Rady a skúsenosti ohľadom magnézia

luc289
28. feb 2018

ahojte prosim poradte uz uzivam dlhsie magmezium ciste 500mg .. cim dalej tym viac mi byva z neho zle fyzicky toci sa mi hlava a este aj tlak mam nizky byva mi na zvarcanie je velmi silne na moj zaludok no brat ho musim . skusala som aj B6 to mi nevadilo len ucinok bol slaby. neviem co teraz . chcem poprosit vase rady a skusenosti

pininka
28. feb 2018

Asi sa ti nahromadilo v tele,mala som to iste, posledne dva mesiace som prehnackovala. Skus nejaku inu znacku magnezia a davaj si iba dvakrat denne,ja som to tak robila.

hulica
28. feb 2018

magnézium znižuje tlak takže je to asi normálne.. ale ak ti nerobí dobre tak ho normálne vysaď, či prečo ho máš brať?

alobalka
28. feb 2018

@luc289 magnesium lactici 500 ma len 51mg čistého horcika v 1tablete a magne B6 tuším 48mg. Teda je to takmer to isté! Koľko si užívala tabliet tych aj tych druhých?

alobalka
28. feb 2018

@luc289 teraz neviem či si uzivala samostatne B6 vitamin alebo magne B6... inak samotné B6 je tusim 20mg a ako pridavok k horciku na zlepsenie jeho vstrebavania je tam B6 tuším len 5mg,..

luc289
autor
28. feb 2018

@hulica beriem ho koli tomu ze mi tvrdne brusko a musim lezat a brat magnezium 4x denne .

luc289
autor
28. feb 2018

@alobalka brala som chvilu b6 magnezko je tam menej toho magnezia cisteho a to som brala iba 3x denne ale akonahle som ho brala zasa mi tvrdlo brucho. pri tom obycajnom nie .

alobalka
28. feb 2018

@luc289 no magne B6 sa v teho moc nedoporucuje- kvôli b6. Ale obsah čistého horcika v oboch pripravkoch je skoro totožný (ako píšem vyššie) . Na tvrdnutie brucha v tehotenstve sa dáva práve magnezko, tak s tým sa moc nedá nič robiť. Sú aj iné magnezka, silnejšie, slabšie, len u teba sa to bije. Potrebujes ho proti tvrdnutiu x zle ho znasas. ..skús ho užiť aspoň po jedle, dodržať odstup 2hod od vapnika, železa. ..aby sa lepšie vstrebalo. Porad sa skôr s dr, či tam nie je aj iná príčina alebo iné riešenie pre teba.

luc289
autor
28. feb 2018

@alobalka dakujem za odpoved no presne toto je ten problem ze umna sa to bijelebo davam si pozor vzdy som najedena nekombinujem to ani z mliecnymi vyrobkami vzdy dodrziavam odstup rovnakeho casu a.. problem je teb moj nizky tlak co mam cele tehotenstvo a fakt uz mam toho magnezka asi vela mam pocit ze mi leze cez usi. bud to budem musiet znasat este tie dva mesiace s tym ze mi bude byvat tak hrozne alebo neviem .

alobalka
28. feb 2018

@luc289 Ja som v 24.tt, beriem 2x1 mag lactici, ale skôr preventívne, tvrdnutie nepozorujem. Tlak mávam skôr vyšší, tak mne to až tak nevadí, ale chutovo je hnusne: )

luc289
autor
28. feb 2018

asi to budem musiet pretrpiet ved koli malemu to zvladnem nejak tie dva mesiace este . . nebudem spekulovat uvidime najblizsie vysledky z krvi a ultrazvuku

maminecka2
28. feb 2018

@luc289 Ahoj, urcite poskusaj aj ine Mg. Mozno aj sumivy magnezium oxid- je ho v 1 tbl. 250 mg, takze by Ti stacila cast tablety naraz- v tej vode to mozno lepsie stolerujes.
Existuju rozne soli Mg- laktat, citrat, oxid, atd.- mozno bude niektory lepsi. A vzdy pozeraj kolko obsahuje cisteho Mg, lebo nazvy su zavadzajuce (vid Mg 500, ktore ho obsahuje 50...)
Este existuje aj Mg v spreji- obchadza travenie, vstrebava sa cez kozu, mozno by to stalo za skusku. Len doktori to nepoznaju, nebudu vediet poradit (vlastna skusenost- potrebujem pre syna), takze jednoducho vyskusaj, poskusaj kolko vstrekov pomaha aby brusko netvrdlo.
Ja som v tehu uzivala 5-6x tbl. oxidu (ktory ma 250 mg horcika- myslim ze to bol Magnesium generica), ale nastastie v pohode.
A v 36. tt uz ho vysad (resp. 4 tyzdne pred terminom porodu).
Drzim palce.

maminecka2
28. feb 2018

@luc289 Ozaj, a davaj si ho ked si doma, nikam sa nechystas, lebo ked Ti znizi tlak mota sa Ti hlava- takze radsej az po navrate od Dr., z obchodu, apod.

luc289
autor
1. mar 2018

@maminecka2 dakujem krasne za radu pojdem sa viac poinformovat . bala som sa skusat ci to nebude nejak inac vplyvat na maleho . hej presne s tymi mg som dost popletena hlavneze tomu vravia ciste magnezium .

maminecka2
1. mar 2018

@luc289 Ano, reklama a marketing ucinkuje vsade...Ja som tiez kukala jak puk ze vsak Mg 500, ake silne....Na baleni musi byt uvedene aj kolko cisteho Mg obsahuje. Este je tu jeden "problem", ktorym vyrobcovia argumentuju- kazda sol sa inak dobre (zle) vstrebava, ale toto je zasa individualne, treba skusit. Len dodrziavaj 2 hod. pred a po Mg ziadne mliecne vyrobky a zelezo (co je dost problem ked ho beries 4x denne)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre