Baby som v 36tt a síce som už rodila ale aj tak ma zaujíma pár otázok... Keďže ako náhle som pri malom vysadila magnézium do týždňa som porodila 😂 Baby prečo sa nesmie po 36tt užívať magnézium.. dr mi nič k tomu nepovedala 🤷 a keďže mi už večer neskutočne tvrdené brucho a sú tam kvázi ty poslíčkovia tak či sa mám na niečo pripravovať už 🤔 a niekedy mám pocit že malý mi ide vyskočiť z brucha alebo rovno zo spodu tak tam bojuje.. a keďže som trošku chorá tak už keď kašlem má cele brucho neskutočne boli 🙊
Mne vravela lekárka, že je to kvôli krčku. Vraj sa potom nezmekcuje a ostava tuhý. A samozrejme uvoľňuje svaly a sťahy maternice , čiže môže brániť kontrakciam.. ak si potrebuješ uľaviť od políčkov , skus teplú sprchu
Aj mne gynekologicka povedala, že ho musím brat (väčšie mnozstvo) lebo bez neho sa krcok rýchlejšie skracuje a makne....jednoducho aby sa zabranilo predčasnému pôrodu. Posledny mesiac už kázala vysadiť, aby sa všetko nastavilo ako má.
Prave preto - nech sa telo pripravi na porod, krcok zmakne ... inak skoncis s nepostupujucim porodom alebo budes prenasat, ja som pri druhej dcerke vysadila magnezko uz v 24tt
@basska_b mne hrozil v 26tt predcasny porod,vdaka magneziu do zily sa mi maternica ukludnila a ja ho budem brat 8 tabliet denne ako mi naordinovali v nemocke minimalne do 37tt…ibaze by mi to zakazali brat uz skor oni…mas stastie ak si mozes dovolit ho nebrat,moja maternica je uz mesiac na magneziu a stale nieco “vymysla”,poslickov mam aj napriek tym vysokym davkam stale dost casto aj v klude, lebo uz mesiac mam krcok len 7mm,takze len lezim…niektore tehotne skratka nemaju na vyber
Tretie tehu až do porodu 6x denne magnerot, všetko bolo ok. Bez neho by som asi neprežila ani deň
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Magnézium uvoľňuje svaly, čiže v tých posledných týždňoch je to v tehotenstve už nežiadúce, nakoľko "zabraňuje" kontrakciám, ktoré sú žiadané. Aj poslíčkovia pripravujú maternicu na pôrod. Čiže ak by si brala magnézium, tak by si poslíčkov nemala.