Prvorodička v 39. týždni

denisa2020
27. sep 2016

Ahojte mamicky som prvorodicka a neviem ci zistim kontrakcie od poslickov...uz asi stvrty den ma strasne bolia krize a ani masaz mi uz ani nepomaha lezat nemozem neda sa...boli ma pod bruskom ale nieje to pravidelne..dnes ked som soa do obchodu uz ma zacala pobolievat kus maternica tak neviem ci uz sa mi blizi porod...dnes mi zacal vytekat dajaky biely vytok ktory nesmrdi a ani nesvrbi nic tak neviem co to moze byt...mohli by sme mi poradit...dakujem vopred za kazdu odpoved..

jahodka36
27. sep 2016

Ja to mam presne tak isto. Aj tyzden taky isty. Telo sa uz pripravuje 🙂

hettinka
27. sep 2016

Ten výtok môže byť hlienova zátka ... a porod spoznas podla pravidelnych bolesti. Zacnu akoby menstruacne a stupnuju sa. Ak by si mala vodnaty výtok alebo krvacanie, okamžite do nemocnice.

denisa2020
autor
27. sep 2016

@jahodka36 uz by som aj chcela aby sme to mali za sebou🙂 len strach lebo neviem co ma caka 😀

denisa2020
autor
27. sep 2016

@hettinka tak vytok mam zatial normalny...a dakujem za radu 😉

candii
27. sep 2016

vytok v tehotenstve je normalny. Ak je s primesou krvy moze to byt hlinova zatka, je to ako sopel. To by si spoznala. Ja som mala kontrakcie pravidelne kazde 3m a boli ako slabe menstruacne krce. Postupne silneli. Neboj to urcite spoznas

bebinka74
27. sep 2016

Mne pri oboch detoch odtiekla plodova voda ale bliziaci porod spoznas podla pravidelnej bolesti v podbrusku ako pri menzese a budu sa stupnovat. Ale neboj, zvladnes to. 😉 ja som obe deti odrodila dokonca bez EPI 😊😊😊

denisa2020
autor
27. sep 2016

@candii praveze ten vytok je cisto biely a to len dnes zo mna vyteka neni to strasne moc ale po trozku...

candii
27. sep 2016

@denisa2020 ja som mala tiez cisto biely vytok v tehu myslim ze ten by nemal nic znacit..

jahodka36
27. sep 2016

@denisa2020 nicoho sa neboj. Vydrzali to tie pred nami a vydrzia aj tie po nas...

hettinka
27. sep 2016

@denisa2020 tak to bude tá hlienová zátka, môže byť v nej aj prímes krvi, ale skor také akoby nitky, nie úplne krvavý výtok.
Mne potom začala doma po kvapkách odtekať plodová voda, najskor som nevedela, ale potom som si všimla vždy pri prudšom pohybe mokrý fliačik. Bolesti do krížov som mala pár dní, ale vždy to prešlo ... mne ani tie ich "pásy" nenasnímali bolesti, ale ked ma brali na sálu, bola som na 6cm otvorená a dieťa bolo na svete do 3 hodín.
Druhý syn to už bolo inak, to mi praskla voda naraz a šup do nemocnice, tam už potom niet čo čakať.

jonnie
27. sep 2016

Neboj...zistis...teraz nevies este ako-ale prides na to v pravej chvili 😉
@denisa2020
Niektore zeny maju predzvest den pred porodom hnacku-telo sa cisti. Uvidis...o tyzden-dva napises-ze ake to bolo naozaj. 😉

denisa2020
autor
27. sep 2016

Dakujem zeny za radi 🙂 urcite potom dam vediet 😉

denisa2020
autor
29. sep 2016

Zeny vcera bol to den...bolelo ma brusko ako keby som mala dostat menstruaciu k tomu sa pridali krize tak ked mate pred menstruaciou...dva krat som si musela dat teplu sprchu raz pocas dna a raz vecer...a neustalilo sa to a ani nezhorsovalo tak som ostala doma nejako som zaspala a dnes ako keby nic 😀...

hettinka
29. sep 2016

ja som mala pri prvej dcére bolesti celú noc, chodila som po chodbe hore dolu, už som bola v nemocnici pre ten odtok plodovky po kvapkách ... potom cez den nič a večer o siedmej mi lekár prepichol vodu, to som bola otvorená na 6 cm a narodila sa 22:10. to už potom išlo rýchlo.

denisa2020
autor
29. sep 2016

@hettinka tak ja dnes v poho len ma sem tam krize pobolia ale inak super.. mna nebolelo celu noc brusko a ani krize 🙂 zacalo to asi cca 16:00 a o pol 1 som zaspala a rano nic .. len so mna vyteka nejaky biely vytok...

sima217
23. okt 2016

Ahojte mamicky , som 39+2.uz dva tyzdne ma trapia poslickovia najma v noci.tuto noc som mala tazku,vobec som nespala,bolesti krizov podbruska,trpnutie nôh,hnacka viackrat po sebe,tvrdnutie bruska nevladala som sa otocit na posteli ... Tak sme sa na obed vybrali do porodnice. Vysledok - nepravidelne polhodinove kontrakcie,mam prísť keď budú pravidelne 5minutove ,neotvaram sa takze domov + cipky od bolesti na noc a rano.najhorsie pre mňa je to pichanie zospodu,aj krce tie "menstruacne", tiez verim že vydrzime dokonca 😁

denisa2020
autor
24. okt 2016

@sima217 drziim palce 😉 uz to budes mat za sebou 😉

sima217
24. okt 2016

@denisa2020 dakujem pekne 🙂

guiseppinka
24. okt 2016

@denisa2020 spoznala si nakoniec, ze je to uz tu? A aky bol porod?

viktora26
24. okt 2016

@sima217 ty kokos. ja tiez 4 dni pred terminom som bola. nepravidelne kontrakcie falosne asi ale domov ma neposlali. ked som prisla sestricka hned povedala a tasku kde mate? a ja vravim ved ale takja neviem ci rodim lebo su nepravidelne a obcas ustupia ale vravim ze idem pre istotu.. a sestra ze. no my si vas tu nechame tak ci tak.. no tak nakoniec si ma ozaj nechali a porod vyvolavali. 20 hodinovy porod prosim pekne a take bolesti ze som myslela ze ma uz beru na druhy svet takze ti zavidim ze ta poslali domov :D ale koniec koncov som rada ze uz mam po a keby som cakala mozno na termin a mozno prenasanie tak by som mala 5 kilove dieta bo 4 sni pred terminom sa narodil a mal 4200g a 54 cm :D

denisa2020
autor
24. okt 2016

@guiseppinka no moja mala sa mi narodila presne na termin....den pred terminom som rano uz od 5 zvracala a prehanalo ma na wc isla som na kontrolu k mojej doktorke vsetko v norme...zavreta som bola 😀 o 2 poobede som zacala uz slabo krvacat....kym som prisla do porodnici bola som otvorena len na 1 cm no hroza kontrakcie slabe ja nevyspata nenajedena...este mi povedali ze dnes neporodim ze si mam pitat tabletky na spanie aby som sa vyspala ze nad ranom mala urcite vide vonku...o 11 vecer som dostala poruadne kontrakcie nechali ma na izbe a ja po tisky som trpela na posteli pretoze som mala na izbe zenu s malym mimcom....do 2 rana som to vydrzala ale dlhsie uz ne ....este ma nechali pol hodinu na porodnej sale samu...mala sa mi narodila o 3.39 vazila 3860 kg 53 cm bez nastrihu a aj potrhania....ale k tomu som si dost vytrpela....nadavala som jak po slovensky tak po nemecky....doktorke som povedala ze uz nikdy vecej... 😀 vsetko bez epi...nechceli mi pichnut lebo ked som dosla na porodnu salu bola som uz otvorrna na 10 cm...som rada ze som mala pri sebe muza inac by som to nezvladla ... Moj muz mal dost dlho stoho traumu vsetko videl a povedal nikdy viac. .

guiseppinka
24. okt 2016

@denisa2020 a rodila si na slovensku? ked si nadavala aj po slovensky aj po nemecky? 😀

denisa2020
autor
24. okt 2016

@guiseppinka nie v rakusku ked som nadavala po slovensky aspon ma nerozumela doktorka co rozpravam len pozerala😀

guiseppinka
24. okt 2016

@denisa2020 ja som tiez rodila v rakusku... v podstate mimo kontrakcii som ani nevedela, ze rodim a debatovali sme s hebamme a potom som ich uz nevnimala a ked nieco chceli, tak mi to muz tlmocil 😀 a ja som sla v podstate iba v slovencine... 😀 ale to uz bolo fakt na konci... u mna trval porod vyse 30 hodin a samotna druha faza bola od polnoci do 2.20...

denisa2020
autor
24. okt 2016

@guiseppinka tak to dost...ja som citila vsetkoo po porode ma nic nebolelo len rit akurat😀 na izbu som prisla o 6 a ja som uz o 8 v sprche bola a chodila som si po chodbe ako keby som ani nerodila...

guiseppinka
24. okt 2016

@denisa2020 u nas to iste... po porode mi nebolo nic, na izbu som dosla po svojich okolo mozno pol 6 rano a jedine s cim som mala problem bolo si sadnut a vstat - ten proces... inak nic... ale zase ja som sa celkom potrhala, lebo som si naivne myslela, ze ked budem tlacit pomedzi kontrakcie, tak sa to urychli 😀 a kde byvate? ja som rodila v melku

denisa2020
autor
24. okt 2016

Ta mne nic nebolelo akurat ta rit a mala som strach ist na velku potrebu...prva potreba bola hrozna a bolestivaa ale potom uz dobre 😀 dornbirn

guiseppinka
24. okt 2016

@denisa2020 akurat to kukam... no tak to sme straaaaaaaaaasne daleko od seba...

denisa2020
autor
24. okt 2016

@guiseppinka no skodaa...

sima217
24. okt 2016

@viktora26 ach jaj to su riadne miery ale i nas cakaju podobne 🙂 20hod porod musel byt ale fest vycerpavajuci to verim. Mna caka prvy tak uvidime co bude.dnes je mi uz trochu lepsie oproti vcerajsku,bolesti mam ale dokazem sa pohybovat po dome,cipky zabrali.hodinu fungujem potom hodinu lezim v krcoch a tak stale dokola.vydrzim to doma je doma 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre