Ahojte , chccem sa opytat na skusenosti, moje mimco malo v 29tt okolo 1050g dr ma vydesila ze je uplne na minime rastovej krivky a ze trrba sledovat rast trz malo v 31 tt okolo 1380g +- .. tak dr ze bola spoko ze hlavne vsetky parametre narastli ale aj tak je malá mensia na daný tyzden. (31tt je podla utz v 12tt) inak podla ms by bala mat uz 32tt.
Tak otazka myslite si ze ku koncu bude mat aspon 2,5kg? :( prietoky vsetko je oki..ja mam 158cm..a orvotodena mala 2640g a 47cm ale tam sk nespomínam ze by mi nieco vravela pocas tehu ohladom váhy..
Jedna vec je že to váženie je len orientačné, napr mne pri synovi týždeň pred pôrodom povedali ze bude mať okolo 3500g a narodil sa ako 4200 gramový valibuk 🤷♀️ a takisto dosť robí aj genetika.
Nepanikarila by som. Tie ultrazvuky sú plus mínus 0,5 kila odychlka. Stačí že to chybne odmerala a problém je na svete. Toto sa teraz stalo kamoške. Vstresovaná až do pôrodu a narodila sa jej bábika, ktorá mala 3 kg.
Ja som počúvala od 30tt,že moja má malé bruško,každá poradňa boli horšie a horšie výsledky , v39tt namerali že má len 2300g, že musí ísť von lebo sa má zle ,vyvolali mi teda pôrod 39tt a mala sa narodila 3100g
Ak uz podla utz v 12tt bola akoby o tyzden mensia tak zrejme bola posunuta ovulacia. Ale ano, v tretom triemstri, ak je vsetko v poriadku, co u teba vyzera, ze je, tak dieta rastie najviac, takze veselo dobehne hranicu 2kg aj viac. Zrejme proste bude mensie babatko, na tom nie je nic zle, ak je to len o tej velkosti, vahe. Je to hlavne o genetike po rodicoch (ak je vsetko ostatne ok). Merania zvyknu byt nepresne, hoci to tak je hlavne na konci tehotenstva, ked uz sa dieta neda uplne presne zamerat a je tam aj odchylka, ale napriklad mne dieta odmerala den pred porodom sestricka na gram presne 🙃
V 31tt je spodna hranica 1400 g co v podstate splna🤗 dolezity je aj narast od 29 tt a to o viac ako 300g. Orientacne. Mohlo to byt kludne viac… ak by rastlo aj nadalej orientacne 150g za tyzden (pravdepodobne to bude viac), tak vysledna vaha bude viac ako 2,8kg. Co je uplne v pohode vaha. Klud. Rastie tyzdenne dostatocne
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ta váha nemusí byť vôbec presná, namerali 1380 ale kľudne môže mať aj 1600.
Nestresujte sa 🤗