Maminy mám dve otázky, kedy sa Vám bábätká otočili ja som v 30+3tt a ešte je KP a ďalšia je niečo na tom pravdy že ak je to dievčatko tak ak aj je otočené koncom panvovym môže rodiť spontánne? Že pri dievcatkach nerobia sekcue len pri chlaocekoch mne to príde blud. Ďakujem za odpovede a Váš čas.
Obe pohlavia mozno rodit prirodzene pri KP, ale nie kazdy lekar to vie, tak v niektorych porodniciach idu vsetko sekciou. Ale chlapci su nachylnejsi na poskodenie nez dievcata.
ja som v 27tt a tiež KP...čakam dievčatko...a dufam ze sa este otoci, casu ma este dost. Ani pri 30tt by som sa este nestresovala. Pytala som sa mojej gyn na to, a ze nechavaju bezne rodit prirodzene, teda ze to nie je dovod na sekciu. Mne sa to tiez velmi nezda :D aj ked dievcatko..
@tanuuulka ahoj tiež si myslím ja by som sa bála
Ale sekcie robia nie žeby lekári nevedeli že môžu rodiť prirodzenie, ale je to v týchto prípadoch bezpečnejšie....
@jatva tak ale mám právo si vybrať teda keď je bábo zle otočené?
@danushiiik ajoj máš ešte čas u mňa uvidíme a myslím si že v takom prípade určite sekcia
Do 35 tyzdna bol drobec KP az teraz sa otocil. A asi je to na porodnikovi, ci bude rodit KP. Len si predstavte tie tenke nozicky, mala ritka a potom sa zasekne v porodnych cestach hlavicka. Ja by som si netrufala.
@bobricek1979 v nasom zdravotnictve su sekcie na zelanie, takze ak sa bojis, kludne si ju vybav.
@iwuanka no nestras ma urcitw ked tak bude oticena pojdem sekciou
@jatva no urcite absolutne odmietam aby som ridila opačným koncom
@bobricek1979 a čo si chceš vyberať? pôrodník vie ako je otočené bábo a keď je to bezpečnejšie sekciou tak odporučí sekciu....ale máš pravdu, čisto teoreticky si môžeš trvať na svojom že chceš prirodzený pôrod a potom si búchať hlavu že dieťa bolo nedokysličené lebo si ho nevedela vytlačiť....
@bobricek1979 tak sa dohodni s lekarom
@mogaa no dufam ze ak nam dovod zle otoceneho dietata mam pravo su vybrať
@bobricek1979 ahoj,no ide o to akého pôrodníka budeš mať.. napríklad v Nitre by ti takmer na 100% urobili sekciu pri KP,poznám dve baby,obe sekcia lenže ony majú chlapcov..ale bola so mnou baba na izbe čo mala dievča KP a rodila sekciou 🙂
Ja som isla obe deti sekciou, boli koncom panvovym, mam babu aj chalana. Sestre povedali, ze to odrodi normalne a stracala ozvy, tak museli akutnu sekciu. Doktorka si verila, ale asi to neodhadla.
@bobricek1979 veď som ti napísala že môžeš trvať na svojom....ale v prípade komplikácií nebude na vine lekár ale ty.....Záleží ako je dieťa otočené a či ho lekár ešte vie pootočiť...Bábo môže ísť zadočkom , ty budeš jednak celá dotrhaná a dieťa ti môže skončiť s DMO kvôli tvojej tvrdohlavosti lebo si trvala na prirodzenom pôrode...Ak je dieťa zle otočené, je to riziko komplikácií aj pre rodičku ale hlavne pre dieťa....Stačí ak bude o minutu dve dlhšie v pôrodných cestách ako malo byť a hneď je nedokrvený mozog a dieťa s vyhliadkou na DMO.
@mogaa ale veď ja chcem sekciu samozrejme len neviem či si môžem vybrať
@benit sila by som tej dr krk vykrutila
@zuzipolo no ja som z východu tak dufam že aj tu to bude reálne sekciou bala by som sa inak ako sekciou v takom prípade
@bobricek1979 ja som tiez doteraz myslela ze ppjdem na sekciu. Ale kedze sa drobcovi uracilo sa otocit, tak prirodzeny porod uvitam. Nie je nic lepsie. Treba si doma trochu pocvicit macaci chrbat, aby sa brusko uvolnilo a drobec sa otocil.
@mogaa zle si mapochopila pýtala som sa či su v tomto prípade môžem vybrať radšej sekciu veď ak by sa niečo stalo je to ich vina keď ja chcem sekciu
@iwuanka ahoj ďakujem no skúsim
@iwuanka a v koľkom sa ti otočil
@bobricek1979 teraz som 35tt. A tlak na krcok som zacala citit niekedy zaciatkom 34tt. Uz som ani necakala ze sa otoci. 🙂 na poslednej poradni co som bola v 32tt bol v priecnej polohe 🙂
@bobricek1979 prepáč, som myslela že chceš za každú cenu prirodzený pôrod....pôrodník zvažuje riziko, vie odhadnúť či môžu nastať komplikácie alebo nie....ale ak to vyzerá na pôrod bez komplikácií tak ti sekciu nemusí urobiť... Ide o to že aj sekcia sama o sebe predstavuje určité riziko, predsa len je to ako operácia...Preto ak nie je dôvod tak ju nechcú robiť.....Záleží to od okolností a od pôrodníka....Ale určite to nefunguje tak že si jednoducho povieš chcem sekciu a urobia sekciu...To rozhodnutie je na pôrodníkovi
@bobricek1979 mne sa syn v 31tt otočil do polohy KP, takže v poslednej chvíli urobili sekciu, kamoška rodila chlapca KP prirodzene, tvrdili jej že čaká malé dievčatko a porodila 4500g syna, pri pôrode mu zlomili kľúčnu kosť....
@bobricek1979 ja som mala malého tiež KP, doktori sa so mnou ani nebavili a hneď mi dali plánovanú sekciu. Podľa mňa to záleží od nemocnice resp. pôrodníka. Inak môj gynekológ mi vravel, že rodil deti xy rokov a xy deti odrodil KP, ale že v dnešnej dobe by to neriskoval, vraj je sekcia istejšia. Ja som o prirodzenom pôrode ani neuvažovala. Síce som bola sklamaná a sekcie som sa bála, ale všetko prebehlo úplne v poriadku ani zotavovanie nebolo tak strasne ako ma niektoré plašili.
@bobricek1979 pozri ak bude kp tak urcite sekcia rozhodnut sa mozes ale odporucia ti sekciu a ked bude normalne otocene tak urcite prirodzeny porod, po sekcii mozes mat rozne ine tazkosti ty precitaj si o tom. A po sekcii ti daju dieta az na druhy den lebo sa potom nemozes ani postavit ani by si nevedela.
@bobricek1979 ja som mala dievcatko kp a gyndos sa ma ani neopytal ako chcem rodit, hned mi vypisoval papiere na sekciu. Zistili sme totiz tuto polohu tyzden pred predpokladanym terminom porodu. Ostala som v jemnom soku, pretoze som sa uz psychicky pripravila na prirodzeny porod, takze som sa ho este pytala v ambulancii (ako on vypisoval papiere na sekciu) , ze ci by sa predsa len nedal prirodzeny a z jeho vyrazu a nazoru, ktory mi povedal som musela prijat to, ze nechcem ohrozit babo a s nie velkym nadsenym som isla na sekciu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bobricek1979 ahoj. Neviem, co je pravdy na tom, ze dievcata sa potom rodia normalne, ale chlapci sa urcite nemozu, pretoze by porodnymi cestami prechadzali tak, ze by boli ohrozene pohlavne organy (ked ide hlavickou, otvara uzke priestory hlava) a mohol by sa narodit s poskodenim/neplodny. Ale hechce sa mi verit, ze by mamicku cakajucu dievcatko KP nutili do spontanneho porodu.