Ahojte, mam taku hlupu otazku 😅
Som v 35 tyzdni a cele tehotenstvo bol drobec o tyzden vacsi ako by mal byt podla poslednej menstruacie. Avsak teraz (34 tyzden) ked mi dr robila ultrazvuk, tak jej velkostou vychadzal presne. Cize velkostne zrazu sedel. Ja som si to ani neuvedomila. Az ked som odisla zacala som nad tym rozmyslat. Ze ako je to mozne. To ako tyzden nerastol? Alebo je to normalne? Ja viem, ze mozno riesim sprostosti. Ale tak vrta mi to v hlave 🤷♀️
Meranie vôbec nemusí byť presné. Mne robili ultrazvuk asi 3 dni pred pôrodom (rodila som v 33tt.), hovorili,že dieta má podľa meraní cca 1400g. Narodil sa a mal 1640g.
Tiež si myslím to čo baby.. dva dni pred pôrodom mala byť moja drahá trojkilová a 48cm a za dva dni mala zrazu cez 3,5kg a 50cm 😁 cez tehotenstvo záležalo aký doktor mi robil utz.. raz 4 dní väčšia potom 2 dní menšia a tak všelijako sa to striedalo
Nestresuj sa. Vzdy ide iba o odhady... sustred sa na seba a na male 🤗🤗🤗🤗
To nie sú presné merania😉 Našej 3 týždne pred pôrodom povedali že má 3kg , naridila sa o 2 týždne s váhou 2370g🙂
Usg moze davat as 500g odchylku. Plus minus. Cize narast mohol len pristroj to neukazal
Dakujem kocky, ja viem ze sa stresujem zbytocne asi. Len aj moja lekarka aj na morfo proste cely cas, ze je o tyzden vacsi a zrazu bum. Uz to sedi. Ja som trosku stressman. Ja viem 😂
A pritom pri prvom mi povedali, ze bude mat cez 4 kila a nakoniec mal 3 350g. Takze ja viem, ze tie merania nie su uplne presne. Len toto ma zaskocilo trosku. Tak sa dam teda do kludu ☺️
Tie merania nie su presne vzdy, zalezi aj od lekara...moj syn bol najprv presne na tyzden velky a nakoniec 3 tyzdne pred porodom lekar v nemocnici vypucil oci na usg s tym,ze je pozadu 5t (komplexne, brusko vychadzalo az 7t podla neho)...narodil sa 5 dni po TP a mal 2720g, bol mensi ale zdravy a to je zaklad 🙂
30.10 som mala poradňu odhad váhy malej 2800gr.
7.11 som sla do nemocky pôrod sa spúšťal, odhad váhy 2800gr
Narodila sa 8.11 s 2320gr.
Tolko k tomu 😂😂😂
A sama som si všimla keď mi robievala utz ako merala, stačilo že o 2mm viac alebo menej posunula čiaru ci jak to mam napísať a hneď to spravilo aj 4-5 dní veľkostny rozdiel 😊😉
Moja mala u môjho gynekológa 2800 g a v nemocnici pred pôrodom zrazu 3500 g. Narodila sa 2800 g.
Mne v den pôrodu povedali, že to bude maličké bábätko. Syn mal presne 4 kg
sono v takto vysokom stupni tehotenstva uz nedokaze dobre odmerat, lebo babo je uz velmi velke, tu na MK som u niektorych mamiciek zachytila aj dochylku skoro 1kg. co ej teda fakt velka nepresnost.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to úplne normálne, týždeň nič neznamená, ani predtym to nemuseli byť presne merania.