Ahojte ženy. Som v 38tt a malý posledné dva dni ide vyskočiť z bruška.. Som zvyknutá na to ze je aktivnejsi ale teraz ami to až príliš.. Zo strany na stranu.. Nohy ruky.. Všetko.. Večer chvála Bohu spinkal ale teraz už asi 2 hodiny sa bez prestávky hýbe.. .. Mate s tým skúsenosti? Je to normálne? Samozrejme som rada ze ho cítim.. Ja len ci je to poriadku alebo nejaký tip ako ho uklunit.. Sladkosti veľmi nejedavam.. Aktívny bol aj bez toho
@levika26 nebudem ti ani písať čo sa stalo, zbytočne ta vylakam ale nedopadlo to vôbec dobre. Ja som mala opačne, slabšie pohyby ale kľudne sa môže niečo diať aj keď ich máš častejšie, proste keď sa mení intenzita pohybov. V takom týždni už tam má málo miesta. Nemusí ale aj môže to niečo znamenať.
Nemohla si nieco zjest?
@sapetka dnes som mala na obed halušky s tvarohom.. A vtedy začal s pohybmi.. A včera to bolo stroganov a nanuk.. Ale tak nanuk som si dávala aj predtým.. Neviem prečo by tak reagoval.. Ale teraz je fakt kľudný.. Aj to ze u lekára bolo všetko ôk.. Len neviem ci je vidieť na usg aj pupovnu šnúru keď je optočená..
Ja som mala posledný mesiac cely takýto ako píšeš , drobec sa krútil non stop ako len mohol, mala som na bruchu vydutú celu nožičku 😀 robil mi kopce ako krtko. Vo večeroch som až plakala od bolesti. Lebo som mala 58kg, čiže som mala len bruško , žiaden tuk ,drobec 3kg , cítila som všetko a všade😊
Všetko bolo v poriadku, bol veľmi živé dieta už v brušku, ostalo mu to doteraz 😀 neboj , nemusí to byt nič zle
@lelinka611 tak ja som pribrala 11kg..a pohyby cítim stále.. Je taky aktivnejsi.. Aj na monitore keď som bola tak sestrička vravela ze sa stále hýbe 🙂 sama som zvedavá aký bude potom.. Utorok znova na poradňu.. Dúfam že bude všetko ôk..
@levika26 určite áno 🙏🏻 Ale ak sa ti niečo nezda , choď sa dať skontrolovať , nič zo to nedáš a budes v klude. Mne dr povedal “Radšej 100x prist ako niečo podceniť” 😇
@nikpa
@levika26 . Presne aj u nás veľmi vysoká aktivita, bolestivé kopanice, trhane pohyby.. Prietok boli ôk aj utz.. Ibaže nadá malička maká tak zauzleny pupocnik okolo krku, že zrovna na prietokoch zo týždeň pred vôbec neukázalo zle. Dr mi zo vysvetlil, že on sa raz utahoval a potom uvoľňoval... Bola by náhoda ísť na usg zrovna vtedy keď sa pupocnik priskrtil.. Nam zo žiaľ dopadlo tiež 2 dní pred pôrodom zle.
@zafir01 pane a bože 😢
@levika26 ja mam tiez skusenost, bola som 39tt a ozaj prudke pohyby niekolko hodin, vzdy bolo babo aktivne, ale toto bol uz extrem a pritom sa vsade pisalo, ze koncom tehotenstva tie pohyby trochu ustanu, lebo ma babo menej miesta...
Sla som pre istotu na pohotovost, natocili ctg a nechali si ma tam cez 2 dni, lebo ten monitor nebol zrovna ukazkovy. Neviem uz presne, v com bol problem, ale az do porodu som chodila na monitor kazdy druhy den. Porod sa mi potom aj chystali vyvolat, ale napokon sa rozbehol spontanne a nastastie vsetko ok. Cize za mna, ozaj radsej ist sa dat vysetrit. Ako tu pisali, nemusi to znamenat hned nieco zle, ale moze to byt aj nieco, co mozno treba radsej sledovat...drzim palce, nech je vsetko v poriadku 🙂
Takže na pohotovosti všetko v poriadku.. Asi som ho len niečím vyprovokovala 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@levika26 nie, nemusi to byť v poriadku. Môže mať okolo krku omotanu šnúru, zmeny pohybov či už je ich menej alebo viacej môžu niečo naznačovať... Chod sa dať skontrolovať na gynekologicky príjem, radšej zbytočne ako neskoro. Mne sa bohužiaľ stalo to druhé...