Rozťahovali vám pred pôrodom krčok maternice?

16. sep 2020

Rozťahovali vám ručne pred pôrodom krcok maternice?

deti95060810
16. sep 2020

😨

brna1989
16. sep 2020

Áno, nič príjemné 🔊

karhu
16. sep 2020

kamoske v anglicku sa takto pokusali urychlit porod..ked od bolesti zacala kopat porodnu asistentku, prestala s tym, porod to neurychlilo..

krasnysen
16. sep 2020

nie, ani pri prvom ani druhom pôrode, ale mám kamošky, ktorým áno a nič príjemné a veľmi bolestivé

greta2017
16. sep 2020

Coooo? Krcok? Tak toto som vzivote nepocula ze by sa robilo. 😟 uz len ta predstava....auuuuu!

lauriema
16. sep 2020

@greta2017 No ja som to tiež v živote nepočula, teda len to teraz čítam a chytám sa medzi nohami že auuuuu 🤔😂😂

autor
16. sep 2020

@lauriema Fuuu mne to robili lebo som sa neotvarala.strasna bolesť 😱

autor
16. sep 2020

@brna1989 Nikdy viac😆

autor
16. sep 2020

@karhu To verím lebo aj ja som kopala😱 mne to robil doktor aj sestra niekoľko krát lebo som sa vôbec neotvarala.to bola ešte väčšia bolesť ako kontrakcie

dollyzv
16. sep 2020

Preboha 😱😱😱 to je čo za lekarsky výkon?!?! Na to nepotrebujú súhlas?!

brna1989
16. sep 2020

Ja mám veelmi nízky prah bolesti.prežila som, ale robila som veľký cirkus pri tom a tiež som kopala a padala z postele.vytahovala som doktorovi ruku z mojej vagíny von.akoze hrozný zážitok.to sa ani nedá opísať.

brna1989
16. sep 2020

@dollyzv áno potrebujú, tak isto ako pri Hamiltonovi..lenže ja ako prvorodička , keď mi povedali,že to treba urobiť , tak som neprotestovala..pôrod nepostupoval.krcok zatvrdnuty..tak som súhlasila, keď doktor povedal ,že treba.tak treba..
Ešte že som netusila ,čo to je
Asi by som mu ani nedovolila dať tam dole ruku..
Ako prvorodičke v povedia, pomôže v to, rozbehne sa pôrod a podobne veci..no samozrejme ,že som prikývla..nikdy, nikdy viac..radšej by som sekciu podpísala , ako to niekedy prežiť ešte raz.druhy pôrod bol rýchly a menej bolestivý, bez zásahov.chvalabohu

autor
16. sep 2020

@dollyzv nepotrebujú😒aspon mňa sa nepýtali nič

autor
16. sep 2020

Masaker. nikdy viac!

dollyzv
16. sep 2020

@brna1989 ja som bola v Tom že keď sa žena ani po dlhých hodinách v bolestiach a kontrakciach neotvára,resp.porod nepostupuje tak automaticky robia cisársky..toto by ma teda nenapadlo ani v najhoršom sne že niečo takéto robia zaživa..veď pri kyrete/upt násilne otvárajú krcok a žena je v narkoze

brna1989
16. sep 2020

@dollyzv ja som to mala pri prvom pôrode a hneď následne na to asi po 20minutach urobili Hamiltona..ja som bola tak rozvrtana a ubolena.
Poviem na rovinu, dodnes neznesiem prstovanie.nedovolim to manželovi.vo mne zostala taká zlá skúsenosť.aj gynekológa znašam zle.
Po pôrode som povedala ,že nikdy v živote už nerodim a najradšej by som svoju "šušku" nepoužila už nikdy na nič 😁🤦
A trvalo to 3roky, kym som sa z toho dostala a opäť som otehotnela, planovane.
Druhý pôrod chvalabohu rýchly a menej bolestivý, bez takýchto zásahov.fuj.

dollyzv
16. sep 2020

@brna1989 no ja o tomto teda naozaj počujem prvý krát že niečo takéto robia..ani na nete som o takom úkone pri pôrode teda nič nenašla..keby mi niečo také urobili vykopnem lekárovi zuby a teda vôbec by mi to nebolo ľúto...veď to musí byť strašná bolesť..niektorým lekárom už úplne hrabe z tých prirodzených pôrodov aby nebodaj v štatistike nemali ďalší cisársky aj za takúto cenu, že žene môžu spôsobiť doživotnú traumu..a ešte keby mi to urobili bez toho aby ma o Tom informovali,tak by som to jednoznačne riešila minimalne aj s UNZs

lauriema
17. sep 2020

Hrozne co si si musela vytrpiet, už to máš za sebou, čo máš chlapca alebo babu?

bona69
17. sep 2020

Áno, horšie jak pôrod

autor
17. sep 2020

@lauriema ja dievča 3 roky

autor
17. sep 2020

@brna1989 noo veru aj ja keď idem na cytologiu ku gynekológovi tak stále sa mi vráti tá spomienka

autor
17. sep 2020

@bona69 to si píš.uplne mi to znechutilo rodiť znova

bona69
17. sep 2020

Hrozna bolesť, ďalšia tlačenie lakťom na brucho, a aj tak to nepomohlo, nakoľko bol okolo ramena obtoceny pupočnou šnúrou, tak som skončila s akutnou sekciou. Pri tej bolesti som si tiež povedala že už žiadne dieťa

laura0107
17. sep 2020

Je to bezna prax. Vola sa tu tusim hamiltonov hmat.cudujen sa ze to zeny este nepoculi. A az rak bolestive to teda nieje.len trocha neprijemne.netreba robit paniku.

mondolina
17. sep 2020

@laura0107
Mýliš si pojmy.
Tiež mi to robili, sestrička....buchla som ju po ruke. Začala po mne hulákať či nás toto učili na predpôrodnom kurze, no neučili že ma budeš otvárať rukou👿

oslo1
17. sep 2020

Mne to robili, nikdy viac, revala som na cele oddelenie. V UK je to bezne vec.

jana_eyre_2
17. sep 2020

Myslíš hamiltonov hmat? Áno robili mi ho dva krát pri druhom a treťom pôrode - nie je to prijemne, ale premna prezitelne ale nepomohlo mi to, aj tak som dostala vyvolávacky..

Horšíe bolo, keď sa mala narodiť dcéra, už bola na ceste ale ja som bola len na 9, tak ma dvaja lekári roztiahli aby sa nezasekla... 😖 To fakt bolelo... Bola veľmi veľká a bol to môj najťažší pôrod, nie len kvôli tomu.. ale aspoň bol rýchlejší ako ostatné.. všeličo sa stáva, hlavne aby boli deti zdravé..

ziarifka
17. sep 2020

@jana_eyre_2 to nie je Hamilton. To počas pôrodu pri kontrakcii do teba narvu ruky a ručne stručne rozťahujú kŕčok. Doteraz sa budím na nočné mory, ako má pôrodná asistentka týra, sú tomu už 3 roky. A nie raz, ale aspoň pri 3 kontrakciach. Vrieskala som a prosila, nech prestane. Nič. Ignorácia. Prišla lekárka a až tá zastavila pôrodnú asistentku, že má prestať, keď nechcem.

jana_eyre_2
17. sep 2020

@ziarifka no veď nižšie píšem, že také robili aj mne - ale podľa opisu v úvodnom príspevku by sa dalo povedať že píše o hamiltone pred pôrodom,nie o roztahovani počas pôrodu..

lubimmisku
17. sep 2020

Mne to robili pri druhom porode. Predcasnom. Odtiekla mi voda ale kontrakcie neprisli, dali vyvolavacku, mala som tie najsilnejsie kontrakcie potom po necelej minute kazdu, ale neotvarala som sa, nevladala som predychavat, isli jedna za druhou.. Tak do mna narval ruku a otvaral, bolelo to o to viac, ze to bol predcasny porod, vsetko bolo este stuhnute, nepripravene, umelo vyvolane.. ale ja zase nelutujem. Porodila som prirodzene, o 3h po porode som uz stala na nohach, isla po vlastnych na druhe oddelenie za synom, bol na JIS v inkubátore a fungovala. Ostatne zeny tam vozili po cisarskom na druhy az treti den po porode, skor babatka ani nevideli.
Teraz som 3t po tretom porode a nemam ziadnu traumu a ani som pred porodom nemala.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre