Ahojte, som v 8. mesiaci a podarilo sa mi prechladnúť - chytili sa mi horné dýchacie cesty. Tešila som sa, akú mám super imunitu - manžel bol 3x chorý a ja nič a teraz ma to do stihlo. Na choroby som vždy píla bilinkové čaje, ale napr. o mäte v tehotenstve som sa nedočítala nič dobré, ešte snáď bázu, či zázvor.. Nevie niekto čo je dobré na hrdlo a nos v tehotenstve?
@tahulkal teraz som bola brutal chora...hrdlo, sopel, bolesti hlavy....a to som v 34 tt...toto bol masaker...na hrdlo mi pomohli pastilky Septilen to mozu tehotne, nepomahal mi ani med a citron...do nosa mne nepomaha nic s morskou vodou, len napr detsky olynth, dalej naparovanie s vincentkou...lipovy cajik 😀 ten je aj na dychacie cesty...a paralen ked je najhorsie/ pri teplote, velka bolest hlavy/...zvladla som to bez paralenu ale zacalo mi to 25.12 a este mam trochu sople ale nic strasne...drzim palce
skus cesnak a cibulu. skus si nastruhat zemiaky/cibulu a dat do ponoziek na noc igelitom zakryt. skus konvickovanie nosa. naparovanie s eukalyptom. vela cecka decka zinku. porad sa na nasa bylinkaren na fb. drzim palce.skus bavlnene vrecko ci ponozka dat donho ryzu/sosovicu nahriat v mikrovlnke a polozit na celu tvar. lica celo. zabalit hlavu a krk do satky
Na zázvor pozor, lebo veľmi prehrieva organizmus. Na hrdlo si kúp sprej Glimbax, mne ho dali keď som bola chorá v tehotenstve a zaberal super, môžeš aj materinu dušku. Na nos som mala z DM sprej do nosa tiež na prírodnej báze a ten veľmi pomáha aj mojim deťom.
@tahulkal ahoj, mne sa tak podarilo prechladnut 2 tyzdne pred porodom. Nos komplet upchaty, hrdlo, hlava, teploty...Cele tehu nic a potom ako naschval. Mne septilen neucinkoval, zazvor som nechcela, lebo moze vyvolat predcasny porod a z cesnaku som mala extremne nizky tlak. Ale poradili mi naparovanie sa / inhalovanie prirodnymi esenciami. Doma mame zvlhcovac, takze som kvapla par kvapiek do vody a za 3 dni mi nebolo absolutne nic. Ja som si zvolila esencie od slovenskej firmy hanus. Na stranke maju pekne napisane ktora pomaha pri akych problemoch a kolko jej treba ako uzivat. Je to 100% prirodny produkt a moze sa aj v tehu.
Ja teraz tesne pred porodom to iste ☹ nalievam sa silnym zazvorovym cajom s medom a citronom, na dutiny je super Sinupret 3x denne 50 kvapiek (moze sa v tehu a pocas dojcenia)
Ja som si robila preplachy konvičkou alebo Aliamare, naparovanie harmančekom, veľa citronov, medu a chleba s masťou a cibuľou. Snažila som sa vyhnúť akýmkoľvek liekom, teplotu som nemala.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tahulkal cibuľový čaj s medom 🙂 ja som si ním preliecila sinusitidu. Koľko znesies, toľko krát ho za deň pi. Chuť nič moc ale naozaj pomôže. Uvoľní dutiny, nos, zrazí teplotu.