Baby používala ste niektorá skin-cap krém v tehotenstve? Môže sa používať v pohode?
@meluela skin cap neobsahuje kortikosteroidy, uz to bolo 300x na rozboroch, kvoli vecnym pochybnostiam.
@frederika245 krem je fajn, ucinny. Ale pre istotu prekonzultuj s lekarkou. Obsahuje vela zinku.
@solange7 pýtala som sa v lekárni... Ze to môžem používať.. Aj na nete som čítala že môžem. Len keď som čítala rôzne fóra tak som ostala zneistena. Ďakujem za odpoveď 😊
@frederika245 ahoj,ja som pouzivala v malom mnozstve. Tiez som citala rozne weby a akurat ma zmiatli. Radsej som si precitala stranku vyrobcu a dala na lekara. Nic sa dietatu nestalo. Pocas tehotenstva sa mi vysev postupne uplne stratil a koza bola uplne cista.
@botka19 ďakujem za odpoveď. Radšej to budem používať len sem tam pre istotu.
@botka19 presne, Blue cap mal naozaj problémy. Skin cap bol vždy čistý.
@frederika245 ideál by bol 2x denne na postihnuté miesto, po 15 minútach ho môžeš zmyť a natrieť napr Bioderma krémom (alebo Eucerin, La roche, skrátka akoukoľvek hydratujucou relipidačnou dermatokozmetikou)
@solange7 super ďakujem pekne. Určite to takto vyskúšam.. Prajem pekný večer 😊
@meluela nenašli nikdy nič, pretože tento krém neobsahoval a ani neobsahuje kortikoidy. V rozbore sa nedá najst "trocha kortikoidov" tak to nefunguje. Skin cap zakladá na vyššom mnozstve zinku, ktorý má silne antibakteriálne schopnosti a pozitívny vplyv na kondíciu pokožky.
Asi si si ho zmýlila s krémom Blue cap, ktorý mal kontroverznú minulosť.
@frederika245 aj tebe 🙂 držím palce.
Pouzivala som spray, inak by som sa rozskriabala do krvi. Mala ma skoro 9 mesiacov, vsetko v poriadku
@solange7 https://hbw.pharmaintelligence.informa.com/RS00... davnejsie som si to hladala .. tych hlaseni bolo viacero za posledne desatrocia a s roznymi druhmi kortikoidov .. a neboli to male mnozstva, boli to mnozstva na okamzite stiahnutie z trhu.
@meluela presne som čakala, že príde zase tento link. 😀
Tak tu pridávam zas jeden ďalší ja:
https://www.skintherapyletter.com/dermatology/t...
@frederika245 opatrnosti nikdy nie je dost,ale internetove clanky z pofidernych zdrojov nie su to,co buducu mamicku uisti,ze sa nemusi az tak trapit pre volnopredajny krem. Mam pocit,ze tiez som nasla v minulosti obdobne clanky a boli to veeeelmi stare clanky.
@solange7 a aj si citala tie informacie z toho linku co s pridala? Ved sa tam pise, ze : 3 labaky v USA/Kanade detekovali kortikoidy. Cheminova si zaplatila inu analyzu, kde kortikoidy nenasli. V holandsku 4 labaky nasli kortikoidy, nakoniec sa s Cheminovou dohodli ze zmenia recepturu, tentoraz poprosime bez nedeklarovanych kortikoidov a povolili im predaj. Detto sa opakovalo o par rokov neskor s inou latkou a tusim naposledy v 2014 v Kanade, v 2016 tusim Cesi zachytili ale to uz bol Blue Cap (su nejako prepojene tie firmy, uz nepamatam ako).
@frederika245 Pozrite si zlozenie grahams natural a na skin cap zabudnete raz dva🙂
@solange7 "Mám pravdu a proste sa o tom nehodlám dohadovať." to znie ako ukazka spravnej argumentacie 🙂 kto chce, ten si zisti, kto nechce, ten bude na seba a deti davat nieco, co uz v historii par krat dokazatelne bolo nieco ine, nez je napisane na skatulke a bude verit, ze sa mu koza docasne zlepsila zo zinku
Používam 🙂
@sunny_g a v pohode všetko?
@frederika245 áno úplne 🙂
@iveta2692 ahoj, nieje to potrebné. V niektorých prípadoch ťa po aplikácii skin cap krému môže štípať pokožka, ja to zvyčajne (ak ho práve používam) vydržím a ono to aj tak po pár minútach prejde. Inak je tam tuším uvedené, že po 15 minútach ho môžeš zmyť. Textúru má ako krém vstrebe sa a nenecháva žiaden film, či efekt tekutého púdru.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@frederika245 skin cap mal v minulosti opakovane afery s nedeklarovanym pridavanim kortikosteroidov .. a aj to ako zabera nezodpoveda jeho zlozeniu. ja by som si to nedavala ani mimo tehotenstva