Prosten a prenášanie

gabika9878778
4. feb 2021

Ahojte som v 42tt-9dni prenášam. Začali mi od včera vyvolávať pôrod s tabletkou PROSTEN😒 no nepozorujem na sebe žiadne zmeny. Mám troska bolesti otvorila som sa na jeden prst ale to je tak všetko. Čo sa bude diať ak mi nezaberú tie tabletky ? Bude hneď sekcia ? Rada by som sa tomu vyhla

aneta129
4. feb 2021

@gabika9878778 zle vypočítaná menštruácia.... Oni počkajú, uvidíš porodís ešte dnes.... Skus pochopiť, najmä po schodoch...

gabika9878778
autor
4. feb 2021

@aneta129 no termín je v poriadku vraj

aneta129
4. feb 2021

@gabika9878778 ty by si mala pamätať dátum poslednej menštruácie, nie usg stroj....mne usg vypočítal blbosť, pamätám kedy som mala poslednú menštruáciu, plus ovuláciu a styk...

Takze neboj porodís do polnoci isto...

gabika9878778
autor
4. feb 2021

@aneta129 pamätám dátum poslednej menštruácie len ja som u jednak nikdy nemala pravidelnú a ovuláciu tuším 😂 nejak som to nesledovala a bola to asi chyba

kiki68
4. feb 2021

Mne vyvolavali prostaglandinom s takym motuzkom do krcku. Akoze dlho to nicht nerobilo, otvorena na pol cm, zrazu sa o 4:30 zobudim na taku prvu kontrakciu, ze by som to tym mohla nazvat, potom na druhu mi masivne rupla voda, proste ta voda bola vsade. Potom od 7:30 silne kontrakcie kazde dve minuty, za hodinu otvorena a o 12:44 bol maly na svete. Ale dve dalsie baby, im to hned nezabralo a porodili o den neskor po druhom pokuse.

martyzpp
4. feb 2021

@gabika9878778 ono to vraj zaberie do dvoch dni. Mne nezabral ani balonik, ani prostin (ten sa ani nerozpustil 🤷‍♀️), ani oxytocin. Porodila som sekciou a bola som rada, ze konecne. Drzim silno palce 🍀

kiki68
4. feb 2021

Sekcia sa robi az po 3 dnoch vyvolavania. Aj to iba ak su tam ine faktory myslim. Mimo tohto Este mozu dat oxytocin, balonikom to roztiahnut, nejake este tabletky maju ine, ako len vyckaj casu.

gabika9878778
autor
4. feb 2021

@kiki68 no som v 42 tt už sa mi veľmi nechce vyčkávať času. Už som s toho všetkého fakt unavená

gabika9878778
autor
4. feb 2021

@kiki68
@martyzpp ja niesom otvorená ani na pól prsta. Proste zavretá Branka nič 🙄🙄🙄

tamvtme
4. feb 2021

Mne po takejto tablete do krcku zacali kontrakcie takmer hned...po hodine mi dali dalsiu, kedze som sa neotvarala...

konikkon
4. feb 2021

@gabika9878778 neboj sa, to ti nemusí zabrať hneď. Môže to trvať aj 2 - 3dni. Trpezlivosť. Cisársky je az krajné riešenie. V nemocnici ti to takto nepovedali?

gabika9878778
autor
4. feb 2021

@konikkon no nič mi nepovedali len že nechcú predbiehať ale že keď sa to nerozbehne tak cisársky rez

konikkon
4. feb 2021

@gabika9878778 mne žiaľ vyvolávali v 23tt, čiže išlo to ťažko a prvé 2 dni vôbec žiadne kontrakcie, proste nič. A cieľom bolo ma čo najmenej ,,dogabat" a vyhnúť sa cisarskemu, keďže som chcela sa dať čím skôr dokopy a plánovať nové tehotenstvo, nedopovali ma príliš tymi liekmi. Všetko zabralo až na tretí deň, bol mi podaný aj oxytocin a cele to bola to teda riadna nálož. Ale cisársky som nemala aj keď to bolo v takto skorom týždni, išlo sa proti prírode a telo vôbec nespolupracovalo. Ty si v termíne, tam by to mohlo ísť ľahšie. Ak je všetko s dieťatkom v poriadku, dnes/ zajtra rodis. Ono to príde zrazu a potom to uz ide rýchlo. Držím palce.

kiki68
4. feb 2021

@gabika9878778 tak v nemocnici si, predpokladam ze robia sem tam ctg ci sa nieco deje. A dalej uz to rozhodnu oni a trosku priroda. Ako keby sa nieco skomplikuje tak to hned seknu. Ja som od toho prasknutia vody bola nonstop na monitore. A keby sa to zacne nejako komplikovat , tak by to ihned sekli. Normalne som s pasmi isla okolo postele. V tej bolesti sa mi uz potom velmi hybat nedalo a par hodin som nonstop zvracala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre