Ahojte 🙂
Teraz som v 36. týždni, už týždeň som odkázaná na pokoj na lôžku lebo doktor pri bežnej kontrole zistil, že som na 2cm otvorená a malý už nalieha hlavičkou. Asi 2 dni ma bolia prsia a zdá sa mi, že sú aj také ťažšie, ako keby naliate. Môže to niako poukazovať na ozaj blížiaci sa pôrod? Cítili ste posledné dni alebo týždne pred pôrodom zmeny na prsiach? Okrem toho iné zmeny nepociťujem, ešte by som mohla spomenúť silnejší biely výtok a možno častejšie tvrdnutie bruška.
Ďakujem za vaše odpovede. 😉
ja som sa otvarala pri oboch tehu tiez cca mesiac dopredu ,najprv na 2,potom na 3cm,prsia sa nalievali,lebo sa tvorilo kolostrum a neboli nijako prepojene so zacatim porodu,treba len oddychovat a nic nedvihat a bude dobre,ja som mala co najviac vylozene nohy,no a dcerku som porodila v 39.tt a syna v 37.tt,ale to mi praskla voda a mala som cukrovku,a dalie faktory..prsia ale nie.drzim palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne sa prsia zvacsovali pocas celeho tehotenstva. Podprsenku, co som si kupila asi tak v 4.mesiaci, som na konci tehotenstva neobliekla vobec. Najviac sa mi prsia naliali ale asi tak 3 dni po porode. Ked ma sestra prisla do porodnice pozriet, len skonstatovala, ze nemam prsia, ale basketbalky. U mna sa zvacsovali prsia postupne, ako mi nabiehali tehotenske kilecka. A kedze som najviac pribrala posledne tyzdne a bola naliata vodou, vtedy aj tie prsia "spuchli".