Baby, ráno o 7mej mi odtiekla voda. Začali kontrakcie v oblasti podbruška kazdych 10 minút. No neotvaram sa a maly je veľmi vysoko. Na lopte mi neodporúčajú skákať, aby sa pupocnik neomotal. Poraďte, čo mám robiť. Strašne sa bojím cisárskeho, strašne.
@rk123 Len už tu rozprávajú o cisárskom. Odteká mi stále žltá voda
Hlavne sa musis skludnit, ked si v strese, tak sa telo nevie uvolnit. Drzim palce aby sa to rozbehlo ako ma 🥰
Daj si teplú sprchu ...a jedine čakať kým sa to spustí...ale ako píšu kočky, nemusí to byť hneď ani do 3-4hodín, kludne môžeš začať rodiť až v noci alebo zajtra....
Ja som to tak mala,ale mne povedali,ze mam lezat,nie sa prechadzat,ze to nie je dobre ked je babo bez vody a chodim🤷♀️Zavadzali mi cipky na otvaranie,ale nepomohlo nic.Na viac ako 1 cm som sa neotvorila ani po 2 dnoch a isla som sekciou. Tiez som bola presvedcena o tom,ze inak ako prirodzene neporodim. Priroda rozhodla inak. Ale ty mas aspon kontrakcie,co je dobre znamenie,ja som nemala ani tie.
neviem co znamena zlta voda, nie som lekar, takze ak je na cisarsky dovod, tak je na mieste.
mne odtiekla voda z pondelka na utorok o 3:00 v noci.
dcera sa narodila prirodzene vo stvrtok o 12:00
Neviem, či sa po odtečení vody môže, ale ak hej, daj si poooooriadne horúcu sprchu, koľko znesieš, aj 20 minút, hlavne na oblasť krížov a podbruška. A ak ide voda von a nie si otvorená, hlavne bez stresu, nech sa uvoľní oxytocín.
Hybat sa, pohupovat v bokoch, uvolnit sanku hlavne pocas kontrakcie! A uvolnit mysel, lebo to je najvacsia brzda niekedy… kym sa ma dieta dobre, este je cas na otvaranie. Zlta voda sice nie je idealna, ale ani nic nezvycajne, vsetko zalezi od dietata, ako sa mu zatial vodi.
Ale hlavne… sekcia nie je koniec sveta! Nie je to tvoje zlyhanie! Je to porod, je to niekedy najlepsia mozna volba a nic, co by sa nedalo zvladnut bez traumy. A za mna je to dokonca aj ten jednoduchsi sposob porodu, takze akukolvek obavu mas, nic nemusi byt take strasne ako si predstavuješ. Mysli pozitivne, o par hodin bude babatko na svete, nech tam pride akokolvek sa mu bude chciet 🙏🍀 drzim palce
Mne odtiekla o 4 ráno, odtekala celý čas, ale neotvárala som sa vôbec. Začalo to až polhodinu po polnoci, malý prišiel na svet 6.35 ráno, prirodzene a dokonca bez epiduralky. Takže hlavne kľud, snaž sa nestresovať a odporúčam spať, ak vieš. Lebo ja som tých 27 hodín vôbec nespala a nevládala som vôbec potom už pri pôrode, bonding som musela po pár minútach prerušiť, lebo som mala mikrospánky s malým na sebe, musela som si zdriemnuť jednoducho.
Držím palce !!! ❤️❤️
Ahoj,mám krčok, ktorý sa neotvara, nález pred pôrodom ako keby som nebola ani tehotná (zistené v ďalších tehotenstvách). Prvý pôrod mi začal odtokom plodovej vody,nedialo sa nič, vyvolávačky nezaberali, žiadne otváranie, kontrakcie mi namerali minimálne, ani som ich necítila. Po 34hod konzilium rozhodlo,že už nemôžeme ďalej čakať a išla som na cisársky. Bola som zo seba sklamaná, že som niečo nezvládla, ale syn sa narodil živý a zdravý. Niekedy to osud zariadi inak ako sme si vysnívali, vtedy je lepšie prijať veci ako sú. Držím palce 🍀
Ahojte. Tak maly je už na svete. Nechali ho tam veľmi dlho. Mala som už zelenú vodu, a keď sa narodil, tak nedýchal. Ale je už všetko v poriadku. Mala som ho už pri sebe. ❤️
Prečo sa bojíte cisarskeho
Držíme palce, veľa zdravia!
Blahoželám, krásna správa! Prajem skoré zotavenie po pôrode a bábätku veľa zdravia🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
otvaraniu nepomozes bohuzial, vedia ti oni pomoct gelom na krcok maternice, alebo cipkom.
aby sa babo posunulo nizsie bud co najviac vo vertikalnej polohe (stoj, prechadzaj sa atd …)
vsetko dobre dopadne ☺️
mas este cas, je to len kratko od odtecenia vody