Priečna poloha bábätka v 8. mesiaci

22. nov 2022

Maminy, ktoré máte viac skúsenosti, idem si k vám po radu 🙂 Som na začiatku 8. mesiaca a malinká je stále uložená priečne, v podstate je v rovnakej polohe od 4. mesiaca. Neviem, či za to môže aj to, že placenta je nízko alebo či jej to proste len vyhovuje. Viem, že je ešte čas na otočenie a niektoré bábätká sa pretáčajú až tesne pred pôrodom. Môj problém je však spánok, na bruchu a na chrbte logicky spať nemôžem. Takže striedam polohu na bokoch. Problém je, že malinká má naľavo uloženú hlavičku, hocikedy sa zaprie do brucha, urobí sa mi hrboľ a napravo jej vyletujú nožičky. Takže akokoľvek sa uložím, mám pocit, že sa vzájomne tlačíme a nevieme sa v spánku zosúladiť. Navyše, ja sa bojím, aby som jej neublížila a nepriľahla ju. Aj preto posledné noci zaspávam o polnoci a o 5tej ráno sme obe hore.

Máte niekto podobnú skúsenosť? Zabralo niečo na spánok alebo našli ste si nejaký spôsob, ako sa vyspať? Ďakujem! 🙂

marci77
22. nov 2022

aj moja mala bola dlho takto otocena, v podstate minimalne od 30 tyzdna az skoro do porodu
uz som mala aj vybavenu sekciu a vsetky predoperacne vysetrenia a s lekarom sme boli dohodnuti, ze mam prist v 38tt na sekciu .....a ked som prisla do nemocky, tak urobili rychle sono a bola uz otocena dole hlavickou, vobec neviem kedy.....tak som nakoniec rodila prirodzene ....a po termine😂
co sa tyka mna, ja som nejaky diskomfort ohladom polohy az tak nepocitovala, ani netusim teda, kedy sa otocila
so spankom (na ktoru stranu) je celkovo problem v poslednom mesiaci tehotenstva ....asi najistejsie na chrbte
drzim palceky🍀

autor
22. nov 2022

@marci77 bohužiaľ na chrbte spať nemôžem.. je to rizikové kvôli tlaku na dolnú dutú žilu.. tým, že mám veľmi nízky tlak, tak to ešte viac zhoršuje prekrvovanie.. rozmýšľam, že budem spávať posediačky :D

gabika128
22. nov 2022

Posledný mesiac som mala veľké problémy so spánkom, celu noc som sa prevaľovala s boka na bok a všetko má veľmi bolelo. Ja som mala malú KP a tiež sa vydávala kadejako. Musíš už len vydržať.

amelia89
22. nov 2022

Do 34tt bol priecne, bolo to strasne nepohodlne aj na sedenie, aj na spanie- spavala som na bokoch,ked zacal tlacit tak na druhy bok a takto stale.. potom jeden den sa mi zacalo lepsie sediet dychat vsetko, som hned vedela ze sa zmiloval nado mnou a uz je dole hlavou 😂 (trochu som cvicila cviky na pretocenie, macaci chrbat a take jednoduche veci pred telkou ale ci to bolo ono co pomohlo… bohvie)

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hariet
22. nov 2022

Moja bola cele tehu priecne, az do 40tt a preto bola planovana sekcia. Hlava nalavo a nohy vpravo, tak ako ty pises. Boleli ma boky brucha tiez dost, ale neboj sa, babu sa nic nestane aj ked spis na boku. Uz to len vydrzat tie 2 mesiace a mozno sa Ti este otoci✨

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre