Som v 36.tyzdni a Dr. nameral prilis velke dieta. Malo by to byt dievcatko a predpokladana vaha 4290g v 36.tyzdni. Moze tam byt nejaka odchylka? Kolko zvykne babo pribrat v poslednom mesiaci? Je vaha este v norme? Mate niekto skusenost prosim? Prvy syn mal 3840 gramov pri narodeni v termine
Mne pri prvej odhadovali podla posledneho sona vahu 3 kila, 2 dni po sone sa narodila mala s vahou 3800 g.....ale kamoske namerali cezb4 kila, tusim 4250 a maly mal 4280.....
Cize, meranie moze byt skreslene, ale aj nie...no prve dietatko malo peknu vahu a zvacsa dalsie ma vacsiu, v mojom pripade mensiu, tak na dalsom sdone nech este raz poriadne premeraju 🙂
@vejula
@lucyliu
@henikav
@martinella1 takze sa nemusim stresovat? ja idem rodit cisarskym rezom, mam ho naplanovany o 10 dni, ale nie z dovodu, ze je velka vaha babatka.
@sesilia jasne, nestresuj a ked cisarskym, tak je to ozaj jedno, naopak ak bude babo vacsie, aspon bude silnejsie. Hlavne ze vsetko ostatne je v poriadku, tes sa na drobciatko, uzivaj si posledne dni tehu a oddychuj, lebo ked sa uz narodi, uz nebudes moct spat kedy sa ti zapaci 😉 a teda nekupuj vela malych obleceni
mojim tiez hadali o pol kila viac, nez naozaj mali
syna merali deň pred pôrodom 4,5kg a narodil sa ako 5430g 😀
no po týchto príspevkoch mi to príde ako čistá lotéria zo strany dr. ☹ ked neviem, tak radšej nehovorím, jak sa tak skecať.
Kamoska tak čakala valibuka a po porode utekala kupovat 50tky vecicky.. .asi tak.
Mne tiez povedali ze budem mat valibuka ze vazi cez 5kg tak budem rodit sekciou .Maly vazil 3950g meral 49cm
Mne ešte deň pred pôrodom tvrdili, že malinká bude mať cca 2,5 kg, nakoniec bola pôrodná váha 3,2 kg 🙂
urcite to zavisi aj od skusenosti lekara so sonom. mne den pred porodom porodnik so 40rocnou praxou ktory aktualne zaucal mladu sekundarnu lekarkou ,,namerali,, 3300 gramov a dieta malo 3350... cize taaakmer uplne presne.
ono je to tak, ze najpresnejsie uzv nameria realnu vahu babetka, ak je v rozpati od 3-4kg. vsetko pod a nad uz ten ich system nedokaze presne zmerat a len to aproximuje....preto vznika tato nepresnost a odchylka aj pol kila hore dolu.
poznam to doverne, nase posledne malo podla uzv den pred porodom mat 4870g a mala iba 4440 nakoniec 😀
vsetky mali cez 4kg, a hadzalo to od buka do buka....
uzv je len na normovane deti 3-4kg 😉
syn mal tyzden pre porodom na uzv 3300g a porodna vaha bola 4300g, a dcera mala tyzden pred porodom na uzv 3400g a ked sa narodila mala 3050g
Vobec sa nestresuj. Prvy syn mal mat podla sona 3,8kg a narodil s valibuk 5,2kg. Druhy mal mat podla sona 5,7kg a narodil sa 4,44kg. Pri velkych detoch sa to neda vraj presne urcit - podla Gausovej krivky. Takze klud a uzivaj. Drzim palce.
Moje 3 dieťa -ich odhad 4200g skutočná váha 3700g najskôr som chcela cs lebo je veľké, ukecali ma ,že bude lepšie normal pôrod a nakoniec bojovali o 2 životy ,ac cs. Ale rodiť veľké dieťa sa dá prvá mala 4100g a vytrápila ma ,ale nakoniec vyletela ako raketa na 3 zatlačenia. To stredné odhadovali na škriatka a aj to bol škriatok a je doteraz 🙂 😀 odhad 2200 a mala 2100
Mne hovotili ze bude mat 3800g a na druhy den som porodila 3700g syna
v poslednom mesiaci babatka rýchlo rastú a záleží aj od doktora aký je odborník moj doktor sa zatial vzdy trafil pri mne aj pri setrinych detoch a aj pri kamartkinych a ja ked som bola v 37 týzdni tak mi maleho premeral a povedal ze má bruško vacsie proti hlavicke a ze teraz najviac babatka naberajú tak mi dal spravit pre istotu predoperačné a v 38 týzdni bol zase vacsí tak som isla cisárskym a mal 3630g ale doktor mi povedal ze to by bola váha v pohode len u mna bol problem ze bolo brusko vacsie proti hlavicke a mohol by sa malý zaseknut a to nechcel riskovat tak preto mi dal cisarsky a mala som inak aj tehotesnkú cukrovku preto tak prudko naberal na brusku
@bambibam a určite si rodila v Tn ked ti nechceli robit cisársky, to je ich specialita a potom zachranuju v hodine 12tej neviem co si v tom Tn chcu dokazat ked takto riskujú
mne gynekolog vzdy vravel, ze tam je plus/minus 20%..
@danielita18 jj v TN ,ale naposledy.
Naša krpana mala mať pod 2500 g ešte 12 hodín pred pôrodom a narodila sa mala 3550.A syn mal mať 2200 a vytiahol sa mal 3980 g.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@sesilia odhad podla sona môže byť velmi nepresný.. Hovorí sa že +- 0,5kg ale zo skusenosti známych to bolo i viac. Vrcholom asi bolo, ked jednej mamičke sa malo narodiť 5kg bábätko a nakoniec malo 3800g 😅