Riziková účasť na svadbe

26. júl 2022

Ahojte,
Myslíte si, že v aktuálnej situácii je účasť na svadbe (cca80-100 hostí, svadba vonku v stane) už riziková - myslím Covid. Som v 8m tehotenstva. Šli by ste či nie?
Rada by som šla (na dlhšiu dobu to bude posledná akcia, kde sa zabavíme), ale aj sa obávam, aby som tam náhodou niečo nechytila...
Vďaka za rady. Prosím o slušné názory, nechcem touto témou vyvolať žiadne emócie...

pribinak
26. júl 2022

Išla by som. Covid môžeš chytiť kdekoľvek. Ak nie ty, tak ti ho môže domov priniesť muž ci partner.
Covid už nie je neznáma choroba a väčšina ľudí ho zvláda tak ako chrípku

abbey1
26. júl 2022

Išla by som.

autor
26. júl 2022

@pribinak ďakujem za názor, obávam sa najmä kvôli tehotenstvu

sense
26. júl 2022

Išla by som, ak máš niečo chytiť, tak to chytíš nech si kdekolvek

vler
26. júl 2022

Si zaockovana a mas posilnujucu davku? Ak nie, nesla by som. Neriskovala by som ze prave ja naplnim to male percento pravdepodobnosti ze budem mat tazky priebeh covidu ako tehotna

evaachesa
26. júl 2022

Ja by som veru už posledný mesiac neriskovala a celkovo by som poprosila aj rodinu aby zvýšili opatrnosť. Respirátory do obchodov a tak. 🙂

ropucha6
26. júl 2022

Ja ti rozumiem, tiez by som zvazovala. Asi by zalezalo, koho svadba by to bola 🙂 ja som len v 5tom mesiaci a von sice chodim, ale niektore vacsie ci indoor akcie uz som vynechala.

matkahelka
26. júl 2022

my sme za posledne 2 roky boli 3x v Chorvatsku, 2x v Grecku, 1x v Taliansku a 1x v Dominikanskej. a covid doniesol 1x muz z kauflandu a 2x nas nakazil na navsteve pribuzny, ktory je mimochodom 3x zaockovany a bol uz po 6 dnovej karantene. To na margo toho, kde sa mozes nakazit.

beata_k
26. júl 2022

@matkahelka Z kauflandu?

autor
26. júl 2022

@vler očkovaná som, ale čo je posilňujúca dávka? To som ešte nepočula... ďakujem

autor
26. júl 2022

@ropucha6 manželov kamarát

matkahelka
26. júl 2022

@beata_k ano, z kauflandu. bolo to v obdobi, ked sa nikam nechodilo, my sme boli len doma, s nikym sme sa nestretavali, len dvor a les za domom. po 2tyz. siel muz len do kaufu a o tyzden mal covid. a potom aj ja a dcera. takze ano, z kauflandu.

vler
26. júl 2022

Napr. po dvoch davkach Pfizeru bola moznost 3tej posilnujucej davky, tzv. booster. Teraz uz ponukaju aj moznost 4tej davky pre rizikove skupiny

autor
26. júl 2022

@evaachesa tiež sa k tomu takto staviam, ale v mojom okolí (rodina, známi sa k tomu stávajú skôr tak "máš dostať dostaneš a mužova rodina so svokrou v čele že je to už obyčajná chrípka čím ma maximálne vytáča..

zuzuliennka1
26. júl 2022

@beata_k moze byt, aj moja znama sa tak nakazila, ona s dcerou doma, len doma, muz do roboty - ockovany, respiratory. Ked bola ta prva vlna. (oprava - nie prva vlna, ale po prvom ockovani, ked ockovanie zacalo, min. rok v lete tusim)
Do obchodov chodil tiez len on. Jeden tyzden mali z roboty volno ci co, cize len do obchodu a domov chodil, stale len on, a ostali zrazu chori vsetci 3

autor
26. júl 2022

@vler áno mám 3 dávky, naposledy v decembri

zuzuliennka1
26. júl 2022

@sense suhlas, poznam niekolko ludi ockovanych aj troma davkami a kovid mali uz najmenej dvakrat.
a poznam aj neockovanych, alebo ockovanych jednou davkou a doteraz kovid nemali.
ked ho mas chytit - chytis ho kdekolvek, aj vo vytahu v bytovke😁

autor
26. júl 2022

@zuzuliennka1 3x očkovaná a doteraz nič

ropucha6
26. júl 2022

Tiez nerozumiem tym argumentom, akoby chripka bola nejaka lahka choroba. Ja som teda naposledy mala chripku pred 9 rokmi a dakujem pekne, v 8 mesiaci bez poriadnych liekov…rob ako sa ty citis, zas ak manzel pojde, to mozes ist rovno aj ty.

cervenaruza123
26. júl 2022

Tazko povedat, my sme nedavno prekonali koronu prvykrat (nechapem ako to, ze sme sa nakazili az teraz) a dalo nam to riadne zabrat. A to sme si mysleli, ze sme prirodzene odolni, kedze doteraz nic 😀 . Vidim v okoli, ze je vela pripadov teraz, takze bude aj na svadbe vyssia sanca (uz ci to bude covid ci nieco ine, aj ine virusy sa teraz siria). Lenze tym padom je vyssie riziko vlastne kdekolvek. Zase izolovat sa uplne neda. Mozno by som sla len na kratko. Ked je to vonku, to je celkom fajn, nizsie riziko nakazy ako v uzavretej miestnosti. Momentalne je ten virus tak zmutovany, ze uplne sa mu vyhnut neda a je to skor o stasti a nahode. A neda sa ani na 10 rokov sa uplne izolovat.
Na druhej strane, ja som sa pred porodom fakt snazila minimalizovat vsetko co sa dalo, rodit a zotavovat sa po porode a zaroven sa starat o dieta je tazke aj bez toho, aby clovek mal vtedy nejake respiracne ochorenie alebo dokasliaval po covide (mnohym ostava kasel dost dlho).
Neda sa tomu uplne vyhnut, samozrejme cim menej kontaktov s ludmi budes mat, tym nizsia sanca nakazy. Este by som zvazila kedy je svadba. Ked teraz, to este mozno by som zvazila. Ked niekedy tesne pred porodom, tyzden ci dva, to uz nie. Ist rodit a pritom byt pozitivna a potom aj v nemocnici je to ine, ked si pozitivna, to za to zase nestoji.

beata_k
26. júl 2022

@matkahelka
@zuzuliennka1 ok, ja to nikomu neberiem. Ja som v prvej vlne nikam nechodila, iba so synom von a dostali sme obaja. Ziadne ihrisko, len prechadzka mimo ludi. Muz chodil do obchodu a on nedostal. Takze to kde sa kto nakazil beriem s rezervou.

autor
26. júl 2022

@ropucha6 manžel povedal, že sa mám rozhodnúť ja...lebo vidí, že sa obávam ..určite by sám nešiel, nemá do logiku ak potom príde domov

zuzuliennka1
26. júl 2022

@beata_k vsak prave toto 🙂 ze su ludia, co sa nakazili vo vytahu vlastnej bytovky, a su ludia, co uz od zaciatku kovidu 2020 precestovali pol sveta a doteraz kovid nemali.
cize presne - riesit, kde ist/neist, kolko bude ludi, ci sa nakazim/nenakazim, nema zmysel 😁 treba zit.
Lebo toto je tak nevyspytatelne, nepredvidatelne, ze az

kormino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thoughtfulweirdo
26. júl 2022

Ak to nie je svadba niekoho z kruhu najbližších ľudí, nešla by som. Z covidu nejak neplasim (hoci deti mali veľmi nepríjemný priebeh), ale keď som bola tehotná, bola som veľmi opatrná, lebo už som sa rozhodovala nielen za seba, ale aj za mimčo. Chytiť sa to dá fakt kdekoľvek, ale načo šance zvyšovať?

autor
26. júl 2022

@cervenaruza123 teraz v sobotu...ja som dosť taká, že si dávam pozor vo všeobecnosti, ale moje okolie nie, ani môj muž ... Vyhýbam sa hromadným podujatiam, boli u nás teraz slávnosti, program v meste, ale ani som nešla, keď som videla koľko ľudí tam bolo a tlačilo sa pri sebe, rovnako aj v nákupnom centre keď vidím že je plno ľudí nemám problém si dať rúško hoci na mňa pozerajú ako na chorú...

ropucha6
26. júl 2022

Tak vidis, aj tu mas kopu nazorov, rozhodnut sa musis sama. Ja by som to uz neriskla.

beata_k
26. júl 2022

@zuzuliennka1 V podstate mas pravdu. Ale ako tehotna by som to zvazila. Covid som mala a este nedavno som bola aj tehotna. A poviem ti, po skusenosti s covidom by som to pocas tehotenstva neudychala. A to som mala lahky priebeh.

matkahelka
26. júl 2022

@beata_k v nasom pripade je to vsak jasne, kedze byvame v dome, teda s nikym nemame spolocne priestory, s nikym sme sa nestretavali, za domom mame les a chodili sme len tam, kde okrem srniek a zajacov sme tiez nikoho nestretli. obaja sme robili z domu, dcera do skoly nechodila. po 2 tyz.doma som muza vyslala do kaufu. a doniesol suvenir. takze u nas to nebolo na polemiku ci sme sa nakazili tam ci tam, kedze 2 tyz.pred tym kaufom sme s ludskou bytostou v kontakte neboli. a on okrem rychleho nakupu v kaufe tiez nikde a s nikym nebol.

autor
26. júl 2022

@beata_k ďakujem za skúsenosť

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre