Priemer hlavičky v 31. týždni

mamuska86
12. máj 2015

Ahojte baby.Dnes som bola na poradni,som v 31tt a malinký má priemer hlavičky BPD 8,7 cm.Nie je to na tento týždeň veľa?Ako ste na tom boli vy v 31tt?Doki nič nevravel a mňa v tom momente nenapadlo sa opýtať,či je to normálka na tento týždeň....dakujem 🙂

mackova11
12. máj 2015

@mamuska86 určite je ak nič nepovedal , 🙂

zeleny_cajik
12. máj 2015

@mamuska86 Nestresuj sa 🙂 Môj malý mal niekedy v 33. týždni obvod aj priemer hlavičky zodpovedajúci 37. týždňu, ostatné miery zodpovedali norme. Čo som sa ja nastresovala... Bola som na sono u troch lekárov, všetci skonštatovali to isté, že áno, je to väčšie, ale inak tam nie je nič patologické. Ja som bola ako správna prvorodička aj tak úplne na prášky. MAlý sa narodil s úplne normálnymi priemernými mierami, proste bol asi zle otočený, alebo to tam niečo skresľovalo meranie, neviem, každopádne to bol zbytočný stres. Pokiaľ to tvoj lekár nerieši (predpokladám, že skontroloval mozog bábätka, že vylúčil možné ochorenia), tak sa ukľudni a teš sa 🙂

maciatkolulu
12. máj 2015

@mamuska86 ak doki 😉 nic nehovoril, tak nechapem, naco sa stresjes...

lilimoni
12. máj 2015

@mamuska86 sesterka rodila cisarskym lebo mala mala vacsiu hlavicku. A herecka bude mat o mesiac 10 rokov a je to zlate a uplne zdrave decko a do tej hlavicky rychlo dorastla 🙂 nestresuj zbytocne 🙂

mamuska86
autor
12. máj 2015

@maciatkolulu no lebo dnes mi povedal,že z glukotestu mám mierne zvýšené hodnoty,že 8,5 a mali by byť do 7,9 a musím ísť k dia doktorke a test znovu zopakovať a na nete som čítala,že deti sa rodia aj s váhou 4,5 kg ked ich matky majú cukrovku v tehu.tak sa bojím,no....chcela som len vedieť ako baby v mojom týždni tehu boli na tom s tým priemerom hlavičky....

maciatkolulu
12. máj 2015

@mamuska86 jeden mesiac to bude viac a druhy zase menej, netreba sa stresovat, maloktore babo ide presne podla tabuliek, aj tak tym, ze sa stresujes, nic nezmenis, akurat znervoznis mimino

triniti1979
16. máj 2015

@mamuska86 to je pdľa mňa úplne vporiadku, moja malá mala v 30tt 27cm obvod čo je asi 8,5 priemer. počítaj s tým že to nie je na 100% určite majú nejaké odchýlky ktoré sú v norme. a potom mne lekár povedal že je všetko v úplnom poriadku a hodnoty mi sedeli na 30tt Ja mam za sebou aj amnio ktorého výsledky boli tiež v poriadku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre