Ahojte som v 42tt-9dni prenášam. Začali mi od včera vyvolávať pôrod s tabletkou PROSTEN😒 no nepozorujem na sebe žiadne zmeny. Mám troska bolesti otvorila som sa na jeden prst ale to je tak všetko. Čo sa bude diať ak mi nezaberú tie tabletky ? Bude hneď sekcia ? Rada by som sa tomu vyhla
@aneta129 no termín je v poriadku vraj
@gabika9878778 ty by si mala pamätať dátum poslednej menštruácie, nie usg stroj....mne usg vypočítal blbosť, pamätám kedy som mala poslednú menštruáciu, plus ovuláciu a styk...
Takze neboj porodís do polnoci isto...
@aneta129 pamätám dátum poslednej menštruácie len ja som u jednak nikdy nemala pravidelnú a ovuláciu tuším 😂 nejak som to nesledovala a bola to asi chyba
Mne vyvolavali prostaglandinom s takym motuzkom do krcku. Akoze dlho to nicht nerobilo, otvorena na pol cm, zrazu sa o 4:30 zobudim na taku prvu kontrakciu, ze by som to tym mohla nazvat, potom na druhu mi masivne rupla voda, proste ta voda bola vsade. Potom od 7:30 silne kontrakcie kazde dve minuty, za hodinu otvorena a o 12:44 bol maly na svete. Ale dve dalsie baby, im to hned nezabralo a porodili o den neskor po druhom pokuse.
@gabika9878778 ono to vraj zaberie do dvoch dni. Mne nezabral ani balonik, ani prostin (ten sa ani nerozpustil 🤷♀️), ani oxytocin. Porodila som sekciou a bola som rada, ze konecne. Drzim silno palce 🍀
Sekcia sa robi az po 3 dnoch vyvolavania. Aj to iba ak su tam ine faktory myslim. Mimo tohto Este mozu dat oxytocin, balonikom to roztiahnut, nejake este tabletky maju ine, ako len vyckaj casu.
@kiki68 no som v 42 tt už sa mi veľmi nechce vyčkávať času. Už som s toho všetkého fakt unavená
Mne po takejto tablete do krcku zacali kontrakcie takmer hned...po hodine mi dali dalsiu, kedze som sa neotvarala...
@gabika9878778 neboj sa, to ti nemusí zabrať hneď. Môže to trvať aj 2 - 3dni. Trpezlivosť. Cisársky je az krajné riešenie. V nemocnici ti to takto nepovedali?
@konikkon no nič mi nepovedali len že nechcú predbiehať ale že keď sa to nerozbehne tak cisársky rez
@gabika9878778 mne žiaľ vyvolávali v 23tt, čiže išlo to ťažko a prvé 2 dni vôbec žiadne kontrakcie, proste nič. A cieľom bolo ma čo najmenej ,,dogabat" a vyhnúť sa cisarskemu, keďže som chcela sa dať čím skôr dokopy a plánovať nové tehotenstvo, nedopovali ma príliš tymi liekmi. Všetko zabralo až na tretí deň, bol mi podaný aj oxytocin a cele to bola to teda riadna nálož. Ale cisársky som nemala aj keď to bolo v takto skorom týždni, išlo sa proti prírode a telo vôbec nespolupracovalo. Ty si v termíne, tam by to mohlo ísť ľahšie. Ak je všetko s dieťatkom v poriadku, dnes/ zajtra rodis. Ono to príde zrazu a potom to uz ide rýchlo. Držím palce.
@gabika9878778 tak v nemocnici si, predpokladam ze robia sem tam ctg ci sa nieco deje. A dalej uz to rozhodnu oni a trosku priroda. Ako keby sa nieco skomplikuje tak to hned seknu. Ja som od toho prasknutia vody bola nonstop na monitore. A keby sa to zacne nejako komplikovat , tak by to ihned sekli. Normalne som s pasmi isla okolo postele. V tej bolesti sa mi uz potom velmi hybat nedalo a par hodin som nonstop zvracala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gabika9878778 zle vypočítaná menštruácia.... Oni počkajú, uvidíš porodís ešte dnes.... Skus pochopiť, najmä po schodoch...