Prudké pohyby dieťaťa v 30. týždni

7. nov 2022

Ahojte, zažili ste niekedy príliš prudké pohyby dieťaťa? Moja malá má dosť výkyvy, čo sa týka pohybov, niekedy má dni, keď ledva o nej viem a inokedy divočí jedna radosť. Od včera sa však neskutočne mrví, robí strašne prudké pohyby, akoby ju až zatriaslo. Nie je to stále, väčšinou keď som v takom polosede/poloľahu. Tak neviem, či jej len nevyhovuje poloha alebo reaguje tak na nejaký iný podnet (jedlo a pod.). V piatok som mala poradňu a všetko bolo ok.

dzulli1980
7. nov 2022

Ak sa Ti zdá, že sa niečo vymyká štandardu, že je to proste iné, zájdi za gynekológom ... radšej zbytočne, ako si to potom vyčítať.

simona20201309
7. nov 2022

Chod k lekárovi, nech bábätko skontroluje. Prudké pohyby nie sú ok. Takéto prudké pohyby som cítila, keď sa bábätko pretocilo, ale trvalo to par minút. Ak to cítiš dlhšie, určite chod.

katie253
7. nov 2022

Slabé, žiadne, veľa pohybov alebo prudké pohyby - smer nemocnica. Ak sa hýbe inak ako obyčajne smer nemocnica.
U nás už bolo neskoro....

autor
7. nov 2022

ďakujem vám.. už som zapla aj angelsounds, či nie sú nejaké odchýlky v srdcovej činnosti, ale bije pekne pravidelne..
problém je, že riešim pohyby celé tehotenstvo.. cítim ich asi od 19tt a každý deň inak.. napríklad v piatok sa v bruchu len prevaľovala a tlačila mi asi zadočkom alebo hlavou do jednej strany, cítila som nepohodlie.. v sobotu kde-tu občas vystrelila ruka-noha, cítila som pohyby priebežne.. neskoro večer začala v bruchu diskotéka, ktorá pokračovala celú nedeľu a dnes ráno.. a teraz sa upokojila a cítim občasné kopanie na pravej strane brucha.. proste ona nemá žiadny režim, čo sa týka pohybov.. má dni, keď mám pocit, že mi vyskočí z brucha a potom dni, keď ju ledva cítim, musím ju cielene vyhľadávať alebo kontrolovať cez angelsounds.. a takto to ide od začiatku 5. mesiaca.. vždy na kontrole je všetko v poriadku, hmotnosťou zodpovedá +/- danému týždňu, žiadne veľké odchýlky

whatever1
7. nov 2022

Na angelsound sa velmi nespoliehaj, jedine v čom ta uisti je to ze dieta zije. Ak by si šla do nemocnice v pripade, ze akciu srdca nezachytis, tak uz bude neskoro. Ak ma prudké pohyby, ako sama pises ze ju az zatriasie, tak by si mala ist na pohotovost, radsej aj100 krat zbytocne ako raz neskoro. To ze v piatok bolo vsetko ok nemusi znamenat ze sa dalsi den nemoze nic stat. Sama mas obavy a nieco sa ti nezda, inak by si diskusiu nezalozila. My ti ale do brucha nevidime, ci je babo v poriadku ti povie iba lekar ked ti spravi sono a zmeria prietoky placentou.

bessdonna
8. nov 2022

@katie253 nebola to tvoja vina.keby si sla,ze "inak sa hybe" ak su prietoky ok,poslu ta domov.ja som este nevidela take,ze by babo zachranili na zaklade toho.bud je neskoro alebo plany poplach

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre