Ahojte baby, chcem sa spytat ci mate skusenost s porodom ked vam z vyteru zistili streptokoka. Doktor ma uistuje ze sa nie je coho bat, ze v nemocnici mi daju 4 hod pred porodom antibiotika. Som 37 tt a mam obavu z toho aby to bolo vsetko tak ako hovori? Rodila ste niektora s touto bakteriou? Dakujem!
@wiwihc ahoj moja, ja som mala to isté, tiež som bola veľmi veľmi vystrašená. Máš to napísané v tehotenskej knižke určite červeným nápisom a ešte aj keď prídeš do nemocnice keď pôjdeš rodiť tak im to zopakuj. Keď ti začnú bolesti častejšie tak každých 20minut aspoň, choď do pôrodnice, aby ti stihli dať antibiotiká.
Synček sa narodil a je zdravý ako repa, nič mu nie je, ja som samozrejme tiež zdravá.
Je to vec ktorú doktori veľmi neriešia pretože je to pre nich bežné ale samozrejme že žena ktorá rodí prvýkrát má strach o seba a najmä o bábätko. Kľudne sa ak chceš môžeš popýtať ak ťa niečo napadne 🙂
Mám takú istú skúsenosť. Cca 4hod pred pôrodom mi dali ATB cez infúziu. Bolo to ok.
Pri oboch tehu som ho mala... Žiaden stres, neboj, všetko bolo a je v poriadku
Dali mi 2x antibiotika..šla som hneď keď som cítila kontrakcie...asi o 3 ráno..rodila som 13.10 ..mala bola zdravá
Aj ja som mala a nestihli mi ich podat a maly mal sepsu a skoro zomrel. Pri druhom stihli a bolo v pohode teraz cakam tretie a bojim sa ze to nestihnu znova alebo mi odtecie voda a nakazi sa. 😐
mne nestihli dat ATB aj ked som ich upozornovala.. maly mal sepsu a skoro mi umrel.. pri prvom porode stihli a vsetko bolo v poriadku.
tymto ta nechcem vystrasit, iba upozornit aby si trvala na tom nech ti ATB daju v predstihu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ani daju ATB a popripadne aj babatku.
Nas mal tiez ATB ihned po narodeni,no on mal infekciu celeho tela - lajcky povedane.
Teraz je vsetko ok uz,netreba sa bat.