Priečne uložené bábo

denice
25. feb 2022

Ahojte, viem že je to celkom raritné, ale máte prosím niekto skúsenosť že ste mali niekedy v predošlom tehotenstve uložené bábo priečne a do porodu sa už neotočilo? Ako potom postupovali pri porode?

pribinak
25. feb 2022

@denice sekcia

vierka82
25. feb 2022

Ja som mala priečne a robili cisarsky

sirka9
25. feb 2022

@denice ja som mala priecne este v 39 tyzdni. podstupila som obrat vonkajsimi hmatmi, inak by som mala sekciu, ktoru som nechcela. podarilo sa a ja som porodila normalne

denice
autor
25. feb 2022

@sirka9 a to otočenie je bolestivé? Lebo sommradšej za sekciu potom

sirka9
25. feb 2022

@denice nie je to bolestive, trosku neprijemne to je, ale teda mna to nebolelo. je aj moznost, ze sa to nepodari, zalezi od vela veci, velkosti babatka, mnozstva plodovej vody, priestoru na otocenie a tak. to musi zhodnotit lekar. v pripade, ze sa obrat nepodari, nastava okamzita sekcia. u mna to trvalo asi tak dve minutky a bolo.

andrea_prestastna
25. feb 2022

@denice ahoj ja som dnes 39tt ,mala sa stale otaca kazdy tyzden bud hlavickou dole alebo priecne, strasne ma to tlaci musim vela lezat a magnezium 4000denne uz sa doktor smeje ze mam nachystanu aj epi ak sekciu aj vsetko mozne, utorok idem na ultrazvuk a naplanuje sekciu ak sa neotoci

andrea_prestastna
25. feb 2022

@sirka9 mne otacali syna a teda vacsiu bolest nepoznam a to som rodila aj s epi ak bez a moj prah bolesti je vysoky ale otacanie bolo najhorsie co som zazila, nastastie som si vybrala teraz nemocku kde otacanie nerobia

kandelabra
25. feb 2022

@denice mne tiež malého otáčali, nenazvala by som to bolesťou ale bolo to teda poriadne nepríjemné. Trvalo to asi 10 min, celý čas som si ale hovorila, že radšej prežijem pár minút toto, ako sa potom týždne spamätávať zo sekcie.

sirka9
25. feb 2022

@andrea_prestastna no, asi u kazdej inak. ako aj vsetko ostatne. ono dost zalezi od lekara, od podmienok na otacanie a tak.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre