Ahojte...
Viem, ze mi mnohe napisete, ze to je individualne, geneticky dane a podobne, ale nemate nejake "babske" rady, hlavne tie co uz maju deticky ako alebo co papat, ze by ta moja susienka pribrala? Sme 35 tt a mame len 2 kg, ma asymetriu rastu hlavicka vs. brusko. Asi ho bude mat ploche po ockovi. 🙈
Mozno nejake veci su ako tomu pomoct, mam pocit, ze priberam len ja a on nie a snazim sa papat rozumne, ziadne dietovanie ako pred tehu alebo zas opacne nezdravo. Prosto normalna strava. Mne vaha stupa ale malinkemu moc jemne. 🥺
Dakujem. 🙏
Moja tiez mala zaostavali sme 4tt isla som na týždeň do nemocnice na sledovanie dali infuzie a pribrala mala ked ma prepustali mala 2600g (36tt) týždeň a pol ci jak som porodila 38tt bola malicka 47cm a 2660g keby bolo zle hospitalizovali by vas ;)
@zuzkaa1991 povedali, ze treba sledovat prietoky a biometriu plodu, ze v nemocnici davaju glukozove roztoky do infuzky nic ine co nemozem uzivat aj doma a ze ked ma prietoky OK a nebude priberat bude sa to riesit 🙈
No asi máš horšie prietoky či? Toto moc neovplyvníš, proste keď dostatočne nevyživuje placenta, bábätko menej priberá.
Ja som mala prietoky ok a pribrala mala z infúzii mozno by mala menej g ....ale ja som chudla do 5m kedze mi bolo zle a vela jedal.som nemohla jest 🙈🙈az potom som.zistila ze len uplne lahke a dietne mi robili dobre
@54tinka54 vraj to injekcie napravili ale stale ma chce intenzivne sledovat tak uvidime 🙈
@zuzkaa1991 ja prave som pribrala za cele tehu 10 kg cize v tom asi zle nebude 🙈
Aj ja som tak mala 10kg cca sa.mi zda bolo to davno ;)
@54tinka54 uz sa prave po nasadeni liecby zlepsili, aspon podla Dr.
@zuzkaa1991 verim, ze nebudem priberat len ja ale aj chlapcek 🙈
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Môj malý sa narodil v 39. týždni s váhou 2340g. Mohla som jesť aj neviem čo, skrátka sa mu v 34. - 35. týždni zastavilo priberanie. Niekedy to nie je o strave, ale o tom, že placenta horšie vyživuje dieťa.