Čaute mamičky, je tu niekto kto postúpil obrat hmatom bábätká do správnej polohy v KE alebo v PO pred termínom? Kto vám to robil?a co všetko ste k tomu potrebovali? Platili ste aj lekárovi???
Inak v TN sa neplatilo nic. Pokial viem ani by sa nemalo platit za tento zakrok. Je potom na tebe ci ostanes cez noc v nemocnici mozes nemusis. Inak nepotrebujes vobec nic. Prides urobia sono daju ti infuziu pasy a idu nato. Trva to do 5min. Mne skusali 2krat. 1krat sa nepodarilo nechali mi 10minut na oddych a 2krat skusili a vyslo
No povedali mi ze moze to spustit porod ale napriek tomu som ho podstupila lebo som isto nechcela rodit KP.
Rodila som potom na termin.
Ak si rozhodnuta ze chces podstupit obrat tak chod do toho hned. Necajak do 39 az 40 to uz moze byt babo velke a nemusi sa to podarit
Vyskusaj 🙂
@aneta129 v kochu v BA prvorodicke do 4.5 kila odhadovana hmotnost povolia pritodzeny ale ide aj o ine faktory presna poloha pupocniky atd. mne robili obrat 2doktorky naraz v 38.tyzdni u kocha 15minut. nepodarilo sa. sla som planovanym cs. ale ja by som aj tak kp rodit ochotna nebola
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mne v TN povedali ze 37 az 38robia max obrat. Vyssi termin uz nie.