Ahojte mám otázku chcela by som sa spýtať termín mám 6.12 podľa sona 11.12 gynekolog mi povedal že sa budú riadiť 6.12 ale zas kamarátka známa mi povedala že v nemocnici merali bábätko a nesedelo bolo tam 7 dni rozdiel tak čakali ..mala mať termín 6.11 podľa ms a podľa sona 13.11 a v nemocnici jej povedali 13steho že ma prísť až 22… mám celkom strach že na Vianoce nebudem doma a že ma nechajú prenasat prosím vás otázka tie ktoré ste rodili v zime alebo ste mali prenasat počas sviatkov nechali vás prenasat alebo vám to vyvolali skôr aby ste neboli zbytočne tam ? Ďakujem
Nechava sa prenasat max 10 dni takze urcte to stihnes. Inak znama rodila na vianoce ☺️
@rebeka3333 neboj, vždy tam sú, keby niečo vyriešia. Ja som mala termín 4.1. , 6.1.sa syn narodil a bolo nás tam teda dosť, nemali sestričky čas na sviatky. No dva týždne je dlho, to už budeš určite s pokladikom doma :😃 myslí pozitívne!
@rebeka3333 ahoj, no neviem ci ti pomôžem ale ja som mala termín 26.12. posledná poradňa 20.12. a ked do 26. neporodim mám ísť do pôrodnice. Malý sa vypýtal skôr, 21.12. cez sviatky som bola v pôrodnici, bolo nás tam asi 6 mamičiek, a mali sme aj kvázi štedrovečernu večeru 🙂 pustili ma až 26.12. keďže malý mal žltačku.
Lekári väčšinou v nemocnici neriešia, že sú Vianoce.. pre nich je to práca, berú to ako pracovný deň.. moja teta robí v nemocnici a hovorí, že cez Vianoce majú najviac roboty - úrazy, dusenie po zjedení kostičky, nevoľnosti, priotrávenie, infarkty, pôrody atď.. tak či onak musia byť v nemocnici, lebo majú službu.. to že ti vyvolajú pôrod alebo urobia cisársky určite nebude preto, aby mali na Vianoce voľno a ty si mohla sedieť doma.. prihliada na hlavne na stav a vývin bábätka.. možno by sa niekde takí našli, ale 90% lekárov to neurobí.. aj tak im tam môže hocijaká iná žena zazvoniť, ktorá práve začala rodiť.. oni sú zvyknutí, že sú pri pôrode na Štedrý deň, o polnoci na Nový rok, na Veľkonočný pondelok či v úplne bežný deň/víkend, ráno, v noci...
A isto tak dlho prenášať nebudeš. Prioritný je termín 6.12. Ostatné sú len odhady a úpravy podľa vývoja/merania bábätka.. Mne lekári povedali už 3 rôzne termíny. Nakoniec gynekológ zapísal do knižky aj do papierov k materskej ten prvý dátum, ktorý mi určil, keď som bola u neho na prvej kontrole v 9tt.
@rebeka3333 Do Vianoc budeš určite doma. Ja som mala TP 17.12. a porodila som o týždeň skôr. 🤷 Mimochodom, lekárom je jedno, že sú sviatky. To skutočne by si si nechala vyvolať pôrod kvôli Vianociam? Žasnem
@rebeka3333 ja som mala termin 24.12., ale od 36 tt. som mala vysoky tlak, bola som na liekoch a vyvolavali 16.12., aj som v ten den porodila, sice 22.12. sme sli domov, s dost silnou zltackou este, bolo fajn, ze som bola uz na Vianoce doma, hlavne kvoli starsim 2 detom a ze sme nedostali covid. Bol to rok 2020.
Ale osobne, keby som si mala vybrat, tak radsej kus prenasam, ako skor. A rozhodne to nie je dovod na cisarsky. Sesternica mala termin 6.12., mala sa narodila 11.12.
Ja si myslim, ze s terminom 6.12., budes do Vianoc zarucene doma, no stress...
@deti95060810 snáď si nemyslíš, že jej cisársky robili kvôli Vianociam???
@konikkon tu nikto nepíše že by sk nechal vyvolať pôrod kvôli Vianociam 🙂 ale že či zbytočne ma nechajú prenasat tu nejde p skoršie vyvolanie 😅
@rebeka3333 akože to myslíš, že zbytočne? Budú sa predsa riadiť zdravotným stavom teba a dieťaťa. Ale Vianoce ich skutočne nezaujímaju, pôrod ti nikto nevyvolá len preto, aby si 24. bola doma.
S prvým som mala termín 18.1. Narodil sa vyvolavackou 2.2. Teraz pri treťom som mala termín 20.7 a vyvolavacku som dostala 2.8. Kým je všetko OK, tak sa s vyvolavanim pôrodu neponahlaju. Stredná dcéra sa jediná narodila bez vyvolavacky v 38 +1 tt
@mamula20 vieš čo ja práveže normálne fungujem sobotu som bola na túre v tatrach 😅 absolútne som za cele tehotenstvo nemala také že by som si čo i len oddýchla proste stále niečo a zavretá som na 1000 zámkov dokonca maly je stále vysoko horúci kúpeľ tiež dávam 🙂 no neviem proste 😂
@rebeka3333 najneskor 19.12. pojdes na hospitalizaciu a budu vyvolavat... dovtedy určite porodis a budete na sviatky doma. Mysli pozitivne... kazdopadne, termin v decembi som zazila uz dva krat, prvý TP mal byť 1.12. (vyvolaný bol 3.12.), druhý TP vychadzal presne na 24.12. minuly rok :D maly sa narodil 29.12. a keby aj, ono tie sviatky v nemocnici vobec nie su taka katastrofa, ked tam mas ten najkrajsi darček na svete
@leniel veď to je zas tiež pravda ❤️
@konikkon ale áno...
@rebeka3333 pri druhom dieťati som mala termín 13.12. a čakali do 18.12.kedy som išla na príjem a pustili nás 22.12. takže sme stihli Vianoce doma, teraz mám termín podľa meraní 4.12. kázali mi príst 8.12.na poradňu a uvidíme čo mi povedia.
@konikkon poznám babu, čo si dala vyvolať pôrod, aby bola na Vianoce doma, podľa mňa tiež pekná blbosť... Ja rodim 22.12.😂😂😂 plánovaná sekcia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@rebeka3333 to by si musela prenášať 2 týždne a to Ta určite nenechajú. Budú sa riadiť termínom 6.12. a nechajú Ta prenášať maximálne týždeň. Inak, rodí sa aj cez sviatky, nemusíš sa bat