner spravi do mňa môže to max vyvolať pôrod ale nijako to babatku neublizi ?...viem je to hlupa otazka ale rada by som to vedela
@viestta jasne😂akoze viem ze chranene je ale tak radsej sa spytam😁
@hettinka 😂😂
@christin33 nie, neublizi to babu
@viestta zš, 7 ročník, na konci učebnice... a sú tam len biedne základy, ochorenia a trošku o ochrane... na strednej týždeň čo sa biológie týka pokiaľ nie ste na zdravotke... to nie je o lakovani nechtov ale o minime množstva info zo školy... bohužiaľ ak sa niekto až tak nezaujíma a aktívne sa nepýta, tak proste sa pýta tu... lebo radšej sa poďme učiť o kameňoch než o vlastnom tele... 🤷♀️
@christin33 bábätku to neublíži. Ty môžeš po sexe cítiť slabé kontrakcie alebo špiniť, ale to je reakcia tela na prostaglandíny, ktoré spermie obsahujú 😊
@christin33 my sme v 40tt sexovali za ucelom vyvolania porodu, a trt....ani stiplave nic
@lucinkab no ja by som tiez uz chcela malinku trosku pohnut lebo stale mam poslickov niekedy to uz vyzera ze pojdeme a nakoniec nic z toho..brusko mam padnute ale nechce sa jej
@christin33 to som mala aj ja v druhom tehu a 4dni po termine,mesiac ma strasili ze to bude kazdym dnom a trt
@lucinkab no ani teple vane nezaberaju nic..musime skusit takto pomoct ci pojde😁
@christin33 my sme všetko skúšali 😀 od 7. mesiaca ma strašili, že sa mám šetriť, lebo sa otváram a malý sa narodil po termíne 🤣
@terezia323 no ved to ze clovek nikdy nevie kedy sa vypyta😂a mozeme robit cokolvek
@christin33 nie je to hlupa otazka. Nato je MK aby si sa pýtala 👍😊 múdre ženy odpovedia bez akýchkoľvek blbých poznámok 🙂
@terezia323 to ako mna pri prvom davajte si pozor,vela sa nenamahajte atd lebo mozete porodit fakt skor. Nakoniec som prenasala 13dni a vyvolavali mi 😂😂
@viestta my sme nikdy v živote také veci na bio nerozoberali. Menštruačný cyklus áno a to dopodrobna ale maximálne iba to že spermia + vajíčko .. nikdy sme nerozoberali že sa spermia nedostane k dieťaťu aj keď logicky sa nemá ako dostať 😁 netuším kam si chodila do školy ale pochybujem že toto sa reálne učí
@hettinka bifloska a na medicinu? Tak potom hadam BEZSTAVOVCE!
@miskamichalka Jj, preklep. Píšem cez mobil
Ale určite sa neučili nič o sexovani na konci tehotenstva, či je to pre dieťa nebezpečne a že to môže vyvolať pôrod. To som si prečítala až ako tehotna vo “Veľká kniha o matke a dieťati”. Na koňa som pred 19 rokmi nechodila.
@christin33 ja tak viiem, ze permie vyvolaju stahy maternice, co moze vyvolať porod. Aj odporucaju pri konci tehotenstva.Ale ublizit nemoze babatku. Babatko je chranene.
@brigib jasne ďakujem🙂
@christin33 si v 38.tt takze máš aj ešte 4 týždne čas. Sú ženy, ktoré porodia aj 38.tt, ale aj neskôr. Medzi 38-42. týždňom sa to berie ako dieťa donosene a narodené v termíne. Neurýchľuj to, dieťa sa narodí vtedy, keď ono a aj tvoje telo budú pripravené. Výsledkom vyvolaných pôrodov (či už takto doma alebo liekmi v pôrodnici) sú často komplikácie počas a po pôrode (u dieťaťa aj matky) a bolestivejsi priebeh porodu.
@hettinka 🤣🤣🤣🤣🤣
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?